Bilgeadam Hk.
-
saposcol bunu yazdıenzo bunu yazdıPhYtOn bunu yazdı
Arkadaşlar, wissenakademie 'e başvurmuştum bugün arandım, bayramdan sonra netleşip kurslar başlayacakmış ama ondan önce genel yetenek testine gireceklermiş adaylar, başarılı olanlarla yola devam edilecekmiş gayet mantıklı geldi bakalım arayacaklarmış yine.
@enzo,
hocam aslında benim olayım taa end. elektronik myo bölümüne gitmeden önce de vardı ama bazen şunu da demiyor değilim, Autocad 'i ve Plc 'i yalayıp yutup kendi sektörümde devam etmem gerektiğini.. Benim kariyer yapmak istediğim sektörler aslında yazılım, otomotiv veya elektronik diyebilirim. Elektrik bana çok uzak kaçıyor ama şu da var mezuniyetten sonra elektrik mühendisi olarak imza hakkım olacağı için; çok istemediğim sektörde bile yürümem gerekebilir.Wissen'den pek birşey bekleme -bu işkur destekli olanlar- , standart yazılıma giriş öğretecekler (OOP seç, sanırım bir tane eğitim alınıyordu en fazla), orada öğrendiğinle tanıdığın yoksa 1500 liraya işe başlarsın yüksek ihtimal. Yazılımın Türkiye'de eleman olarak pek bir geleceği yok. Sektöre girip bir de boş boş projelerle vs. uğraşınca hepten anlıyorsun, otomotiv demişsin bence o alana odaklan, yazılımı yine öğren kesinlikle çok artısı olur fakat meslek olarak düşünme bence.
"Wissen'den pek birşey bekleme -bu işkur destekli olanlar- , standart yazılıma giriş öğretecekler (OOP seç, sanırım bir tane eğitim alınıyordu en fazla), orada öğrendiğinle tanıdığın yoksa 1500 liraya işe başlarsın yüksek ihtimal. " cehalet ne güzel bir şey, her şeyi biliyorsun..
Öyle bir iddiam yok, oraya "ihtimal" yazdım. Son dönemde iş garantisi destekleri değiştiyse bilemem, ama katılan arkadaşlarımın başına gelenler bunlar. Eğitim seviyesini bilmediğiniz birini "cahil" olarak yargılamak asıl cehalet sanırım.
-
Abicim aradaki yorumları atlıyor ve öyle cevap veriyorum.
Şimdi bu olaylarda kurumsallık bazen güzel bazen kötü oluyor.
Bilge adama yazılırken adam sana bazı tahattüdler sunuyor. Nedir öğrenesiye kadar anlatırım diyor, anlamazsan yine gel diyor, kurstan mezun olduğunu söylediğimizde belirli bir seviyeye gelmiş olacaksın diyor.
Başka eğitmenle ilgili sıkıntın varsa et şikayeti başkasına geç ne bilim değiştirsinler falan.
Ben gittim benim hocam süperdi ne soruları geçiştirirdi ne de sorduğumuz bir soruyu cevapsız bırakırdı. Gerekirse araştırır bir sonraki derse anlatırdı.
Ama giden bütün arkadaşlarım için aynı durum geçerli değil. Kötü demiyorum ama benim kadar iyi hocası olan yoktu.
Bunlar avantajlı kısımları.
Dezavantajlı kısımları
Kurs şu tarihte başlıcak diyorlar ama adam toplayamazlarsa 90 gün erteleyebiliyorlar bu maddelerde var.
Fiyat tartışmasız piyasanın 2 katı civarı.
Her durumda sıfırdan başlıyorlar ve gelenlerin bir kısmı gerçek sıfır oluyor. Bu da bazı yerlerde yavaşlatıyor ama korkma onlar uzaya çıkan modülden kurtulması gibi kursun 1. ayında 2. ayında yavaş yavaş kopuyor. 15 kişi başlayıp 3 kişi gidiyorduk sonra derslere ve aşağı yukarı hep böyle oluyor. Dersler ağırlaştıkça merakından gelen Gıda Müh arkadaşlar sistem uzmanlığına geçebiliyor(Gıda Mühendislerime saygım sonsuz ama ker alaka bölüm için yazdım)
Diğer kursları pek bilemem ama sıfırdan gideceksen bence git dostum. Burası olması şart değil ama mutlaka bir kursa git dostum.
Lütfen aklına takılanları sor.
-
PhYtOn bunu yazdı
Kodlab den aldığım java, android ve ios kitapları vardı ama onlardan mı başlasam bilmiyorum, zamanında bir arkadaşın yorumu aklıma geliyor; "kodlab kitapları yaramaz." diye...
