folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilimdışı Ayetler

Bilimdışı Ayetler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

national geographic bir ara Kur'an ile de oynandığını gösteren belgeler sunmuştu ne kadar doğrudur bilemem.Ama araştırmadan da bilemeyiz.Bunlara karşı tez sunmak için önce Kur'an okumak daha mantıklı.Ben okumadım o yüzden sadece eline sağlık ilginç bir paylaşım olmuş...

Almanya Fatihi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (Araf Suresi, 179)

Kalp ile kavrayıp-algılanmaz. Kalbin işlevlerini biliyormusun ?

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreampark87
    dreampark87's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (Araf Suresi, 179)

hocam hala kalp diyorsunuz yazıyı okuyup yorum yazın lütfen

Zifir:10 mg nikotin:0.8 mg karbon monoksit:10 mg WINSTON
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Din de dibine kadar mantık arayacaksınız arkadaşlar.. Bunu inanmayan insanlara karşı bir savunma mekanizması olarak görmeyin..

Sadece şunu belirteyim

3- Her canlının çift yaratıldığı:

Zariyat-49. Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.

Her canlı çift değildir. Bakteriler, tüm canlılardan kat kat fazla sayıda ve etkinliğe sahip varlıklardır. Eşleri olmayıp bölünerek çoğalırlar. Ama görülüyor ki Kur’an’ın yazarı, ya bakterileri, virüsleri bilmiyor ya da onları canlıdan saymıyor.

Demişsin çok güzel söylemişsin... Ve eklemişsin ki;

Aşağıda örneklerini sunacağımız ayetler, o dönemin toplumlarında yeterince bilinmediği için tepki görmeyen, ancak günümüz bilim dünyasında kabul edilemeyecek derecede akıldışı, bilimdışı iddialar içermektedir.

Şimdi bende sana diyorum 100 yıl sonra ilk okul çocuklarının okul servisleri uzay aracı olacak ve okullar mars da merkür de olacak..

Anladın mı şimdi.. Eğer o devirdeki insanlara bak kardeş bakteri var tek cins zartzurt deseydin o adam zaten bu dine inanmazdı.. Nasıl ki şuan benim sana söylediğim uzay aracına senin inanmadığın gibi..

Offf arkadaşlar azcık düşünün Allah kafa vermiş boş yere taşıyasınız diye değil.... 5 dk içinde ben bunları düşündümm sen otur 20 dk düşün tüm bu yazıyı çöz be arkadaşaım ...

neyse kalın sağlıcakla...

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreampark87
    dreampark87's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

rappermcs bunu yazdı:

Din de dibine kadar mantık arayacaksınız arkadaşlar.. Bunu inanmayan insanlara karşı bir savunma mekanizması olarak görmeyin..

Sadece şunu belirteyim

3- Her canlının çift yaratıldığı:

Zariyat-49. Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.

Her canlı çift değildir. Bakteriler, tüm canlılardan kat kat fazla sayıda ve etkinliğe sahip varlıklardır. Eşleri olmayıp bölünerek çoğalırlar. Ama görülüyor ki Kur’an’ın yazarı, ya bakterileri, virüsleri bilmiyor ya da onları canlıdan saymıyor.

Demişsin çok güzel söylemişsin... Ve eklemişsin ki;

Aşağıda örneklerini sunacağımız ayetler, o dönemin toplumlarında yeterince bilinmediği için tepki görmeyen, ancak günümüz bilim dünyasında kabul edilemeyecek derecede akıldışı, bilimdışı iddialar içermektedir.

Şimdi bende sana diyorum 100 yıl sonra ilk okul çocuklarının okul servisleri uzay aracı olacak ve okullar mars da merkür de olacak..

Anladın mı şimdi.. Eğer o devirdeki insanlara bak kardeş bakteri var tek cins zartzurt deseydin o adam zaten bu dine inanmazdı.. Nasıl ki şuan benim sana söylediğim uzay aracına senin inanmadığın gibi..

Offf arkadaşlar azcık düşünün Allah kafa vermiş boş yere taşıyasınız diye değil.... 5 dk içinde ben bunları düşündümm sen otur 20 dk düşün tüm bu yazıyı çöz be arkadaşaım ...

neyse kalın sağlıcakla...

o zaman bu dine de evrensel diyemeyiz hangisi evrensel peki budizm mi? neden dinler kendi bölgelerine göre gelişiyor?

