Bilgisayar Ve Birçok Teknolojinin Bulunma Sebebi = 1947 Roswell UFO Vakası Olabilirmi ?
-
neden olmasın bu konuyla ilgili çok söylenti var doğruda olabilir
-
sunyy2003 bunu yazdı:
-----------------------------
bununla ilgili ilkokul zamanlarında ok büyük bir yazı okumuştum biryerlerde çok net hatırlarım ve senin anlattığın şeyi ben o günden beri sölüyorum hatta ben şu an bile bu olaydan sonra onlarla iletişime geçildiğini bir çok bilgi alışverişinde bulunulduğunu düşünüyorum belkide çok hayalperestim :D ama şundn eminimki bizim bilmediğimiz öyle şeyler dönüyorki bu dünyadaaaa
-----------------------------bende aynı düşünceler içindeyim arkadaşım bu tarz konular herkezi kaldırmaz ağır gelir bu tarz konuşacak adamı bulmak kolay değil
neden dersen bakıyorum konuyu izleyen sayısı 600 üzerinde dikkatini çekip yazı yazan sayısı nekadar
kimi insan yaa boşver salla inanma öyle şeylere felan diyip geçer kimiside işin içine girip araştırır
Ben kime söylediysem hiç umursamadı kimse anlattım söyledim bende araştırayım neyin nesiymiş diyeni hiç görmedim
bendemi bir gariplik var anlamadım yaa ama Türkiyede bu tarz konulara bakış açısı biraz farklı
inanmazlar abi yüzleşmedikleri sürece inanmazlar inandıramazsın herzaman sallayıp geçeceklerdir
birde söyle bir durum var araştırma yapan biri hiç göremez ama alakası olmayan biri görür ondan sonra adama sor allah sor nasıldı neye benziyor felan :)
hep tersinedir zaten işler görmek için bakarsın göremezsin yere bakarken tependen geçer :))
-
ya o bu deilde saydığınız teoriler gerçek olsaydı dielimki uzay gemisindeki teknolojiyi çözdüler bilgisayar icad yolunda ilerlediler teknolojimize öncülük etti falan vs madem öyle bunca zaman sonra o uzay gemisinin tam olarak teknolojisini çözüp, dedikleri hızda ucan araçlar, uzayda rahatca dolaşan disk şeklinde uzay gemileri yapmazlarmıydı bence ufo olayı , oyıllardaki meşhur ülkeler arası stratejik teknoloji yarışmasının uydurmaca hikayelerinden biri
-
çizik
-
Bu area 51 olayını incelerken Fu go mevzusunuda göz önünde bulundurmak lazım bence ;
http://www.sonergonul.com/blog/ikinci-dnya-savasinin-en-tuhaf-silahi-fu-go/
-
1947'den 3 sene sonra bilgisayarlar -yada elektronik bilgisayarlar veya demek istediğin transistörlü bilgisayarlar- cart diye ortaya çıkmadı. Bunun öncesinde onlarca bilimadamının ve mucidin pratik yada teorik çalışmaları var.
Alan Turing'i bir uzaylıya satamazsın, yada Zuse'yi.
Transistör öncesinde Zuse'nin Z3'ü vardı, Atanasoff-Berry Bilgisayarı vardı, Colossus bilgisayarı vardı, vardı da vardı. Bu bilgisayarların bazıları elektromekanik aksam, bazıları da transistör yerine lamba (vakum tüpü) kullanırlardı.
Yani transistörün icadından önce bir bilgisayar bilimi vardı ve bilimadamları bu konuda bilgi sahibiydi; transistör gibi bir icadı alıp bilgisayarlarında kullanmaları son derece normal. Hatta transistörün icadından 3 yıl sonra bilgisayarı (hangi bilgisayarı kastettiğini bilmiyorum) geliştirdiklerini söylemişsin, bence geç bile kalmışlar 3 sene bekleyerek.
