Bedelli Askerlik Geliyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    archair23 bunu yazdı
    Absolut bunu yazdı

ak kac yildir yurtdisinda takiliyoruz ciksada kurtulsak ancak 30 lira mebla ne die cok gelior 20 indirmeye calisiyorlar anlamadim hem 15 ay askerlikden yirtican hemde cok para dicen valla bana gore 40 milyar civari olmali cikarsa iyi olur %80 malak gibi takildigi bi kurum zaten devlete bosuna yuk prof. ordu sart 

sen yurt dışında yaşıyorsun tabi para sende çok 40 binde olsan 70 binde olsa verir gidersin. Burada insanlar açlıktan nefesi kokuyor eşşek gibi çalışıp. Parası olan var olmayan var. diyceksin ki olan yapsın olmayan yapmasın. Sen şanslı doğanlardansın belkide diğer çocuklar ne yapsın onlarda ailesinde şehit olanlar var. yapmak istemeyenler var. Buradaki askerlik bildiğin yurt dışındaki askerlikten değil. 

beni tanimiyor hangi ulkede oldugumu bile bilmiyorsun hakkimda nasil zengin oldugum hukmune vardin ak :D bildigin ac sefil biriyim orta halli takiliyorum suan issizim bulgaristanda sorunlar yuzunden takiliyorum burda aylik maaslarda 500 lira bidahki sefere tanimiyorsan bole sallama  

kendinde diorsun milletin coculari sehit oluyor die yapmak istemiolar vs var diorsun zoaman siktirsin gitsin odesin birileri canini koyuyorsa sende bi zahmet gotunu koyuver ortayada s1k gotunu calis ode kendi hem gotu kurtarican hem bedavaya takilican sonrada para yok bizde ozaman sktir git yap askerligini

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

kisa donem icin 20bin lirayi gecmezse iyi olur.

sonuc olarak 6 aylik ozgurlugunu 20bin liraya satin aliyorsun, bence oldukca iyi fiyat.

He is finding himself.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

amk ben askere başvurdum bu işler ciddiye bindi işe bak

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar askerlik orduevinde, askeri hastanede vs yapılınca anlamlı olmuyor, ben sik kadar orduevinde yaptım insanlar götün rahattı diyebilir ama keşke dağda yapsaydım. 15 tane astsubay, 2 subay, sivil memurlar hepsi bir arada onun nazı bunun kaprisi uğraş uğraş dur amk.

Bir tarafta düğün salonu, bir tarafta nizamiye, bir tarafta cephane, bunların arasında mekik dokudum. İş yapmak koymadı ama başında durduğun yavşak ergenler adamın canını çok sıkıyor. İşten kaçan mı dersin, komutanlar arasındaki anlaşmazlık mı dersin? mermiyi kulede (bilereek) kaybeden oç asker mi dersin, hayatından bıkmış komutan mı dersin....

Komutanımla kötü ayrıldım birlikten. Kendisinin de kabahati vardı, benim de ama yüzde 85 komutan ve işgüzar ibne askerlerden diyebilirim.

Ben askere gittiğimde 8.5 yıllık bir iş hayatım vardı, toy değildim yani... Kardeşimin bedelli yapmasını isterim, askerlik şimdi angarya oldu..

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek
    flassy bunu yazdı

25 yaş 20.000 tl olursa ben dahil bir çok arkadaşım yararlanmayı düşünüyor umarım 25 yaşa indirirler.

TÜRK insanı kağıt para gibidir, ışığa tut içinde "ATATÜRK" yoksa sahtedir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    Lazmania61 bunu yazdı

Hâlâ daha askere gidip tuvalet fırçalamayı komutanından azar yemeyi yerdeki çöpleri toplamayı vatanseverlik sanan var a.q

Zaten hep kandırmadılar mı bizi yıllardır... Vatanborcuymuş, Erkek olmanın şartıymış... 1 Askerin devlete günlük maliyeti 40-50 lira diye biliyorum. Boş yere yüz binlerce adamı besliyor ki bunların %40 - 50'si madde bağımlısı, psikopat vs.. Orda subayların ayak işlerini yapacağımıza sivil hayatta mesleğimizi yapalım daha iyi.. Ha eğitim mi.. 2 ay silah tutmayı savaşçılık oynamayı öğretsinler yeter. Nasıl olsa savaş çıkınca bizim gibi garibanları götürürler tek.

