Benim İçin Hayati Önemi Olan Bir Konu Lütfen Okur Musunuz
-
Arkadaşlar, facebook a eklenen veya paylaşıma verilen herhangi bir videonun hangi adresten veya hangi şehirden yapıldığını anlamanın bir yolu var mı? Benim için çok önemli çünkü, dün akşam kızım arkadaşıyla yolda yürürken bıçaklandı. Bir anne olarak bırakın evladımın saçımın telinin zarar görmesini, böyle bir şey başına geldiğinde neler hissettiğimi anlatamam. Aranızda genç insanlar olduğu kadar anne baba olanlar da vardır. Ve benim çocuğum babasını henüz 3,5 yaşındayken kaybetmiş, bu günlere zar zor getirdiğim büyütürken hayatla çok mücadele etmek zorunda kaldığım bir tek evladımdır. Babamızın eksikliği dolayısıyla bizi zayıf görüp bizimle uğraşan insanlar var. Sorunumuzu tek halletme yolumuzun ilk adımı polis tabi ki. Olayın kasti olduğunu düşünüyoruz. Bunu yaptırmış olma ihtimali olan kişinin de anlattıkları tutarsız, yani şüphelerimizi destekliyor. Yolda olması gereken saatte facebook a video eklemiş olduğunu gördüm. Video nun Mersin'den eklenmiş olduğunu anlayabilirsem, hakkında şikayet dilekçesi vereceğim. Mersin'den girmiş olması şu yönden önemli, benim hasmım olan kişinin evinden internete girdiğine eminim ama ispat edebilmem lazım. Kendisi o kişiyle hiç konuşmadığını iddia ediyor. Bu yüzden onun yoldaydım dediği saatte internete girip facebook a video eklediği adres en azından şehir çok önemli. Yardımcı olabilirseniz minettar olurum. Bu sitede belki yersiz oldu, ama ben her şeyden önce bir anneyim, evladımın hem annesi hem babasıyım. Yanlışım olduysa kusuruma bakmayın. Ama lütfen bir yolu varsa bana yardım edin. Çünkü, bunu yapan kişi bununla kalmayacaktır. Abarttığımı da kimse düşünmesin, elimden gelse ve eğer birisinin de ölmesi gerekiyorsa ben çocuğumun yerine de ölürüm. Ben her şeyden önce anneyim.
-
geçmiş olsun arkadaşım bu tür konuları hukuki yolla halletmeye çalışsanız daha iyi olur bence.
-
öncelikle büyük geçmiş olsun diyeyim ancak sizde benim kusuruma bakmayın.Eğer tc kimlik nonuzu p.m ile bana atarsanız ve video linkini buraya koyarsanız size yardımcı olmaya çalışabilirim.
-
öncelikle geçmiş olsun...hukuki yollarla videonun nereden hangi gün saat eklenmiş oldugu detaylı şekilde bulunur diye düşünüyorum...
-
Genki bunu yazdı:
-----------------------------
öncelikle büyük geçmiş olsun diyeyim ancak sizde benim kusuruma bakmayın.Eğer tc kimlik nonuzu p.m ile bana atarsanız ve video linkini buraya koyarsanız size yardımcı olmaya çalışabilirim.
-----------------------------nasıl yapılacağını söylesene hoca sen , nasıl anlıcaksn nereden eklendiğini ?
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------Genki bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------nasıl yapılacağını söylesene hoca sen , nasıl anlıcaksn nereden eklendiğini ?
-----------------------------sosyal mühendislik
-
öncelikle çok geçmiş olsun. ama benim anlayamadığım, size göre zanlı olan kişinin, yolda olması gereken saatte facebooktan video gondermesi ile onun yaptığını kesin olarak nasıl anlayacaksınız? belki işi erken bitmiştir , hiç evden cıkmamıştır nebilim veya o videoyu evden gondermemiştir, onun yerine facebook hesabına giren biri gondermiştir. (bir arkadaşı) yani gördüğünüz gibi birçok ihtimal var. fakat annelerin hislerinde yanılmayacağınıda düşünüyorum. umarım kızınızı bıçaklayanı yada bıcaklayanları bulursunuz.
-
Öncelikle geçmiş olsun diyorum , hanımefendi videoyu yollayanın ip adresini bulmanız gerekiyor öncelikle şehir bulmak için , bu yüzden savcılığa başvurmanız gerekiyor , onlarda facebooktan yollayanın ip adresini alır , gerekiyorsa türk telekoma sorgulatıp size direk şahıs ismi verebilirler..
-
Savcılık facebook adminleriyle iletişime geçip o hesaba son giren İP'leri, rapor halinde gönderecektir. Hangi İP ile giriş yapıldı, Girilen ip ile videomu eklendi yazımı yazıldı neler yapıldı hepsi ve saati eminim ayrıntılı olarak loglanıyordur bu tür sistemler aptal olarak kodlanmaz çünkü
-
Büyük geçmiş olsun Bu ip adresini falanı filanı ya facebook tan isteyeceksiniz yada türk telekom dan
-
kızınızı tanıyor olabilme ihtimalime karşı soruyorum 700.yıl lisesiyle bir ilgisi varmı sizin soyadınızda bir arkadaşım vardıda