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------
1947'den 3 sene sonra bilgisayarlar -yada elektronik bilgisayarlar veya demek istediğin transistörlü bilgisayarlar- cart diye ortaya çıkmadı. Bunun öncesinde onlarca bilimadamının ve mucidin pratik yada teorik çalışmaları var.
Alan Turing'i bir uzaylıya satamazsın, yada Zuse'yi.
Transistör öncesinde Zuse'nin Z3'ü vardı, Atanasoff-Berry Bilgisayarı vardı, Colossus bilgisayarı vardı, vardı da vardı. Bu bilgisayarların bazıları elektromekanik aksam, bazıları da transistör yerine lamba (vakum tüpü) kullanırlardı.
Yani transistörün icadından önce bir bilgisayar bilimi vardı ve bilimadamları bu konuda bilgi sahibiydi; transistör gibi bir icadı alıp bilgisayarlarında kullanmaları son derece normal. Hatta transistörün icadından 3 yıl sonra bilgisayarı (hangi bilgisayarı kastettiğini bilmiyorum) geliştirdiklerini söylemişsin, bence geç bile kalmışlar 3 sene bekleyerek.
-----------------------------maviekranın dedikleri cok dogru. bilgisayar kavramı zaten varolan bişeydi. punched card mantıgıda buna en güzel örneklerden. burdada detaylı bilgilerde var.
http://hotfile.com/dl/72015435/9ac0a65/SWE101-Lecture_II-2009Fall.ppt.html
birde bilgisayarın bulunuşu 1940 lar olsada tüm insanlık olarak kullanılmaya başlaması 1960 lardaki nato görüşmelerinden sonra başlıyor.. yani insanların büyük kısmının o zamana kadar çok da detaylı bilgileri yoktu. halbuki çalışmalar ve araştırmalar uzun bir süre öncesinden başlamıştı...
-
bende böyle uçak falan bişeylerin üretimine katkı yapmak isterdim,en azından yaşadıklarımız havaya gitmezdi.bişeyler çıkardı ortaya.
farkındamısınız hep teknolojiyi başkaları geliştirir..arkadaşlar arasında sohbet ederken ya teknoloji nekadar hızlı gelşiyor derler ya hani...işte o geliştrenlerin içinde olmayı hayal ederim hep..kimdir onlar..arabanın süspansiyonlarını geliştren.monitore 3d desteği veren.uçağın motorlarını test eden,yada plastik bi araç icat eden.hep böyle şeyler hayal ederim.
-
bilgisayara gelmeden. Edison denen şerefsiz(ifade özgürlüğü :) elektirikli ampülü bulmadan Tesla florasanı buluyor. Edison girişimcidir, bir bilim adamı gibi oturup araştırma yapmak, hipotezi kurmak deney yapmak gibi kuralları olmayan, hangi ürün para ederin peşindedir.
Bilgisayara gelince, transistörler bulunmadan önce pc lere bakmak gerek ki net bir bilgim olmasada o pcler toplama veya çıkarma üzerinde 4 işlemden öteye gidemeyen cihazlardı, transistörler kullanarak daha hızlı işlem yapılabileceği, programlanabileceği fikri oluşunca o 4 işlem yapan cihazlar şekillenmeye başladıki o fikir hala değişmedi, transistörler kullanarak pcler işlemlerini yapıyor.
-
sürekli yazıyorum ama okuyan yok sanırım adamlar çoğu bilgiyi gizliyorlar
hadi uçan araba teknolojisini felan çözdü diyelim adam bu sistemi kendi ülkesinin ordusunda kullanır zaten
böyle birşeyi bulduğu gibi hadi alın uçan araba projesine başlayın diyeceğini sanmıyorum ABD herşeyi kendisine saklıyor bence
ve yaptıkları yada yapmaya çalıştıkları herşey şuan hazır yada değil çoktan bitirmiş durumda orada yada her ne oluyorsa kimse bilmiyor.
birisi gidipte yaa bunlar ne yapıyor yakından bakayım diyen biri çıkmadı daha en son gittikleri yer tabelaya kadar 30 Mil 48 KM etrafı kuşatılmış durumda
ellerinde büyük bir koz olduğu belli adam gitmiş çölün ortasına böyle bir sistem kurmuş bunda bir gariplik yokmu sizce ?
etraf hareket dedektörleri ile çevrili herhangi ufak bişeyde adamlar şıp damlıyorlar böyle bir büyük güvenlik sisteminin olmasının bir sebebi yokmu sizce ?
