Beyler Sağdıç Olucam Yardimmm
-
Yahu bu damad dövme olayı anlam veremediğim saçma adetlerimizden biri; amaç nedir neden döverler ?
acaba;
gelinin biladerleri '' damat bizim kızı dürtecek '' adet diye şunun ağzını burnunu kıramıyoruz bari çaktırmadan milleti gaza getirip anasını belleyelim mi ?
yoksa;
damadın arkadaşları '' biz mala vuramıyoruz herifçioğlu mala vuracak vay pis herif vay '' mantığı mı ?
Sağdıçlıkkonusuna gelirsek;
düğün hazırlıkları ve süresi boyunca damada her türlü maddi manevi yardım, her konuda destek olan kişi... Bir nevi yancı...
-
ozsar07 bunu yazdı:
-----------------------------Yahu bu damad dövme olayı anlam veremediğim saçma adetlerimizden biri; amaç nedir neden döverler ?
acaba;
gelinin biladerleri '' damat bizim kızı dürtecek '' adet diye şunun ağzını burnunu kıramıyoruz bari çaktırmadan milleti gaza getirip anasını belleyelim mi ?
yoksa;
damadın arkadaşları '' biz mala vuramıyoruz herifçioğlu mala vuracak vay pis herif vay '' mantığı mı ?
Sağdıçlıkkonusuna gelirsek;
düğün hazırlıkları ve süresi boyunca damada her türlü maddi manevi yardım, her konuda destek olan kişi... Bir nevi yancı...
-----------------------------
Benim dusumcem, dayak yesin. Eger geline sert davranirsa doverse karsisinda ne cikacagini bilsin diye dovuyorlar. Ancak bu sadece bir tahmin. -
emirdağ? afyon emirdağ ise,
bende oralıyım, öyle dayak yeme olayı yoktur. genelde parasal açıdan zorlarlar biraz tabi değişebilir.. tabiki diren zart diye çıkarıp verme ama cimrilikte yapma :)
sonunda alacakları kesin, ne kadar az verirsen okadar kâr hoca. zaten emirdağlılar genelde belçikalı olur. ( gavurcu denir ) çoğuda zengin ve cimri olur. o yüzden hava atılcak yerde havanıda at laf etmesinler :D
sonuç olarak sağdıç, damat'a gereken her türlü desteği sağlayan adam.