Beyin Geliştirecek Kitaplar
-
kitap okumak zaman kaybıdır aynı konuların videolarını izle zamandan tasarruf et
-
Ithaki Yayınevi
Jules Verne kitapligi
Cep boy 4.90 dan 9.90 a kadar fiyat aralığında her bir kitabı
-
Gündelik işlerinde ve yaşamında otomatik aldığın kararları sorgula bunları yaz ve daha mantıklı nasıl düşünebileceğini kağıda dök.
Örneğin yemek yiyeceksin bedeninin senden anında karnını doyur talebini reddet bu senin beyninin sürüngen kısmının isteği, bu talebi mantıkla işle kaç kaloriye ihtiyacım var, cebimde ne kadar para var, ne yersem bu benim için daha sağlıklı ne kadarı bana yeter bu mukayese sadece yeme içmede değil tüm kararlarında böyle olsun. 2-3 ay sonra hayvanca mantıklı kararlar aldığını göreceksin daha az duygusal davrandığını düşünecekler kimisi daha akıllı olduğunu düşünecek senin yaptığın tek şey beynin sürüngen kısmına değil mantık kısmına uymak olacak.
Mantık mukayesesini otomatikleştirdiğinde konsantrasyon, ezber gibi konularda da rahatlama sağlayacaksın çünkü ilkel güdülerin sana yolladığı nörokimyasal tepkilerin seni yanılttığını acıktığında hemen yemek yememenin seni ölüme götürmeyeceğini, fazla yiyerek depolaman gerektiği düşüncesinin saçma olduğunu bunun 10.000 yıl geride kaldığını, yarım saat sonra da yesen karnının doyacağını bileceksin ve bu dürtüler törpülenecek. Belli bir datayı hafızanda tutmazsan işini yapamayacağını bileceksin ve önemsemeyle konsantrasyonun artması sana hafıza kullanımında da avantaj sağlayacak. Ted in beyin kullanımıyla ilgili bir dizisi vardı ararsan çıkar benim çok işime yaradı sana da öneririm.
-
Beyin demeyelimde genel bir kişisel gelisim dersek
Spor aktiviteleri
Yabanci dil
Resim, çizim gibi biraz daha dinlendirici bir sanat
Kitap okuma
Sinema, seyahat, fotoğrafçılık gibi gezici bir program
-
izzmarit bunu yazdı
Hahah ya adam kitap onerin demis edebiyat parcalamissiniz :D
Irvin Yalom ile falan basla kaptir git hocam sen.
Hayatımda okuduğum tek kitabın yazarı buymuş asdasddsad
bu arada kitap when nietzsche wept, ilk kitabım olma sebebi nietzsche hayranlığım ve son kitabım olma sebebi de kitapta nietzsche nin kitaplar hakkında ettiği laf, bana hala mantıklı gelir :)
edit:imla
ozgunlu tarafından 15/Şub/16 13:48 tarihinde düzenlenmiştir -
her kitap beyin gelistirir, insana birsey katar. vektorel bir buyukluk gibi miktari ve yonu kitaptan kitaba degisir.
ben sherlock holmes u tavsiye ederim, yeni bitirdim. Detaylar insanin gunluk hayata bakisini degistiriyor.
Bir de, @Bosluk kardesim, kiniyorum seni. Kitaplar insanin hayal dunyasini gelistirir. Hologram da gelse kitabin yerini alamaz, alamayacaktir.
mizahi tarafından 15/Şub/16 14:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Bende yds için kelime çalışmaya başladım. Ezber yaparken de örnek cümlede kullanımı gibi durumlara da bakıyorum. Örnek cümlede ki kelimelere çalışıyorum. Bir ay bir demene yapayım. Olmazsa başka bir yol bakacağım.
-
@yazipcikacak ya @rockes ya @mizahi ikisinden biri kelimelerin görselleri örnek kullanımları ile ilgili güzel bir pdf paylaşöıştı profillerinden bulabilirsin. ^^/
-
SamSara bunu yazdı
@yazipcikacak ya @rockes ya @mizahi ikisinden biri kelimelerin görselleri örnek kullanımları ile ilgili güzel bir pdf paylaşöıştı profillerinden bulabilirsin. ^^/
Baktım ama öyle bir konu yok.
-
Herkes simyacı diyordu hocam bir bak derim (okumaya fırsat bulamadım :)) Ama şu körleşmeye bakıcam bende.
@retret hocam söylediklerin çok mantıklı kesinlikle uygulayacağım.