Ayrıca Java 'da ciddi anlamda yol katetmek c ve c++ 'a göre yorumlanacak olsa nasıl yorumlardınız? ( Zaman ve bir şeyler yazmak / üretmek adına)Arkadasin dogru soylemis, Kodlab kitaplari bes para etmez. Bende Python vardi, hic bir halta yaramiyordu.
https://www.gorselegitimsatis.com/default.asp?git=9&urun=561
Yukaridaki benim Android egitim setim. (Editor Eclipse ADT bilgin olsun.)
-
oinomaos bunu yazdı
Abicim aradaki yorumları atlıyor ve öyle cevap veriyorum.
Şimdi bu olaylarda kurumsallık bazen güzel bazen kötü oluyor.
Bilge adama yazılırken adam sana bazı tahattüdler sunuyor. Nedir öğrenesiye kadar anlatırım diyor, anlamazsan yine gel diyor, kurstan mezun olduğunu söylediğimizde belirli bir seviyeye gelmiş olacaksın diyor.
Başka eğitmenle ilgili sıkıntın varsa et şikayeti başkasına geç ne bilim değiştirsinler falan.
Ben gittim benim hocam süperdi ne soruları geçiştirirdi ne de sorduğumuz bir soruyu cevapsız bırakırdı. Gerekirse araştırır bir sonraki derse anlatırdı.
Ama giden bütün arkadaşlarım için aynı durum geçerli değil. Kötü demiyorum ama benim kadar iyi hocası olan yoktu.
Bunlar avantajlı kısımları.
Dezavantajlı kısımları
Kurs şu tarihte başlıcak diyorlar ama adam toplayamazlarsa 90 gün erteleyebiliyorlar bu maddelerde var.
Fiyat tartışmasız piyasanın 2 katı civarı.
Her durumda sıfırdan başlıyorlar ve gelenlerin bir kısmı gerçek sıfır oluyor. Bu da bazı yerlerde yavaşlatıyor ama korkma onlar uzaya çıkan modülden kurtulması gibi kursun 1. ayında 2. ayında yavaş yavaş kopuyor. 15 kişi başlayıp 3 kişi gidiyorduk sonra derslere ve aşağı yukarı hep böyle oluyor. Dersler ağırlaştıkça merakından gelen Gıda Müh arkadaşlar sistem uzmanlığına geçebiliyor(Gıda Mühendislerime saygım sonsuz ama ker alaka bölüm için yazdım)
Diğer kursları pek bilemem ama sıfırdan gideceksen bence git dostum. Burası olması şart değil ama mutlaka bir kursa git dostum.
Lütfen aklına takılanları sor.
Hocam açıkçası bahsettiğim kurs durumunu tamamiyle iptal ettim diyebilirim. Teşekkür ederim yorumun için.
Ayrıca hala iş bulmuş değilim ve evde de yoğunlaşabileceğim bir ortam hala oluşmuş değil, şehir dışında yakın bir yerlerde iş bulsam 2 dk durmayacağım buralarda.
Maddi ve manevi anlamda hazır ettiğimde tam anlamıyla odaklanmayı düşünüyorum. Bu arada @sniperscope hocam Setin ise aklımda olsun. Ayrıca alakasız olacak ama o süreç içinde, udemy üzerinde çok uyguna javascript kursu denk geldi ve satın almıştım, bulduğum en ufak müsaitlik durumunda hala js e bakıyorum çünkü javaya başladığımda yarıda kesilsin istemiyorum, düzenli bir şekilde devam etmeliyim. -
PhYtOn hocam egitim seti konusunda yardımcı olabilirim Android le ilgili Skype gönderirsen güzel olur
-
İngilizcen var mı ? Asıl sorulması gereken soru bu ...Var ise bu işi öğrenebileceğin çok çok sağlam yabancı kaynaklar var. Bilgeadam dan öğreneceklerin kat ve kat fazlasını bunlardan öğrenirsin.
İngilizcen yok ise java dan önce dilini geliştir. Bu işin ana kaynağı İNGİLİZCE. Türkçe kaynaklar ile sana anlatılanları öğrenirsin daha doğrusu insanların seninle paylaştığı kadarını bilirsin. Ama daha fazlası gerektiğinde, özgün projeler yapmak istediğinde işi kaynağından takip etmen gerekecek.Onun içinde ingilizce lazım. -
hasato bunu yazdı
İngilizcen var mı ? Asıl sorulması gereken soru bu ...Var ise bu işi öğrenebileceğin çok çok sağlam yabancı kaynaklar var. Bilgeadam dan öğreneceklerin kat ve kat fazlasını bunlardan öğrenirsin.
İngilizcen yok ise java dan önce dilini geliştir. Bu işin ana kaynağı İNGİLİZCE. Türkçe kaynaklar ile sana anlatılanları öğrenirsin daha doğrusu insanların seninle paylaştığı kadarını bilirsin. Ama daha fazlası gerektiğinde, özgün projeler yapmak istediğinde işi kaynağından takip etmen gerekecek.Onun içinde ingilizce lazım.
İngilizcem var mesele değil dil, önerebileceğin tek bir kaynak var mıdır peki?