folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Açılmıyor.

Bilgisayar Açılmıyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Erkek
    Verilen Cevapların Hiçbiri Sorununun Tam Olarak Nedeni Olmayabilir.Çünkü Pc de Bir Arızanın Karşılıgı Tamamen Şu Diyemezsin.Eğer İmkanın Yoksa En İyi Müdahaleyi Teknik Servis Yapar..Ama Başlıca Nedenlerini Söyliyeyim.

İşletim Sistemiyle Alakalı Bir Durum Söz Konusu Olamaz.Çünkü Eğer Bir Sorun Olsaydı Sadece Windows Ekranını Göremezdin.Pc Resetlenmezdi.

- Sorun Ram inde Olabilir büyük İhtimalle.Eğer Anakartında Birden Fazla Ram Varsa Tek tek denemeni Tavsiye ederim.

- Bir İhtimalle İşlemciden Olabilir.Ama Isınma Söz Konusu değil.Çünkü Pc yi Yeni Açıyorsun.Fan ında Sorun Olabilir.Bacaklarını Kontrol Et.

-
    Hdd de Sorun Olabilir.Kablolarını Kontrol Et.Bulursan Başka Hdd Dene.

Kolay GeLsin..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Sağol hocam. Dediklerini tek tek uygulayacağım. Ama teknik servis olayına girmem büyük ihtimalle. Çünkü bilgisayar teknik servise götürmeye değmez.

Onun yerine yeni bir pc almayı tercih ederim ve babamla konuştum  yeni kasa toplamayı düşünüyoruz zaten. Ancak dediğim gibi HDD içindeki bilgileri almam gerekiyor. Şimdi arkadaşı aradım eski HDD'sini getiriyor. Bakalım onu takıp denicez.

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeroiquE
    HeroiquE's avatar
    Erkek

RAM'in pert mavi ekran sorunun ram'den bunu bil. % 80 budur sorunun .

diğer donanımlarındada sorun olabilir,kasayı görmek lazım..

Hak,tepene inen bir kılıç da olsa,boynunu ona uzatmaktan çekinme. // Donamım soru-destek için pm ON.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hocam mavi ekran sorunu yaşamıyorum artık. Format attıktan sonra düzeldi. Ama bilgisayar bazen biosta kendini resetliyor. Resetlediğini nerden anlıyorsun derseniz.

Cd-room'u açtığımda hemen kapanıyor :\ Ayrıca bilgisayar açıldığında 5-10 dk normal çalışıyor tekrar resetleniyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek
    bilgisayarın bios ekranında takılması yada reset atması hdd sorunudur ide kablolarını kontrol et ramleride kontrol et mavi ekran hatasıda ramden dir kolay gelsin

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hocam durum değerlendirmesi yaparsak;

* Her parçaya fan aldım ve taktım.

* Format attıktan sonra mavi ekran gelmedi ve şuan bilgisayar açılıyor ancak 15 dk acık durduktan sonra tekrar res atıyor.

* HDD arkadaş bulamamış ama masaüstüne gelebiliyor artık bilgisayar.

* Ram deniyemedim çünkü yedek ram yok. 256mb DDR ram var.

Ama üzerinde veya anakartın üzerinde MHZ'i yazmıyor. Onu nasıl öğrenebilirim ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Beyler benimde bir sorum olacak:
    su sıralar bilgisayarım 10dk calıstıktan sonra monitorün kontrastın birbirine karışması gibi mavi yeşil kırmızı birbirine giriyor (özellikle oyunlarda ilk önce herşey gölge olarak gözüküyor sonra bu olay oluyor.) BIOS a baktım System Fan Speed 0 RPM yazıyor. Bu yüzden sorun fandadır diye düşündüm (yani ısınmadan dolayı) fakat geçen açtıgımda bilgisayarı tam "hoşgeldiniz" önce olan o kararma safhasında kaldı ekran ve uzun bir süre o durdu sonra monitor ekranında "Sync.Out of Range" diye bir hata belirdi. Neler yapmalıyım (bilgisayar satın al falan demeyin amk)?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek
    Hocam aklıma şeyde geldi aslında anakartın bazı yerlerine tekrar lehim yapsam. Çünkü dediğim gibi bilgisayar baya eski oldugundan soğuk lehim olabilir mi ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahta
    tahta's avatar
    Erkek

Hocam geçenlerde bilgisayar açıkken elektrikler gitti bir güç kaynağı falan olmadığından direk kapandı.Elektirik geldiğindeyse aynı seniki gibi açılmadan kapanıyordu.(açılır gibi yapıp KAPANIYORDU)

Ne denediysem çare bulamadım en son teknik serviste çalışan bi abimi aradım statik elektirikten olabileceğini söyledi anakartı çıkarıp duvar gibi bişeyin üzerine koymamı tavsiye etti bi kaç saat dursun düzelir dedi.Dediği gibi yaptım anakartın statik elektriini boşalttıktan sonra yeniden taktım düzelmişti ama windows uçmuştu bi format attıktan sonra problem çözüldü.

Şimdi cayır cayır çalışıyor.Birde bunu denemeni tavsiye ederim çıkmadık candan umut kesilmez. Kolay gelsin

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek
    Tahta hocam, dediğini bir deniyeyim sonuç ne olucak :)

Toplam Hit: 6143 Toplam Mesaj: 47