Beyin Geliştirecek Kitaplar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hahah ya adam kitap onerin demis edebiyat parcalamissiniz :D

Irvin Yalom ile falan basla kaptir git hocam sen.

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Hahah ya adam kitap onerin demis edebiyat parcalamissiniz :D

Irvin Yalom ile falan basla kaptir git hocam sen.

Sevinmek lazım ki burada kimse aptal aptal kişisel gelişim kitapları önermemiş. :) Bence iyi birşey.

Edebiyat zekayı, hayalgücünü geliştirir. ;)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Körleşme Elias Canetti

ride or die..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    İhtiyacını Belirle !? sonrası için, beynin sana önderlik edecektir. zamanla gelişecektir. adım adım.

her ne konuda olursa olsun; önce Genel`e , sonra Özel`e ve Detaylara ineceksin(bana göre ). bunlar olmadıysa, sayısal işlemlere yada kelime oyunlarına yönel.

kişisel zevklerin, ilgi alanların ne bilmediğim için; renge, kokuya, dokuya ve sese yönelik kitap öneremedim.

RitmFarbRacourci tarafından 14/Şub/16 19:39 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Al bir ansiklopedi seti oku okuyabildiğin kadar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Apolitik
    Apolitik's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

Ezel dizisinde geçen kitaplar olabilir hocam :D

Sefiller - Victor Hugo

Babalar ve Oğullar - İvan Turgenyev

Alamut Kalesi - Wladimir Bartol

Rubailer - Ömer Hayyam

Kinyas ve Kayra - Hakan Günday

Semerkant - Amin Maalouf

Monte Kristo Kontu - Alexandre Dumas

Kelebek - Henri (Soy ismini hatırlamıyorum)

Divan-ı Kebir - Mevlana (Kitapları berbat, hiç önermem.)

Kumarbaz - Dostoyevskiy

Benim en son okuduğum kitap; 

Dönüşüm - Franz Kafka

Apolitik tarafından 14/Şub/16 18:30 tarihinde düzenlenmiştir

Şeyh uçmaz, mürit ot çekmiştir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    yazipcikacak bunu yazdı

Al bir ansiklopedi seti oku okuyabildiğin kadar.

oku oku bitmiyor ya :D açlıgıma denk geldi. bende önce resimlerine ve çizimlerine baktım A`dan Z,ye kadar. ardından maddelerin ansiklopedik iç başlıklarından devam ediyorum, ancak o gün neyi merak ettiysem. XD ancak şu var; bu gazetelerin verdiği ansiklopedilerde, resimlerde ve yazılarda kayma var. alırken dikkat. kimi sayfalarda, sayfa numarası yok. ciltlerken yamuk kesmişler. $_$^_^

v.a.k @Austen powers ile aynı şeyleri söylemişim. O ekstradan tarihi dönem ve süreçlerden de bahsetmiş.

şimdi dönüp geriye baktığımda. "karşılaştırmali" "dönemsel" "bölgesel" "tarih" okumak gerektiğini düşünüyorum. aklım profesörün birine gitti..

RitmFarbRacourci tarafından 14/Şub/16 19:57 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

öncelıkle kendını tanıman gerekır nasıl bır ınsansın ne tur durumlardan hoslanırsın gercek hayatta ne tarz fılmler seversın 

iq adamımı eq adamımı bunları belırleyıp ona göre kitap secımınde bulunman gerekır . fızıkle ılgılı hıc bır altyapın yoktur kaos teorimini okusanda bırsey anlayamazsın 

atıyorum iktisad ve sosyoloji ile ilgili bir kitap okuyacak ısen temel kavramları bılmeden ekstra bırsey ogrenemezsın. 

araştırma dizisi , siyasi ,ekonomi,felsefe,sosyoloji alanlarında olan kıtaplar zorlarken ınsanı bırseyler edınmenı saglar. 

romanlardan baslarsın 100 alternatıf temel eser var oku klasıklerı oku modern klasıkler serılerını oku bu arada onune gelen cevırıyı asla okuma kalıtelı yapımları tercıh et ıletısım ısbankası yapıkredı can gıbı yapımları secmeye bırden fazla cevırısı olan klasıklerde.

bırde cogunluga asla ınanma bestsellerlardan uzak durmaya calıs romanlarda oluyor bu bestsellerlık. Herkesın her kıtaptan algıladıgı ,cıkardıgı anlamlar cok farklı olabılıyor. yuzyıllık yalnızlık cok overler mesela ben standart bır kıtap olarak goruyorum , simyacıda da tek olay kristal dukkanı onun dısındaki herşey  olay butunlugune baktıgında normal bir roman gıbı . 

beynini kitap okuyarak  cok zorlama  ınsan okudukca uzaklasır yapay gelır bayağı gelir diğeleri, okudukca ınsanlardan cok uzaklasırsın . konuşma hızın düşüncelerini açıklamana yetmez 

okumak iyi değildir , delirtir adamı

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sağolun arkadaşlar okudum yazdıklarınızı daha dikkatli bir şekilde yine okuyucam 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamansehri
    zamansehri's avatar
    Erkek
    banneduser bunu yazdı

Körleşme Elias Canetti

sonuna kadar katılıyorum.... Zihnini uçurur bu kitap... Ölmeden önce okunacak kitaplar arasında bir kitap...

dün, bugün, iki gün önce ...
Toplam Hit: 4745 Toplam Mesaj: 31
tavsiyesi kipta