folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder "Bilgisayar - Bilişim - Yazılım" Müh. (Tercih)

"Bilgisayar - Bilişim - Yazılım" Müh. (Tercih)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Cybow bunu yazdı:
    -----------------------------

wasd hocam şöyle bir bilgi buldum güzel bi noktaya değinmişsin. yaz okulu mevzusu

---------------

Çankaya Üniversitesi: Çankaya Üniversitesi 2010-2011 öğretim yılı yaz okulu ücreti kredi başına 170 TL olarak duyuruldu.

Başkent Üniversitesi: Başkent Üniversitesi 2010-2011  akademik yılı yaz öğretimi ücreti her ders için kredi başı 420 TL’dir.

Ufuk Üniversitesi: Ufuk Üniversitesi 4 yıllık fakülteler için bir dersin kredi saati ücreti 350 TL olarak duyurulmuş.

Fatih Üniversitesi: Fatih üniversitesi yaz okulu ücreti kredi başına 250 TL’dir. Kredi kartıyla taksitli ödeme kolaylığı da bulunuyor. Burslu öğrenciler yaz okuluna ücretsiz katılabiliyor.

Bilkent Üniversitesi: Bilkent Üniversitesi yaz okulu ücretleri derslerin kredi sayısına göre kredi başına 460 TL ile 600 TL arasında değişiyor. Bazı dersler ise ücretsiz olarak sunuluyor. Öğrenciler dersten çekildiklerinde ise %80 oranında para iadesi alabiliyor.

Sabancı Üniversitesi: Sabancı Üniversitesi’nde dersin kredisi ne olursa olsun yaz öğrenimi için ücret ders başına 1200 TL’dir.

Yeditepe Üniversitesi: Yeditepe Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı yaz okulu ücreti ders başına 1750 TL olarak duyurulmuştur.

Atılım Üniversitesi: Atılım Üniversitesi yaz okulu ücreti dersin kredi sayısına göre kredi başı 450 TL ile 600 TL arasında değişiyor.

---------------

tahmini düşüncem şu, zaten 3 yada 4 dersten kalırsam bursum köklü yanar. o yüzden kalabileceğim ders sayısı 2 yi geçmemeli. 2 ders içinde 1.5 2 milyara kadar verebilirim sanırım. Tabi gönül ister ki hiç bir dersten kalmayalım. Bu konuştuğumuz sadece en kötü ihtimal. Durumun bu radde gelmemesi için beni çok zorlamayacak bir bölüm okumalıyım. devlette jeoloji, çevre, metalurji ve malzeme gibi bölümlerden yana sıkıntım yok gibi. bu bölümlerde sadece 3-5 üniversite gelmiyor bana. geri kalanın tamamı geliyor. bu bölümlerden jeoloji bölümü ankara üniversitesinden itibaren gelmeye başlıyor. diyorlar ki iyi bir üni de okursan tpaoda iş olanağı çok iyi. bu durum da kafamı çok kurcalıyor. sonuçta devlette okursam hem en azından burs falan kafamı yormaz çok. ama iş olanağı çok yok ve bir bilgisayar mühendisi kadar da prestijli değil.

Yahu benim anlamadığım olay ek kontenjan falanmı açıldıda 200binle bi sürü mühendislik geliyo diyosun? :/ bende geçen sene girdim bu sene ilk sınıfı okudum işte...Kalmam falan diyosun,bende öyle diyodum ama dersler kasıyo bilgisayar mühendisliğinde illaki kaldığın ders oluyo ultra süper zeki yada çok aşırı çalışkan değilsen çünkü herşey bilgisayar değil başka derslerde geliyo tıkanıp kalıyosun. Yinede dediğim gibi sen bilirsin,ama illaki bilgisayar mühendisliği olsun diyosan sana tavsiyem ya seneye aban bidaha gir sınava,yada sakaryaya bekleriz :D

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

rebellisch bunu yazdı:

mf yani sayısaldan bilgiler şöyle;

156000 son sınıf öğrencisi

83000 mezun (daha önce yerleşmemiş) aday

29000 üniversite öğrencisi

6000 tane mezun

toplam 270bin kişi felan giriyo o zaman bu alanda sınava?   ben 5 sene önce atılım yazılım %50 bursluya 55444. olarak girmiştim büyük bi' şansla, 270bin kişiden 200bin inci olarak sanmıoyrum hocam burslu gireibleceğini

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

MaviGozluDev bunu yazdı:

rebellisch bunu yazdı:

6000 tane mezun

toplam 270bin kişi felan giriyo o zaman bu alanda sınava?   ben 5 sene önce atılım yazılım %50 bursluya 55444. olarak girmiştim büyük bi' şansla, 270bin kişiden 200bin inci olarak sanmıoyrum hocam burslu gireibleceğini

atılım yüzde 50 58000 sıralama geçen sene,  ama ışık, beykent, izmir üni, istanbul aydın yüzde 50 burslu programalara girebilir gibi görünüyor ama bu sıralaamalr hiç belli olmaz genelde bölümler yeni birden yükselebilir de

memento mori.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

rebellisch bunu yazdı:

MaviGozluDev bunu yazdı:

rebellisch bunu yazdı:

6000 tane mezun

atılım yüzde 50 58000 sıralama geçen sene,  ama ışık, beykent, izmir üni, istanbul aydın yüzde 50 burslu programalara girebilir gibi görünüyor ama bu sıralaamalr hiç belli olmaz genelde bölümler yeni birden yükselebilir de

illa ki o programları tercih eden olucaktır yükselir onlar, yeni oldukları için girilebilir görünüyolardır