@mataramasuko;

Hoca celp dönemi, mezun olduğun bölüm, arkandaki önündeki dayı, nüfusa kayıtlı olduğun il.. Hiç birinin önemi yok. Tıp vb. bazı branşlarda ihtimal artabiliyormuş sadece. Sınav yok, tecil bozdururken asteğmen olmak istiyorum kutucuğunu işaretlemen yeterli. Gerisi TSK'nın keyfine kalıyor. Tamamen şans işi. Ben bozdurdum tecili, Uzun dönem seçtim, Ekim 27 de belli olacak bakalım yazarım foruma.

Buraya da not düşeyim. Kısa dönem, Acemilik de Kastamonu Jandarma :D

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    Lazmania61 bunu yazdı

Hâlâ daha askere gidip tuvalet fırçalamayı komutanından azar yemeyi yerdeki çöpleri toplamayı vatanseverlik sanan var a.q

Zaten hep kandırmadılar mı bizi yıllardır... Vatanborcuymuş, Erkek olmanın şartıymış... 1 Askerin devlete günlük maliyeti 40-50 lira diye biliyorum. Boş yere yüz binlerce adamı besliyor ki bunların %40 - 50'si madde bağımlısı, psikopat vs.. Orda subayların ayak işlerini yapacağımıza sivil hayatta mesleğimizi yapalım daha iyi.. Ha eğitim mi.. 2 ay silah tutmayı savaşçılık oynamayı öğretsinler yeter. Nasıl olsa savaş çıkınca bizim gibi garibanları götürürler tek.

@mataramasuko;

Hoca celp dönemi, mezun olduğun bölüm, arkandaki önündeki dayı, nüfusa kayıtlı olduğun il.. Hiç birinin önemi yok. Tıp vb. bazı branşlarda ihtimal artabiliyormuş sadece. Sınav yok, tecil bozdururken asteğmen olmak istiyorum kutucuğunu işaretlemen yeterli. Gerisi TSK'nın keyfine kalıyor. Tamamen şans işi. Ben bozdurdum tecili, Uzun dönem seçtim, Ekim 27 de belli olacak bakalım yazarım foruma.

Buraya da not düşeyim. Kısa dönem, Acemilik de Kastamonu Jandarma :D

Bu ayın sonuna kadar mı bozdurmak lazım Kasım'da gidebilmek için? İşten sıkıldım, hayattan sıkıldım değişiklik olsun diye askere gitmeyi düşünüyorum ama ödenecek yığınla borç var, uzun dönem olayını garantilemem lazım hele bir de doğu veya Kıbrıs olursa maaş fazla oluyormuş sanırım torpil işliyorsa kovalıcam

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Bugün son gün.. Akşam 5'e kadar halletmen lazım. Daha önce tecil ettirdiysen, transkript aslı ve fotokopisi, yds sınav varsa çıktısı.. yarım saatlik iş. Kesin çıkar yada çıkmaz yok.. Şans :(

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

Bugün son gün.. Akşam 5'e kadar halletmen lazım. Daha önce tecil ettirdiysen, transkript aslı ve fotokopisi, yds sınav varsa çıktısı.. yarım saatlik iş. Kesin çıkar yada çıkmaz yok.. Şans :(

http://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/33_Erken_Sevk_Islemleri.htm

bu değil mi hocam o yüzden Aysonu dedim yarın son ise eğer zor bu iş

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

1 hafta önce bozdurdum bu tabloda 15 agustos yazıyordu istersen şubeyi arayıp kesin bilgi al hocam

Toplam Hit: 9299 Toplam Mesaj: 75