folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Beyler Sağdıç Olucam Yardimmm

Beyler Sağdıç Olucam Yardimmm

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

yasiiin03 bunu yazdı:
    -----------------------------

Anakroniq bunu yazdı:

murdery bunu yazdı:

valla aga angaranın adetleri berbattır...damadın yanından ayrılmıcan...damada tecrübe öğretecen...gerekirse dayak yicen...kına gecesinde damadın  yanında oynucan...damada çatal-bıçak-iğre-tabak-yangın tüpü felan sokmaya kalkışacaklar muhtemelen sana da sokacaklar...iizin vermceksin...gerekirse kendine sokturup damadın zarar görmesini engelliceksin  felan filan işte eğer ne yapacağını bilmiyosan olayın akışına bırak kendini

Koptum hocam ya o ne öyle :D

hahahhaha :D aynenn ya

olm bu ne lan =/

düğün yapmicakmıydı bunlar ? :D

Cigu bigule :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

manisa taraflarında olsaydın sana yanına bol bol para ve 35 ve 70 lik rakı almanı söylerdim. o tarafları bilmem.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

hocam ben sivaslıyım mesela bizlerde 2 sadıç olur 1 bekar 1 evli...

genelde arkadaşların anlattıkları tamamen doğru şeyler... damadı kaçırmaya çalışırlar kaçırırlarsa para isterler. sen müsade etmeyeceksin... bu kaçırma girişimlerinde dayak yeme ihtimalin var ama sen tam olarak karşılık veremezsin töre böyledir. sonra işte damadın ayakkabısını falan çalmaya çalışırlar yine para için...

Kına gecesinde damada kına yakıldıktan sonra dua edilir ve damat kına yerinden ayrılırken dövmeye çalışırlar ki sağlam durmak gerekir. kalabalık olur. gerdek gecesi ilk odaya girerken dövmeye çalışırlarmış ama ben uzun zamandır görmüyorum o olayı zira artık eskide kaldı gibi... onun dışında para harcamakla ilgili olan kısımlar doğru... kendini sağlam hazırla.

Hı birde arkadaşın bir tanesi maddi durum uygun değilse damattan para alınmalıdır demiş. O olay bizde şöyledir. Damat kişi eğer seçtiği arkadaşının durumunu biliyorsa zaten kendisi para verir... Malesef bu gün durum bu şekildedir. Ancak bu törenin aslında sadıç bütün bu harcamaları kendisi yapar zira amacı oradaki arkadaşına (damada) maddi manevi her türlü destek olmaktır. Bakınız bir diğer örneği takı merasimleri önceden bu takı karşılıksız olurmuş ama bu gün herkes ben onun düğününde taktım o da benim düğünümde takmak zorunda mantığıyla hareket ediyor bir nevi borç alıp veriyor hoş değil. Tekrar sadıç olayına dönelim.

Konuyla ilgili arkadaşların söyledikleri doğrudur. İşte kişinin cinsel anlamda bilgilendirilmesi vs vs... bu konuyla ilgili komik bir olay duymuştum...

Doğuda eğitimsiz kalmış bir vatandaşımız evleniyor bundan seneler önce  ve sadıcı malesef bilgilendirmiyor kendisini... utanıyor sanırsam... bunun üzerine adam nasıl çocuk sahibi olacağını öğrenemiyor. yani eşine yaklaşamıyor... yaklaşmak istiyor ama nasıl yaklaşılacağını bilmiyor :( ve zannediyor ki doğru yapıyorum çocuğum olmuyor bunun üzerine doktora gidiyorlar uzunca bir tedavi süreci doktor bakıyor sıkıntı yok yani normalde şimdiye kadar adamların bir düzine çocuğunun olması gerekir diyor ve en sonunda adama soruyor nasıl yapmaya çalıştığın... Meğer adam karısının göbek geliğine yaklaşmaya çalışıyormuş. Yani bilmiyorum üzücü bir durum... ama özellikle kırsal kesimde geçmişte sadıcın ne kadar önemli olduğunu anlatmak adına iyi bir örnek bence.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

ne saçma sapan adetler varmış , millet ztn zor evleniyor hepten vazgeçirmeye çalışıonuz heralde . sağdıç dediğin amerikan filmlerinde olur benim bildiğim bizim köyde onun adı nikah şahididir , şahitmisin diye sorarlar evet dersin biter 

herşeyin bir şeyi vardır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek

çılgın bi bekarlığa vadi partisi hazırlıcaksın dostum

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

sağdıç ney?

biri analatsın merak etdim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

Ne acayip işler varmış ya

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anil
    anil's avatar
    Erkek

omerelili bunu yazdı:

sağdıç ney?

amerikan dizilerinde'ki bestman olayının orjinal versiyonu ;)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

AnilCarkci bunu yazdı:

omerelili bunu yazdı:

sağdıç ney?

amerikan dizilerinde'ki bestman olayının orjinal versiyonu ;)

iyiki bilmiyormuşum 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rockes
    rockes's avatar
    Erkek

bnm kuzen yeni ewlendi eniştenin sağdıcı damadı kadın kılığında giydirmiş yanıında gezdiriodu ama damad kaldırma da 
    bide ayakkabılara sahip çıkmaya birilerini al yanına istifleyin biyere ayakkabıyı başıana 2 adam koymuslar :D
    ayakkabı çalma gbi bi adet var galiba burda parayla da geri satma :P 

askerden geldi işsiz . edit: artık işli
Toplam Hit: 6639 Toplam Mesaj: 34