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

MaviGozluDev bunu yazdı:

rebellisch bunu yazdı:

MaviGozluDev bunu yazdı:

rebellisch bunu yazdı:

6000 tane mezun

illa ki o programları tercih eden olucaktır yükselir onlar, yeni oldukları için girilebilir görünüyolardır

Hocam sen taktın baya gelmez diye :) dur şöyle bir izah edeyim birazcık örnek vererek. klavuzdan alıntı

Okan Ünv. (İstanbul)
    Mühendislik-Mimarlık Fak.
    Otomotiv Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)                         197.000

İstanbul Aydın Ünv.
    Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)                            199.000

İstanbul Şehir Ünv.
    Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fak.
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İng.) (%50 Burslu)                   199.000

İzmir Ünv.
    Mühendislik Fak.
    Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)                             201.000

Melikşah Ünv. (Kayseri)
    Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)                         203.000

Okan Ünv. (İstanbul)
    Makine Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)                            208.000

Beykent Ünv. (İstanbul)
    Bilgisayar Mühendisliği (%50 Burslu)                                        210.000

Atılım Ünv. (Ankara)
    Mühendislik Fak.
    Bilişim Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu               221.000

Zirve Ünv. (Gaziantep)
    Mühendislik Fak.
    Bilgisayar Mühendisliği (%50 Burslu)                                       231.000

Doğuş Ünv. (İstanbul)
    Mühendislik Fak.
    Elektronik ve Haberleşme Müh. (İngilizce) (%50 Burslu)            235.000

Işık Ünv. (İstanbul)
    Mühendislik Fak.
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)            246.000

Doğuş Ünv. (İstanbul)
    Mühendislik Fak.
    Bilişim Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (% 50 Burslu)            262.000

Özyeğin Ünv. (İstanbul)
    Mühendislik Fak.
    Makine Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)                           278.000

Beykent Ünv. (İstanbul)
    Yazılım Mühendisliği (%50 Burslu)                                          291.000

Işık Ünv. (İstanbul)
    Mühendislik Fak.
    Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)                       293.000

Işık Ünv. (İstanbul)
    Mühendislik Fak.
    Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)                          303.000

Işık Ünv. (İstanbul)
    Mühendislik Fak.
    Makine Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)                          304.000

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

hocam imkanın varsa bi yıl hazırlan

ama özel yazcam diyosan yeni acılanları pek tavsiye etmem. kampüsler tam oturmamıştır. hatta kampüs filan olmayabilir.

yeni acılanlara ek olarak

fatih sultan mehmet üni ve kemerburgaz üni de var.

araştırması sana kalmış.

maltepe %50 burslu yazılım da tutabilir ama yıllık 17bin tl harc istiyo sanırım. yarısı 8500 tl eder :|

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:

hocam imkanın varsa bi yıl hazırlan

ama özel yazcam diyosan yeni acılanları pek tavsiye etmem. kampüsler tam oturmamıştır. hatta kampüs filan olmayabilir.

yeni acılanlara ek olarak

fatih sultan mehmet üni ve kemerburgaz üni de var.

araştırması sana kalmış.

maltepe %50 burslu yazılım da tutabilir ama yıllık 17bin tl harc istiyo sanırım. yarısı 8500 tl eder :|

bu fiyatı karşılayabilirim hocam. bir sene daha bırakamam. ailem özel de olsa bu sene gitmemi istiyor. açıkcası ben onlardan daha çok istiyorum bu sene gitmeyi. bulunduğum memlekette pek gençlere yönelik birşey yok. her gün bir öncekinin aynısı. fakat bilişim- bilgisayar- yazılım- elektronik ve haberleşme mühendislikleri ile ilgili sorduğum sorulara cevap alsam çok rahatlayacam.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fizilal
    fizilal's avatar
    Erkek

Maaş dolgunluğu o işten keyf alman ve çevrene bağlıdır.. 

Veteriner olup doktordan mühendisten iyi kazananlar var ;)

Burs olayı artık eski efsaneler gibi değil son dönemde bursu kesilen öğrenci (çok kaşınıp derse hiç gitmemesini hariç tutyorum) duymadım..

Özel okullardan gelecek vaad edenler bence TOBB ve Ozyegin..

Herkes hoş bir seda duymak ister...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

fizilal bunu yazdı:

Maaş dolgunluğu o işten keyf alman ve çevrene bağlıdır.. 

Veteriner olup doktordan mühendisten iyi kazananlar var ;)

Burs olayı artık eski efsaneler gibi değil son dönemde bursu kesilen öğrenci (çok kaşınıp derse hiç gitmemesini hariç tutyorum) duymadım..

Özel okullardan gelecek vaad edenler bence TOBB ve Ozyegin..

Hocam tobb kesinlikle çok iyi tartışmasız. fakat özyeğin hakkında pek bilgi sahibi değilim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fizilal
    fizilal's avatar
    Erkek

Özyeğinden tanıdığım bir hoca:

H. Fatih Uğurdağ

http://www.ozyegin.edu.tr/AKADEMIK-PROGRAMLAR/Muhendislik-Fakultesi/Electrical-Electronics-Engineering/People

iyi adamlar var hoca olarak.. dilerim öğrenci kaliteside iyi olsun..

Herkes hoş bir seda duymak ister...
Toplam Hit: 5730 Toplam Mesaj: 43