Bedelli Askerlik Geliyor
-
torpedo_XL bunu yazdıRotKerim bunu yazdı
ona vereceğin 20000 binin yarısıyla git özel üniversite oku 4 yıl sonra gel 6 ay askerlik yap kalan paraylada yatırım yap.
20 bine anca özel üniversitenin tek dönemini ödersin. ilk dönemi ödeyip şimdi onlar düşünsün mü diyecen anlamadım ki.
Olum ahahah :D
-
kurtulmus olumlu konustu ama davutoglu son noktayi koydu bu konjokturde olmaz dedi gecmis olsun.
-
Davutoğlu hoytttt dedi. Tüm tartışmalar sona erdi. Tekmil Çekip Botu Giyeceğimiz Kesinleşti.
-
Şimdi o büyük icatlar yapacaklar bilim adamları vs. Ne olacak acaba haydi kışlanıza Marş Marş :)
bencede profesyonel ordu lazım
ya vicdani red var dimi :)
bedelli bekleyenler adına ne kadar üzgünüm tahmin bile edemezsiniz :)
-
küçük enişte aynı rte nin yolundan ilerliyor :B "
“Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz” dedi." bu demektir kıi bedelli yolda seçimden bi kaç ay önce hallederlerhttp://www.youtube.com/watch?v=Ypnhi3a7id8 17 mart 2011 de rte de böyle demişti sonra 30 kasım 2011 de tak bedelliyi çıkardılar.
-
önümüz savaş bedelli işi yaş ama yine de belli olmaz bunlara dansöz gibiler maşallah
-
en az 1 yıl ertelendi gibi bu olay öyle görünüyor.. ben de dövizli ya da bedelli yaparım diye bekliyordum.. artık bedelli çıkmazsa dövizli yapacağım.. y. lisans dolayısıyla 1 şubat 2016 ya kadar tecilli.. Bakalım 6000 euro isteniyor dövizli askerlik için de.
-
Mutlaka çıkar. Ha bugün ha yarın. Sıcak para lazım. Yıllık planlarda hesaplar tutmadı. Aralık ayında yeni kimliklerin dağıtılmaya başlayacağı ve bu kimliklerin 18 tl karşılığında teslim alınabileceği söyleniyor. Değişimin zorunlu olacağını göz önüne alırsak, nüfusla 18 lirayı hesaplarsak kısa vadede bazı şeyleri kurtarabilecek bir sıcak para girişi sağlanacak.
Askerliği Call of Duty piyadesi olarak, dünyayı savunan süper kahraman olarak yapanlar mevzilere yerleşmişler. Sen bedeninle ülkene hizmet diyorsun. Adam parasını veriyor o şekilde hizmet ediyor. Bedelli yapan ülkesine belki de normal askerlik yapandan daha çok katkıda bulunuyordur. Sen askere gittiğinde 12 ay, 6 ay boyunca senin devlete hiç yükün olmuyor mu zannediyorsun? 12 ay askerlik yapan adam için harcanan miktar ile para ile askere gitmeyip devlete ödeme yapandan hangisi ülke menfaatlerine daha çok katkıda bulunuyordur? Askerde harcanan 6-12 ay süreyi piyasada iş gücü olarak harcasanız emin olun ülkeye daha fazla katkınız dokunur.
-
-
http://www.milliyet.com.tr/bedelli-askerlik-bekleyenlere-mujde-gundem-1955360/
"Bedelli Askerlik" Siyasetçilerin malzemesi olmuş durumda.
Taze başbakan davutoğlu "bedelliye karşı çıkan fakir tabanın sempatisini kazandı" diyerek yorumluyorum bu olayı.