Ve bu arada birçok arkadaşın şu bilgisayar önceden var dediği mevzuya gelelim şimdi o tarihten önce ufak tefek bi araştırma içinde olmuşlar bilgisayar yolunda bir araştırma yapmışlar yaptığı işlem artık herneyse bilgisayar yolunda ilerlemekte olan cihazın %100 gelişememekle beraber 1947 öncesi pek bir ünü daha ortada görünmüyor yani daha hazır değil iyide bu olay nasıl oluyorda bir anda hızlı bir şekilde gelişiyor tarihlere bakın 1947 ye kadar ABD e ait icatlar ufak tefek var aralarda ama 1947 ve 2000 yılları arası bulunan şeyler okadar fazla ve hızlıki 1947 tarihinden itibaren ABD nin elinde büyük bir koz olduğu ortada
ABD nin gelişimini sadece Bilgisayar olarak bakmayın bağzı arkadaşlar bu noktada takılmışlar sanırım hala bilgisayara yönelik yazı yazıyorlar konu başlığında bilgisayar ve birçok teknoloji yazıyor dikkat ederseniz
O tarihten itibaren neler olmuş buyrun bakın
" 1947 ABD Sesten hızlı uçuş denemesi başarıldı
" 1947 ABD'li Edvin LAND polaroid fotoğraf makinesini icat etti
" 1947 ABD Transistorun teorisi geliştirildi
" 1948 ABD BARDEEN, BRATTAIN ve SCHOCKLEY adlı üç bilim adamı Transistoru icat ettiler
" 1951 ABD IBM şirketi tarafından ilk ticari bilgisayar yaratıldı
" 1951 ABD John ECKERT ve John MAUCHLY ilk sayısal bilgisayar olan UNIVAC ı yaptılar
" 1953 ABD İlk Renkli TV yayını yapılmaya başladı
" 1953 İngiliz Francis CRİCK ve ABD James WATSON DNA moleküllerinin yapısını keşfettiler
" 1957 SSCB uzaydaki ilk insan yapımı cisim olan SPUTNİK 1 adlı uyduyu fırlattı
" 1958 ABD Fizikçiler TOWNES ve SCHAWLOW LAZER kuramını ortaya koydular
" 1958 ABD Silisyum yonga / Mikro Chip icat edildi
" 1958 ABD Alman asıllı Von BRAUN tasarladığı roket sistemleriyle uzaya ilk uydunun fırlatılmasını sağladı
" 1960 ABD Theodor MAIMAN ilk LAZER tabancasını gerçekleştirdi
" 1961 SSCB Yuri GAGARİN uzaya giden ilk insan oldu
" 1962 ABD ilk TV uydusu olan Telstarı fırlattı
" 1964 ABD IBM şirketi ilk kelime işlemciyi üretti
" 1966 ABD Tek transistörlü hafıza yongası yaratıldı
" 1967 G.Afrika Christian BERNARD İlk kalp naklini gerçekleştirdi
" 1969 ABD Bilgisayar platformlarında UNIX İşletim sistemi çalıştırılmaya başlandı
" 1969 ABD Neil ARMSTRONG ve Edwin ALDRIN Aya ayak basan ilk insanlar oldular
" 1970 ABD IBM firması ilk Floopy denilen esnek disketi üretti
" 1971 SSCB ilk uzay istasyonu olan Solyut 1 fırlatıldı ve dünya yörüngesine oturtuldu.
