Belediye Başkanı Ve Jandarma Arasındaki Tartışma
-
bence ikisi de dengesiz. la hadi jandarmasın tama ceza yazarsın da 8 milyar ne arkadaş bi uyar ne bilim uyarı mahiyetinde ceza yaz.
hadi uyardı 2. 3. oldu vs yazdı cezayı o belediye başkanına ne amk. ikisi de bence bokunu çıkarmış.
jandarma bir yere kadar müsamaha gösterebilirdi. ve belediye başkanının bu konuya atlamaması gerekirsi. belediye başkanı kim amk. hadi vekil falan olsa neyse de belediye başkanı amk yetkisine soktumun gerizekalısı.
ikisi de gereksiz yere inada binmiş. çok gereksiz bence.
-
ottomanmurat bunu yazdı
Askeri Severim Ama Oradaki askerin işi iş güzarlik doguda olsa götü yemez zira görüyoruz dogudaki en yüksek komtanların bile hendek kazan pkk ya çalışan belediyelere halka gıkı çıkmıyor karadeizde giresun gibi yerde kücük yerde belediye işlerinde veya devlet işlerinde devletin başka kurumları elinden geldigince yardimci olmaya çalışır köstek olmaya degil komtanın amacı nedir anlamadım askerin polisin görevi devletin belediye vs araçlarını çevirip iş yapmalarına engel olmak mi yoksa kaçakçılık ile terörle mücadele etmek midir
bu yaşıma kadar istanbulda yaşıyorum hiç bir belediye aracının ne olursa olsun çevrildigini ceza kesildigini görmedim göremeyiz çünkü başında giresundaki gibi güçsüz bir belediye başkanı yok istanbulda ankarada izmir vs gibi yerlerde belediye aracını çevirecekler ceza kesecekler amına koyarlar o polisin askerin vs sürerler yani giresundaki iş farkli bir iş ha böyle yerlerde asker polis rüşvet alırmı almaz mi derseniz kücük yerlerde daha çok olur böyle şeyler.
tamam ülkenin her karışında göz yumarlar bundan sonra hata etmişler.
-
BosphorusPasha bunu yazdı
bence ikisi de dengesiz. la hadi jandarmasın tama ceza yazarsın da 8 milyar ne arkadaş bi uyar ne bilim uyarı mahiyetinde ceza yaz.
hadi uyardı 2. 3. oldu vs yazdı cezayı o belediye başkanına ne amk. ikisi de bence bokunu çıkarmış.
jandarma bir yere kadar müsamaha gösterebilirdi. ve belediye başkanının bu konuya atlamaması gerekirsi. belediye başkanı kim amk. hadi vekil falan olsa neyse de belediye başkanı amk yetkisine soktumun gerizekalısı.
yahu astsubay açıklıyor zaten kafasına göre yazmıyor cezayı savunacak bir yanı yok şu heriflerin. Çıkarın atın şu at gözlüklerinizi.
-
Olayın özeti belediye bir firmaya yardımcı(!) oluyor. Yardımcı olurken izlediği yol kanuna takılıyor ( tonaj,dere malzemesi taşınması ) .
İhbarcı firmaya uyuz olarak ( ya da belediyenin böyle bir şey yapmasına uyuz olarak ) nasıl bir yol izleyebilirim diye düşünüp başvuruyu aracın 2918 sayılı trafik kanununda belirtilen yük ve yolcu taşıma kurallarına uymamasında yapıyor. Çünkü bir firmaya yardımcı(!) olmasından şikayet etse ispatlaması söz konusu değil, çok somut bir şey çıkmayacak, halbuki kabak gibi anormal olan şey bir bakmışsın normal olacak üstü kapatılıp geçecek. Ok?
