Beyin Geliştirecek Kitaplar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

kitap okumak zaman kaybıdır aynı konuların videolarını izle zamandan tasarruf et 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

Ithaki Yayınevi 

Jules Verne kitapligi 

Cep boy 4.90 dan 9.90 a kadar fiyat aralığında her bir kitabı 

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Gündelik işlerinde ve yaşamında otomatik aldığın kararları sorgula bunları yaz ve daha mantıklı nasıl düşünebileceğini kağıda dök.

Örneğin yemek yiyeceksin bedeninin senden anında karnını doyur talebini reddet bu senin beyninin sürüngen kısmının isteği, bu talebi mantıkla işle kaç kaloriye ihtiyacım var, cebimde ne kadar para var, ne yersem bu benim için daha sağlıklı ne kadarı bana yeter bu mukayese sadece yeme içmede değil tüm kararlarında böyle olsun. 2-3 ay sonra hayvanca mantıklı kararlar aldığını göreceksin daha az duygusal davrandığını düşünecekler kimisi daha akıllı olduğunu düşünecek senin yaptığın tek şey beynin sürüngen kısmına değil mantık kısmına uymak olacak.

Mantık mukayesesini otomatikleştirdiğinde konsantrasyon, ezber gibi konularda da rahatlama sağlayacaksın çünkü ilkel güdülerin sana yolladığı nörokimyasal tepkilerin seni yanılttığını acıktığında hemen yemek yememenin seni ölüme götürmeyeceğini, fazla yiyerek depolaman gerektiği düşüncesinin saçma olduğunu bunun 10.000 yıl geride kaldığını, yarım saat sonra da yesen karnının doyacağını bileceksin ve bu dürtüler törpülenecek. Belli bir datayı hafızanda tutmazsan işini yapamayacağını bileceksin ve önemsemeyle konsantrasyonun artması sana hafıza kullanımında da avantaj sağlayacak. Ted in beyin kullanımıyla ilgili bir dizisi vardı ararsan çıkar benim çok işime yaradı sana da öneririm.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Beyin demeyelimde genel bir kişisel gelisim dersek

Spor aktiviteleri

Yabanci dil

Resim, çizim  gibi biraz daha dinlendirici bir sanat

Kitap okuma

Sinema, seyahat,  fotoğrafçılık gibi gezici bir program 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Hahah ya adam kitap onerin demis edebiyat parcalamissiniz :D

Irvin Yalom ile falan basla kaptir git hocam sen.

Hayatımda okuduğum tek kitabın yazarı buymuş asdasddsad

bu arada kitap when nietzsche wept, ilk kitabım olma sebebi nietzsche hayranlığım ve son kitabım olma sebebi de kitapta nietzsche nin kitaplar hakkında ettiği laf, bana hala mantıklı gelir :)

edit:imla

ozgunlu tarafından 15/Şub/16 13:48 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

her kitap beyin gelistirir, insana birsey katar. vektorel bir buyukluk gibi miktari ve yonu kitaptan kitaba degisir. 

ben sherlock holmes u tavsiye ederim, yeni bitirdim. Detaylar insanin gunluk hayata bakisini degistiriyor. 

Bir de, @Bosluk kardesim, kiniyorum seni. Kitaplar insanin hayal dunyasini gelistirir. Hologram da gelse kitabin yerini alamaz, alamayacaktir.

mizahi tarafından 15/Şub/16 14:46 tarihinde düzenlenmiştir

All I need is a possibility.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bende yds için kelime çalışmaya başladım. Ezber yaparken de örnek cümlede kullanımı gibi durumlara da bakıyorum. Örnek cümlede ki kelimelere çalışıyorum. Bir ay bir demene yapayım. Olmazsa başka bir yol bakacağım. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

@yazipcikacak ya @rockes ya @mizahi ikisinden biri kelimelerin görselleri örnek kullanımları ile ilgili güzel bir pdf paylaşöıştı profillerinden bulabilirsin. ^^/

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SamSara bunu yazdı

@yazipcikacak ya @rockes ya @mizahi ikisinden biri kelimelerin görselleri örnek kullanımları ile ilgili güzel bir pdf paylaşöıştı profillerinden bulabilirsin. ^^/

Baktım ama öyle bir konu yok. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NewwarrioR
    NewwarrioR's avatar
    Erkek

Herkes simyacı diyordu hocam bir bak derim (okumaya fırsat bulamadım :)) Ama şu körleşmeye bakıcam bende. 

@retret hocam söylediklerin çok mantıklı kesinlikle uygulayacağım. 

Toplam Hit: 4752 Toplam Mesaj: 31
tavsiyesi kipta