Bilgisayar Açılmıyor.
-
sorunun Power suplay den olma ihtimali yüksek,ikinci ihtimal disk
Ram i Cpuz programı ile öğrenebilrsin
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------Onun yerine yeni bir pc almayı tercih ederim ve babamla konuştum yeni kasa toplamayı düşünüyoruz zaten.
-----------------------------Engın toplucan zaman gel güzellik yapalım şirketten :)
-
Statik elektrik olayını deniyorum. Çıkardım anakartı , rami , ekran kartını yasladım duvara :D Bakalım ondanda sonuç alamazsam PS'ye bakarım. Ondan da sonuç alamazsam çöpe atarım PC'yi. HDD'nin içindeki bilgileride bir şekilde almaya çalışıcam :D
-
Arkadaşlar aldığım karara göre yeni pc toplamak istiyorum. Ama sizlere danışmak istedim. Ucuz ama performansı kötü olmayan bir PC toplamak istiyorum. Donanımcı arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.
-
bende de aynı sorun olmuştu kasanın içindeki power kablosunda bir sorun varmış. ama ramden de kaynaklanıyo olabilir
-
Hocam eski pc'yi gözden cıkardım artık :) Yenisini toplayacağım. Yardım ederseniz hangi özellikte parça almam gerektiğinde.
2Gb ram alıcam birde 512 yada 1gb ekran kartı olucak. Bunlar dışında hangi marka , hangi özellikte parça almam gerekiyor yazarsanız sevinirim :)
-
MErhaba;
Öncelikle Mavi ekran hatası sadece ram diyemeyiz.. Hdd ve ram olabilir ama ilk işe ramin yerini değiştirmekle başlayın derim. 2. olarak hardiskin ide ise ide kablosunu kontrol edin ve ide kablosunu değiştirin gelişmiş bir kablo alın eski tiplerden değil.. hardiske format atin icindeki bilgiler cok önemli diyorsanız tavsiyem sanal xp ler var internette bulabilirsiniz bulamazsanız bana ulaşın kargo yapar yollarım.. yedek alıp formatlayın yanlız hardiske Fdisk atmanız gerekli bazı kücük hatalar oluşmuş hasar görmüş olabilir hardisk.. eğer hala sorun devam ederse Power supley i değiştirin güclü bir power supley alın ne önerirsin diye sorarsan Aopen Tek gecerim.. hala devam ediyorsa Bilgisayari kaldır cöpe at :)
Yeni bir sistem kuracam demişsin Öneri olarak sana
Asus P5kpl işlemci olarak Q serisinden gücün hangine yeterse şahsen bende bunlar var cok memnumum ;) sistem özelliklerini tam istiyorsan yazabilirim..
Kolay gelsin
Saygılarımla
Sezgin AKIN
-
Anakart : 73PVM-S2 Nvidia GeForce 7100 DDR2 800MHz 1333FSB | 120 TL
Yapı Micro ATX CPU Soket Tipi Soket 775 CPU Teknolojisi Intel® Core™ 2 Quad /c2d/pdc CPU Bus Hızı 1333 Mhz /1066MHz/800MHz RAM Tipi DDR2 RAM Bus Hızı 800 Mhz /667MHz VGA Slot PCI Express HD I/O IDE133 /RAID 0,1,5,0+1/SATA2 MB PCI Sayısı 2 SES Çıkışı 6 Kanal (5.1) Ethernet 10/100/1000 MB Ram Slot sayısı 2 ONBOARD VGA /DVI MB PCI Express 1 İşlemci : E5200 2.5 Ghz Dual Core 2 Mb Cache 800FSB 45 Nm CPU | 135 TL
zellikler
CPU Soket Tipi Soket 775 CPU Teknolojisi Pentium Dual-Core CPU Hızı 2.5 GHz CPU Ön Bellek 2048 CPU Bus Hızı 800 MHz Ekran Kartı : Sparkle 8400GS | 65 TL

Karakteristik SPARKLE 8400GS 512MB 128 BIT DDR2 PCI.EXP. SLI Bellek(Mb) 512 MB - 128 bit Bellek Tipi DDR2 Chipseti GeForce 8400GS Tv Out VAR DVI VAR Ek Özellikler İşlemci Hızı: 450 MHz
Kart Tipi: PCI Express x16
Soğutma: HeatSink
TV Çıkışı: Var
NVIDIA SLI Desteği: Var
TwinView: Var
DirectX Ver: 10
Shader Versiyon: 4.0
OpenGL Desteği: Var (OpenGL® 2.0)
İşletim Sistemi: Windows 2000/XP ve Vista uyumlu
900 MHz Shader Clock
Dual 400MHz RAMDACs
NVIDIA® Quantum Effects teknolojisi
NVIDIA PureVideo HD teknolojisiRam : 2 Gb DDR2 800MHz CL6 Tek Modül RAM 2x | 55*2=110 YTL
Özellikler
KULLANIM PC RAM Kapasitesi 2048MB RAM Tipi DDR2 RAM Bus Hızı 800 Mhz Net Fiyat : 110 + 65 + 135 + 120 = 430 YTL
-
E5200 Pekte performanslı değil.. Tavsiyem değildir eğerki biraz kasacam iş yapacam dersen E serisi yetersiz kalıyor...
-
sezgin57 bunu yazdı:
-----------------------------E5200 Pekte performanslı değil.. Tavsiyem değildir eğerki biraz kasacam iş yapacam dersen E serisi yetersiz kalıyor...
-----------------------------en düşük maliyet için böyle hesapladım 80 ytl daha kasarda dha iyi bi işlemcisi olur :) e seri pek fena değil ama çok iyide değil haklısın.