İkinci nokta astsubay oldukça alttan alarak ( bana göre kendini de ezdirerek ) durumu izah ediyor. Kanunda ne yazıyorsa o uygulanır, ahmete mehmete başkana doktora mühendise aynısı uygulanır net olarak. Kanunda arabanın ruhsatında ne yazıyorsa en fazla o kadarlık yük taşıyabilirsin der, denetleme yetkisi de Ulaştırma Bakanlığı ve kolluk kuvvetlerine paylaştırılmıştır birkaç yönden. Fakat kanunda yazan bu kural aşırı hız,kırmızı ışık ihlali ve emniyet kemeri gibi sıkça kontrol edilmediği için + Piyasada yük taşıyan çoğunluk sürekli fazla tonaj atarak çalıştığı ve cezayla hiç karşılaşmadığı için "anormal" olan bu durumu "normal" zannetmekte, böyle düşününce de polisin,askerin kasıtlı olarak kendilerine puştluk yaptığını düşünmektedirler. Tartışma buradan doğmaktadır. ( Yani çok sık uygulanmayan bir kuralın uygulanması ağrına gitmektedir, ihbarcının diğer olaydan takıntısını burdan çıkarmaya çalışması ağırlarına gitmektedir vs. )
Not: Belediye başkanı denilen şahsiyet "Süzme" .... denir ya o cinsten.
Ekstra Not: İhbar edin bakalım İzmir,İstanbul,Ankara'da uygulanıyor mu uygulanmıyor mu görün. Kanun her yerde Kanundur, yazılı başvuruya illaki işlem yapılır.
-
AnaMuhalefet bunu yazdı
Olayın özeti belediye bir firmaya yardımcı(!) oluyor. Yardımcı olurken izlediği yol kanuna takılıyor ( tonaj,dere malzemesi taşınması ) .
İhbarcı firmaya uyuz olarak ( ya da belediyenin böyle bir şey yapmasına uyuz olarak ) nasıl bir yol izleyebilirim diye düşünüp başvuruyu aracın 2918 sayılı trafik kanununda belirtilen yük ve yolcu taşıma kurallarına uymamasında yapıyor. Çünkü bir firmaya yardımcı(!) olmasından şikayet etse ispatlaması söz konusu değil, çok somut bir şey çıkmayacak, halbuki kabak gibi anormal olan şey bir bakmışsın normal olacak üstü kapatılıp geçecek. Ok?
İkinci nokta astsubay oldukça alttan alarak ( bana göre kendini de ezdirerek ) durumu izah ediyor. Kanunda ne yazıyorsa o uygulanır, ahmete mehmete başkana doktora mühendise aynısı uygulanır net olarak. Kanunda arabanın ruhsatında ne yazıyorsa en fazla o kadarlık yük taşıyabilirsin der, denetleme yetkisi de Ulaştırma Bakanlığı ve kolluk kuvvetlerine paylaştırılmıştır birkaç yönden. Fakat kanunda yazan bu kural aşırı hız,kırmızı ışık ihlali ve emniyet kemeri gibi sıkça kontrol edilmediği için + Piyasada yük taşıyan çoğunluk sürekli fazla tonaj atarak çalıştığı ve cezayla hiç karşılaşmadığı için "anormal" olan bu durumu "normal" zannetmekte, böyle düşününce de polisin,askerin kasıtlı olarak kendilerine puştluk yaptığını düşünmektedirler. Tartışma buradan doğmaktadır. ( Yani çok sık uygulanmayan bir kuralın uygulanması ağrına gitmektedir, ihbarcının diğer olaydan takıntısını burdan çıkarmaya çalışması ağırlarına gitmektedir vs. )
Not: Belediye başkanı denilen şahsiyet "Süzme" .... denir ya o cinsten.
Ekstra Not: İhbar edin bakalım İzmir,İstanbul,Ankara'da uygulanıyor mu uygulanmıyor mu görün. Kanun her yerde Kanundur, yazılı başvuruya illaki işlem yapılır.
Katılıyorum bu müride.
Ayrıca torpilsiz hiç bir iş dönmüyormuş bu ülkede bir kez daha anlamış olduk.
-
Şoför de idare et n'olcak deyip duruyor, senin kamyonun freni yokuşta boşaldığında altına alacağın arabadaki insanların canı ne olacak peki?
adamdaki rahatlığa bak ya, 8 milyar dediğiniz nedir o dere kumunu ormandan çekerken yakalansaydı araç müsadere edilirdi siz ağır kanun görmemişsiniz,
dereden kum çekemez kardeşim, toprağın altı ağır metal dolu orayı eştin mi bir sonraki ağır yağış sezonuna kadar aşağı ağır metal basar, sen ben içeriz sorun değil bişi olmaz da o sırada yaşayan tüm canlılar sürekli etkilenirler.
