Benim İçin Hayati Önemi Olan Bir Konu Lütfen Okur Musunuz
-
videonun hangi ip ile yüklendiği bilinse, hangi şehir olduğu bulunur. ama nasıl ? aslında tam anlamadım, bu feysbuktaki birinin sürekli nerde oturduğunu mu öğrenmek istiyorsunuz. yoksa bir videoyu nerede eklediğini mi ?
-
hanfendi burda bu işi yapıcak arkadaşlar vardır ancak bu arkadaşlar da bu işi hukuki yoldan yapmayacaktır. ki bu olay polislik bi olay olunca haliyle kimse bu olaya yanaşmayacaktır. bu işi kökünden çözecek olan savcılıktır. inşallah herşey istediğiniz gibi olur
-
Yazdıklarını okuyunca gerçekten çok üzüldüm geçmiş olsun. Ancak o videonun hangi adresten yollandığını anlıyabileceğiniz tek yol savcılıktır. Sadece karşı tarafın ip adresinden yeri tespit edilebilir. Facebook'a konuyla ilgili mail atmanız yetersiz olucaktır. Size bir ip adresi verseler bile siz tek başınıza bu ip adresiyle hiçbirşey yapamazsınız (sabit bir ip adresi değilse ve muhtemelen değildir). Konuyu savcılığa taşımanız daha iyi olur.
-
bu facebook yöneticilerinden birine mail falan atılsa ? ( olabilermi acaba )
oda olmazsa video linkini pm atın ben bi bakayım..
-
olcay hanım öncelikle bu konudaki hislerinizi ve somut bulgularınız ile öncelikle resmi işşlemleri başlatın.
İllegal konular genelde hobi ve zaman isteyen konulardır.Durumun ciddiyeti açısından böyle bir çözüm aramanızı tavsiye etmiyoruz diğer arkadaşlarda yazmışlar.
Çok geçmiş olsun umarım bir an önce sağlığına tekrar kavuşur..
real anlamda yapılabilecek varsa eminim ki diğer mürid arkadaşlar toplanıp birşeyler yapabiliriz. Söylemeniz yeterli olur..
-
Hanım efendi facebook gibi bir sitenin ki ortaklarından biri microsoft, ip adreslerini kullanıcı bilgilerini vermesini bekleyemezsiniz.Zaten öyle bir beklentiniz yok. Ama size şu tavsiyede bulunabilirim. Öncelikle son 2 yıldır bu tür olaylada blişim suçu bölümü gayet ilgili davranıyor. Şu foruma yazdığını yazının yani sonunuzu biraz detaylandırarak hukuki dille (Avukata danışarak) bir dilekçe verirseniz zaten polis direk türk telekomla ve facebook la yazışacaktır. Facebook un %2 ortağı olan microsoft zaten hukuki bir sorunda senelerdir hotmail hesaplarımızın tüm bilgilerini savcılara iletmektedir. Yalnız işin hukuksal yolunda şu sorun var. Biliyorsunuz burası Türkiye dava açılması için en az 6 ay beklersiniz ( En hızlı hali) ama normalde ortalama 1,5 senede deliller toplanır ve dava açılır. Bu iş daha hızlı ve etkili olur mu? Benim bildiğim başka yöntem yok. Zaten eminim başka bir şekildede bulamazsınız.
Geçmiş olsun...
-
Arkadaşlar, konuyu tam açamadım. Sorunumu tabi ki yasal yollardan halledeceğim. Bulup gidip kısasa kısas yapacak halim elbette yok. Sadece şüphelendiğim kişi akrabam. Onunla savcılıklara, karakollara, mahkemelere düşmeden önce emin olmak istiyorum. %90 eminim ve onun o saatte burada olduğunu öğrenmek bilgilerime kesinlik katacak ve ben yasal yollardan tabi ki harekete geçeceğim. Olay zaten şu an karakolda. Şüphelendiğiniz kişiler var mı diye de soruldu. Ben emin olamadığımı söyleyince bazı bilgileri de aktardıktan sonra kısa bir bekleme süresi tanındı. Gidip kesin şu kişidir diyebilmek önemlidir. Davanı sonuna kadar götürmek istiyorsan önce senin kesin olarak inanman gerekiyor değil mi? Benim şu andaki sizden yardım isteme çabam bunun sonucudur. Bana kesin olarak yardımcı olabilecekseniz TC kimlik numaramı da yollarım telefonumu da veririm, sorun değil. Facebook ya da başka kaynaklardan resmi bilgiler istenip olay kesinleştirilebilir elbette. Ama dedim ya işin içinde mahkemelerde doğru olduğuna inandığın kişiyle sürünmek var. Bir de alacağı zaman var ve bu zaman içerisinde yine çocuğum için endişeleniyorum. Şartlarım müsait olmadığı halde bu yılki öss tercihleri sonucunda sırf zarar gelmesin diye uzak bir şehre yollamayı bile göze alıyorum. Beni anlamıyor musunuz? Yoksa bana inanmıyor musunuz?
-
sibyl bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar, konuyu tam açamadım. Sorunumu tabi ki yasal yollardan halledeceğim. Bulup gidip kısasa kısas yapacak halim elbette yok. Sadece şüphelendiğim kişi akrabam. Onunla savcılıklara, karakollara, mahkemelere düşmeden önce emin olmak istiyorum. %90 eminim ve onun o saatte burada olduğunu öğrenmek bilgilerime kesinlik katacak ve ben yasal yollardan tabi ki harekete geçeceğim. Olay zaten şu an karakolda. Şüphelendiğiniz kişiler var mı diye de soruldu. Ben emin olamadığımı söyleyince bazı bilgileri de aktardıktan sonra kısa bir bekleme süresi tanındı. Gidip kesin şu kişidir diyebilmek önemlidir. Davanı sonuna kadar götürmek istiyorsan önce senin kesin olarak inanman gerekiyor değil mi? Benim şu andaki sizden yardım isteme çabam bunun sonucudur. Bana kesin olarak yardımcı olabilecekseniz TC kimlik numaramı da yollarım telefonumu da veririm, sorun değil. Facebook ya da başka kaynaklardan resmi bilgiler istenip olay kesinleştirilebilir elbette. Ama dedim ya işin içinde mahkemelerde doğru olduğuna inandığın kişiyle sürünmek var. Bir de alacağı zaman var ve bu zaman içerisinde yine çocuğum için endişeleniyorum. Şartlarım müsait olmadığı halde bu yılki öss tercihleri sonucunda sırf zarar gelmesin diye uzak bir şehre yollamayı bile göze alıyorum. Beni anlamıyor musunuz? Yoksa bana inanmıyor musunuz?
-----------------------------
ablacım hayır kesinlikle sen öğrenemessin polis filan öğrenir -
kimsenin size inanmaması için bi neden yok zaten. ama arkadaşların anlatmaya çalıştığı şey şu; bu iş legal yoldan sadece savcılıktan öğrenilir. illegal yollardan başka şekillerde de öğrenilir ancak bu iş polislik olduğu için kimse yapmaya yanaşmıyor.
-
illegal olduğu için kimseye yapmaya kalkışmıyor diye birşey yok. Hem facebook a hem ttnet e sızılacak. Tbt yi bırak net aleminde bunu yapabilecek insan yok.
Edit: Düşündümde aslında sızmaya gerek yok. Ama video yollandığı anda kişinin nerede olduğunu sadece savcılıktan öğrenilebilir.