Bilgisayar Açılmıyor.
-
Merhaba müridler.
Sorunum; bilgisayarım birkaç gün önce 5 dk çalıştıktan sonra kendi kendini resetliyordu. Zaman ilerledikçe windows yazısını geçtikten sonra mavi yazı çıkıp resetliyordu ve daha sonrada artık bios'u geçtikten sonra kendine res atıyordu. Format atma niyetim vardı bu sorun çıkıncada atayım bari dedim.
Öyle böyle format attım. Dün gece bilgisayarıma girebiliyordum. Driverları yüklemek için açtım ve yine biosu geçtikten sonra res atıyor.
Problem ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim :)
-
donanımsal.
-
Şuan açıldı ve ara ara res atıyor tekrar. Donanımsal ise ne gibi şeyler uygulamalıyım. Yada hangi parçadan yapabilir. Daha detaylı bilgi verirseniz sevinirim kafayı yemek üzereyimde...
-
işlemcin fazla ısınıyorsa yanmamak iin keni otomatik kapatır fanlara bak kasayı aç falan kurcala.
-
Hocam sabahtan beri kasayı kurcalıyorum zaten :) Her parçaya ayrı bir fan taktım ama işlemcinin fanını değiştireyim bakalım ne olucak.
-
ilk akla gelenler ekran kartı ve işlemci
ısınma sorunu var gibi duruyor
ancak harddiski göz ardı etmemek lazım
arada kafayı yiyen harddiskler böyle acayip hatalar verebiliyor
sorunu uzaktan çözemeyen kişi klasik cümlesiyle sonlandırayım: "yine de görmek lazım"
-
Hocam bende hdd diye tahmin ediyorum. Çünkü format atarken harddiskinizin açık ve bilgisayarınıza dönük olduğunu kontrol edin demişti. Ama işte içinde önemli bilgilerim projelerim var. Onları almam gerekiyor. Bu yüzden çok önemli. İşlemcinin fanını değiştirdim. Bir şey değişmedi. Ekran kartında olacağını sanmıyorum.
Bilgisayarım baya eski. Aldığımda ekran kartı onboarddu. Ekran kartını çıkartıp onboardu denedim yine res atıyor. :S
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------Hocam bende hdd diye tahmin ediyorum. Çünkü format atarken harddiskinizin açık ve bilgisayarınıza dönük olduğunu kontrol edin demişti. Ama işte içinde önemli bilgilerim projelerim var. Onları almam gerekiyor. Bu yüzden çok önemli. İşlemcinin fanını değiştirdim. Bir şey değişmedi. Ekran kartında olacağını sanmıyorum.
Bilgisayarım baya eski. Aldığımda ekran kartı onboarddu. Ekran kartını çıkartıp onboardu denedim yine res atıyor. :S
-----------------------------başka bir hdd ile format atmayı deneyebilirsin
o türlü açılıyorsa hdd içindeki bilgileri bi türlü kurtarma yoluna gidebilirsin
ancak hdd içerisinde dosya saklamak da garanti değil maalesef
bir kaç farklı aygıta kopyalamak gerekiyor çok önemli belgeleri
tecrübeyle sabittir
-
Hocam ekran kartına taktığım fanı değiştirdim daha güçlü bir fan taktım. 10 dk kadar çalıştı bilgisayar res atmadı. Denemek için elimle tuttugumdan elim yoruldu kapattım bilgisayarı şimdi monteleyip tekrar denicem. İşlemcinin fanınıda değiştirdim. Birtane kanadı kırılmış fanın.
Şimdi ekran kartına dogru fanı montelicem. Bakalım düzelicekmi. Düzelmezse başka hdd ile format atmayı denicem.
-
Pcyi bi geri yüklemeyi dene..Belki işe yarayabilir..
-
trabs0n bunu yazdı:
-----------------------------
Pcyi bi geri yüklemeyi dene..Belki işe yarayabilir..
-----------------------------Hocam güzel diyorsunda res atıyor :) Bilgisayar açılsa ben verilerimi kurtarıcam. Şimdi ekran kartının oraya fanı monteliyorum bakalım sonuç ne olucak.