Belediye başkanı da imam hatipliymiş niyeyse hiç şaşırmadım, 20 yaşındayım imam hatipten şöyle aklı başında adam mezun oldğunu görmedim ya, meslek lisesinde her gün ot çeken adamlar sanayide bugün efendi efendi çalışıyorlar hoş muhabbet hala takılırız ama şu imam hatiplileri alıp karşına konuşamazsın.
-
whopper bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
yahu astsubay açıklıyor zaten kafasına göre yazmıyor cezayı savunacak bir yanı yok şu heriflerin. Çıkarın atın şu at gözlüklerinizi.
kardeşim zaten onda bir sorun yok ben diyorum ki 8 milyar yazmasına gerek yoktu zaten belediye aracı yani bokunu çıkarmamak lazım olur yani aşılır belediye de iş yapıyor yani. uyarılabilir ha uyarmış olabilir 2. veya 3. yakalayışıdır da abi 8 milyar ne amk. kes 2 milyar son uyarı mahiyetinde. ardından kesersin 8 i yani 8 çok abi bunun faturası zaten belediyeye kesilmez o alete o kadar yük yığan adama kesilir büyük ihtimalle. b.başkanının hareketlerinden bu anlaşılıyor. ben hiçbir şekilde o veya şu haklı demiyorum haksız da demiyorum olay abartılmış ve gereksiz yere büyümüş.
-
2ye 8e cezayı yazan mi karar veriyor abi yok mu bunun bilimsel kanunsal yazılı sınırları? Bu zamana kadar hep idare edelim mantığıyla kaybettik zaten ayrıca doğuda olsa böyle olmazdı mantığı nedir la doğuya göre mi yaşayacağiz o fazla tonajlı DEVLET ARACİ fren yapıp duramasa gelse cocugunuza çarpsa 'ya doğuda idare ediyorlar bizde hosgorelim' mi diyeceksiniz
-
Önceden bu belde Başkan'ları askere böyle davranabilirmiydi tabiki hayır şimdi imam yüzünden böyle oldular topunun .....
-
BosphorusPasha bunu yazdıwhopper bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
kardeşim zaten onda bir sorun yok ben diyorum ki 8 milyar yazmasına gerek yoktu zaten belediye aracı yani bokunu çıkarmamak lazım olur yani aşılır belediye de iş yapıyor yani. uyarılabilir ha uyarmış olabilir 2. veya 3. yakalayışıdır da abi 8 milyar ne amk. kes 2 milyar son uyarı mahiyetinde. ardından kesersin 8 i yani 8 çok abi bunun faturası zaten belediyeye kesilmez o alete o kadar yük yığan adama kesilir büyük ihtimalle. b.başkanının hareketlerinden bu anlaşılıyor. ben hiçbir şekilde o veya şu haklı demiyorum haksız da demiyorum olay abartılmış ve gereksiz yere büyümüş.
Arkadaş sen askerliğini yapmamışsın belliki. Ben Aksaray'ın Ankara sınır ilçesi Sarıyahşide jandarma olarak yaptım. Aynı durumu bizim trafikçilerde yaptı 6 ayrı kamyona 6-7 bin (şöför ve araç sahiplerine ayrı ayrı) ceza yazdılar. İhbarda yapılmamıştı. Firma ankara merkezliydi ve olaydan sonra ilgili kişi porsche cayenne arabasıyla gelmiş ve o da vali ile telefonda görüşmüştü.
1- Yol kontrol devriyesinde kamyonlar görülür.
2- Kamyon yanına gitmeden telsizle İL MERKEZ'e durum bildirilir.
3- Prosedür aynen uygulanır.
4- İhbar durumunda rapor doldurulup gönderiliyor zaten yok az ceza yaz prosedürü uygulama gibi bir şeyin imkanı yok, Teklifi SUÇ'tur.
Bunun doğusu batısı yoktur. Bunun kanun harici uygulaması yoktur. Her devriye görevinde Jandarma erler eşlik eder (şahittir) ve hiçbir rütbeli mesleğini bu yüzden tehlikeye atmak istemez.
----
Bu arada doğuya gönüllü giden varmı demişler acemlikte bizim bölükte atış talim sorumlusu 2 JÖH'çı komutan Kobane olayları yaşandığında bir dönem sonrası için (4-5 ay sonrası) gönüllü doğu görevi (Şırnak ve Hakkari) istemişti.