" 1972 İngiliz Godfrey HOUNSFIELD Bilgisayarlı Tomografi cihazını üretti
" 1973 SSCB Lunokhod adlı robot aya iniş yapan insansız ilk araç oldu
" 1974 ABD Değişik bilgisayarların komünikasyonu için TCP/IP protokolü geliştirildi
" 1974 ABD Bar Code uygulaması başlatıldı
" 1975 ABD Microsoft adlı yazılım şirketi kuruldu
" 1976 ABD Intel tarafından 4.77 MHZ hızında 8086 koduyla Mikro işlemci gerçekleştirildi
" 1981 ABD IBM firması IBM-PC with MS DOS adıyla kişisel bilgisayar yaratıldı
" 1982 Hollanda şirketi olan PHILIPS ilk kompact diski (CD) üretti ( Sony ile ayni zamanda)
" 1982 ABD İlk yapay kalp nakli gerçekleştirilir.
" 1983 ABD de MicroSoft firması Windows işletim sistemini yarattı
" 1984 ABD Milyon bitlik hafıza yongası yapıldı
" 1984 ABD Apple firması MACİNTOSH adlı bilgisayarı anons etti
" 1985 ABD ARPA nın adı INTERNET olarak değiştirildi
" 1985 Avrupa'da Mobil telefonlar kullanılmaya başlanır.
" 1986 SSCB Çernobil Nükleer kazası meydana geldi
" 1986 ABD National Instruments firması LabVIEW adı altında GUI tabanlı bir endüstri yazılımı geliştirdi
" 1990 ABD World Wide Web anons edildi
" 1991 ABD Avrupa'nın ilk çevre uydusu ERS-1 yörüngeye oturtuldu
" 1992 ABD Sanal gerçeklik tasarlandı
" 1992 Ozon tabakasındaki delik Güney Amerika sahillerine kadar genişlediği saptandı
" 1997 ABD NASA tarafından fırlatılan Pethfinder Robotu Marsa iniş yaptı
" 1997 ABD Genetik kopyalamada ilk somut başarı sağlandı. DOLLY adı verilen bir koyun kopyalandı
" 1997 ABD IBM tarafından gerçekleştirilen DEEPER BLUE adlı bilgisayar Satranç ustası Kasparov'u yendi
" 2000 ABD Bilim adamları ortak bir projede genetik şifrenin çok büyük oranda çözüldüğünü açıkladılarinanmaya çalışmakta zorluk çeken arkadaşlar için tekrar
8 Temmuz 1947 yılında New Mexico eyaletinin Roswell kasabası yakınlarında, ABD'nin Idaho Eyaleti'nde orman servisi için kurtarış pilotluğu yapan Kenneth Arnold'un, 25 Haziran'da kayıp bir uçağı Washington'daki Cascade Dağları üzerinde aramaya çıkışının ve tahminlere göre, 4 m. yükseklikte saatte 120000 mil hızla giden dokuz tane disk şeklinde uçan daireler gördüğünü iddia edişinin iki hafta sonrasında bir " uzay gemisi " ele geçirildiği duyuldu.
Ancak ertesi gün ABD Ordusu bu haberi yalanlayarak bunun bir meteoroloji balonu olduğunu iddia etti.
Amerikalı eski bir askeri yetkili, 63 yıl önce ABD’nin New Mexico eyaletindeki Roswell askeri üssü yakınlarına düşen cismin içinde uzaylı cesetleri de bulunan bir UFO olduğunu ve bunların Amerikan ordusu tarafından gizlendiğini ölüm döşeğinde itiraf etti.
O dönemde üssün halkla ilişkiler subayı olan ve 2008 yılında ölen Teğmen Walter Haut, ölümünden sonra açılmak üzere yazdığı mektupta,
ABD ordusunun birçok teknolojiyi bu "kazada" ele geçen dünya dışı uzay mekiğinden aldığını iddia etti..
Kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Roswell_UFO_vakas%C4%B1
Sadece buradakiler değil en baştan itibaren geçerlidir Bilgilerin hepsini okumadan cevap vermeyin lütfen