Beyin Geliştirecek Kitaplar
-
Hahah ya adam kitap onerin demis edebiyat parcalamissiniz :D
Irvin Yalom ile falan basla kaptir git hocam sen.
-
izzmarit bunu yazdı
Hahah ya adam kitap onerin demis edebiyat parcalamissiniz :D
Irvin Yalom ile falan basla kaptir git hocam sen.
Sevinmek lazım ki burada kimse aptal aptal kişisel gelişim kitapları önermemiş. :) Bence iyi birşey.
Edebiyat zekayı, hayalgücünü geliştirir. ;)
-
Körleşme Elias Canetti
-
İhtiyacını Belirle !? sonrası için, beynin sana önderlik edecektir. zamanla gelişecektir. adım adım.
her ne konuda olursa olsun; önce Genel`e , sonra Özel`e ve Detaylara ineceksin(bana göre ). bunlar olmadıysa, sayısal işlemlere yada kelime oyunlarına yönel.
kişisel zevklerin, ilgi alanların ne bilmediğim için; renge, kokuya, dokuya ve sese yönelik kitap öneremedim.
RitmFarbRacourci tarafından 14/Şub/16 19:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Al bir ansiklopedi seti oku okuyabildiğin kadar.
-
furkiak bunu yazdı
Ezel dizisinde geçen kitaplar olabilir hocam :D
Sefiller - Victor Hugo
Babalar ve Oğullar - İvan Turgenyev
Alamut Kalesi - Wladimir Bartol
Rubailer - Ömer Hayyam
Kinyas ve Kayra - Hakan Günday
Semerkant - Amin Maalouf
Monte Kristo Kontu - Alexandre Dumas
Kelebek - Henri (Soy ismini hatırlamıyorum)
Divan-ı Kebir - Mevlana (Kitapları berbat, hiç önermem.)
Kumarbaz - Dostoyevskiy
Benim en son okuduğum kitap;
Dönüşüm - Franz Kafka
Apolitik tarafından 14/Şub/16 18:30 tarihinde düzenlenmiştir -
yazipcikacak bunu yazdı
Al bir ansiklopedi seti oku okuyabildiğin kadar.
oku oku bitmiyor ya :D açlıgıma denk geldi. bende önce resimlerine ve çizimlerine baktım A`dan Z,ye kadar. ardından maddelerin ansiklopedik iç başlıklarından devam ediyorum, ancak o gün neyi merak ettiysem. XD ancak şu var; bu gazetelerin verdiği ansiklopedilerde, resimlerde ve yazılarda kayma var. alırken dikkat. kimi sayfalarda, sayfa numarası yok. ciltlerken yamuk kesmişler. $_$^_^
v.a.k @Austen powers ile aynı şeyleri söylemişim. O ekstradan tarihi dönem ve süreçlerden de bahsetmiş.
şimdi dönüp geriye baktığımda. "karşılaştırmali" "dönemsel" "bölgesel" "tarih" okumak gerektiğini düşünüyorum. aklım profesörün birine gitti..
RitmFarbRacourci tarafından 14/Şub/16 19:57 tarihinde düzenlenmiştir -
öncelıkle kendını tanıman gerekır nasıl bır ınsansın ne tur durumlardan hoslanırsın gercek hayatta ne tarz fılmler seversın
iq adamımı eq adamımı bunları belırleyıp ona göre kitap secımınde bulunman gerekır . fızıkle ılgılı hıc bır altyapın yoktur kaos teorimini okusanda bırsey anlayamazsın
atıyorum iktisad ve sosyoloji ile ilgili bir kitap okuyacak ısen temel kavramları bılmeden ekstra bırsey ogrenemezsın.
araştırma dizisi , siyasi ,ekonomi,felsefe,sosyoloji alanlarında olan kıtaplar zorlarken ınsanı bırseyler edınmenı saglar.
romanlardan baslarsın 100 alternatıf temel eser var oku klasıklerı oku modern klasıkler serılerını oku bu arada onune gelen cevırıyı asla okuma kalıtelı yapımları tercıh et ıletısım ısbankası yapıkredı can gıbı yapımları secmeye bırden fazla cevırısı olan klasıklerde.
bırde cogunluga asla ınanma bestsellerlardan uzak durmaya calıs romanlarda oluyor bu bestsellerlık. Herkesın her kıtaptan algıladıgı ,cıkardıgı anlamlar cok farklı olabılıyor. yuzyıllık yalnızlık cok overler mesela ben standart bır kıtap olarak goruyorum , simyacıda da tek olay kristal dukkanı onun dısındaki herşey olay butunlugune baktıgında normal bir roman gıbı .
beynini kitap okuyarak cok zorlama ınsan okudukca uzaklasır yapay gelır bayağı gelir diğeleri, okudukca ınsanlardan cok uzaklasırsın . konuşma hızın düşüncelerini açıklamana yetmez
okumak iyi değildir , delirtir adamı
-
sağolun arkadaşlar okudum yazdıklarınızı daha dikkatli bir şekilde yine okuyucam
-
banneduser bunu yazdı
Körleşme Elias Canetti
sonuna kadar katılıyorum.... Zihnini uçurur bu kitap... Ölmeden önce okunacak kitaplar arasında bir kitap...