Bilgisayar Açılmıyor.
-
Hocam fandan ve psden eminim. Topraklamada var. Ekran kartınada ayrı fan taktım.
1 tane ram var. Ama ramin üzerinde MHZ'si yazmıyor. DDR olduğunu biliyorum sadece o yazıyor. MHZ'sine nasıl bakabiliriz anakarttada yazmıyor. Onu bakıp arkadaşın rami alıp denicem.
-
CPUID kullana bilirsin ram mhz öğrenmek için ama çok önemli değil o Ram'in arkadaşınki ile aynı ise yani ddr2 yada ddr ise aynı ramları kullanıyorsan MHZ önemli değil yüksekse Anakart Downgrade eder. arkadaşının ram'ini al kendinikileri tammen sök ama 2 tane felan war sa
-
Hocalar bilgisayarla uğraşmayı bırakmıştım. Artık çöpe atıyordum ve son birkez bakayım öyle atayım dedim.
Anakartın üzerinde 4 adet kablo vardı; Power , Reset , HDD led , P+/- diye onları cıkartıp sadece power olanı bıraktım bilgisayar açıldı :)
Sadece reset , power taktım bilgisayar sürekli resetleniyordu. Sorun kablolardaymış :) Ancak HDD'demde sorunlarım var yine bilgisayarım açılıyor ama HDD ayvayı yemiş :) Şuan parada yok bakalım nereye kadar gidicek bu durum :)
Yardım eden ve etmeyen herkese teşekkürler :)
-
HDD'ye de bir yavaş format çak tek parça haline getir.
HDD kolay kolay bozulmaz kafa v.b sorun yoksa çalışıyor ama sorunlu ise yavaş format ile düzelebilir.
-
Hocam aynen öyle yaptım sorun kalmadı :)
-
Klasik HDD sorunu :)