Zifir:10 mg nikotin:0.8 mg karbon monoksit:10 mg WINSTON
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

bunu uzun uzadıya anlatıp tartışmayı isterdim seninle ama yalovadan olduğunu yazmuşsın ben de yalovadayım.

takılırık biraz felsefe ederik, iyice tecrit ettim kendimi toplumdan anasını satayım

yıkılma sakın !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

herkesin herşeyi irdelediği bi dönemdeyiz we herkes herkesin görüşüne saygı duymalı ben Kur'an 'ı çok bilmediğim için bi yorum yapamıorum ama şu war bence hiç bi dini sorgulamadn kabul etmemeli insan sonuçta bize bu aklı we özgür iradeyi bunun için werdi tanrı kimi yererek irdeler kimisi gerçekten anlamaya çalıştığı için kimse 2 cümlesiyle dini deiştiremez ya da kişinin aklındaki din kawramını çökertemez o yüzden karşı fikirleri normal we kanıtlı bi şekilde sunarsanız bence bu konu benim gibi müslümanlığı bilmeyen bi çok kişiye de ışık tutabilecek bi konu 

dewdim dewrildim geldim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

dreampark87 bunu yazdı:

seadog bunu yazdı:

dreampark87 bunu yazdı:

Bilinmeyen bunu yazdı:

hangi birinin mantıklı açıklaması var lütfen sizde onları söyleyin  biz de öğrenelim

Ya bi bırak şu mantıklı açıklamayı oğlum sen kendi düşüncelerini bi oturt yerine onun bunun yazısıyla gelme bize.

Sen git bu yazıyı yazan adam gelsin sorsun.

hangi yazıyla geleyim benim düşüncemi yansıtan bi yazı olmadığını mı söylüyorsun yani anlamadım tam olarak seni

"İnsan neden yaratıldığına bir baksın; o, atılan bir sudan yaratıldı. (O su) bel kemiği ile göğüs kemikleri arasından çıkmaktadır." (Tarık, 86/5-7)

Âyette geçen sulb ve terâib tabirlerini; bazı tefsirciler göğüs ve bel kemikleri, bazıları da erkek ve kadının bel kemikleri olarak yorumlamışlardır. Ancak bugünkü anatomik bilgilerimize göre ise, "atılan su" erkekten olduğuna göre, sulb tabirini kuvvetli mânâsına aldığımızda -erkekte omurganın en kuvvetli ve iri omurları olan bel (lumbar) omurlarını katı ve sağlam mânâlarını da nazara alırsak- omurganın birbiriyle kaynaşmış ve sağlam bir yapı teşkil etmiş sacral (sağrı) bölgesi olduğunu anlamak mümkündür. Bu durumda "suyun atılması" ile gerekli işlemin yaptırılacağı sinirler bu bölgeden daha yukarıda demektir.

Âyetteki sulb ve terâib ifadeleri çoğuldur ve kemikleri kelimesiyle, birden fazla kemik arasından çıktığı ifade edilmiştir. Bu durumda, hem bel ve sağrının, hem de göğüs omurlarının çok sayıda olduğunu anlamamız gerekir. Nitekim thorasic omurlar (göğüs) 12, lumbar omurlar (bel) 5, sacral omurlar (sağrı) 5 tanedir (Şekil 1).

Meniyi fırlatma merkezi ile ilgili sinirler, birinci thorasic omur ile (T 1) ikinci bel omuru (L 2) arasındaki 14 kemik arasından çıkmaktadır ki, âyette çoğul kullanılarak bu durum izah edilmiştir.

Âyetin başında "atılan bir sudan" ifadesiyle, refleks merkezlerine işaret edilmiş, ayrıca "bel kemiği ile göğüs kemikleri" arasından çıkar ifadesiyle de, thoracal-1 omuru ile lumbar-2 omurları arasındaki kemiklere dikkat çekilerek, meniyi atma merkezi ve sinirlerin çıktığı yer anatomik olarak belirtilmiştir. Omuriliğin söz konusu bölgeleri ve buralardan çıkan sinirler şekilde görülmektedir (Şekil 2). Fizyolojik tespitlere göre de, bu kemiklerin arasından çıkan sinirler, çeşitli iç organlara dağılarak onlara yardımcı olurlar. Bununla birlikte atılma işinde vazife yapan sinirlerin, T 10 ile L2 arasındaki merkezler olduğu anlaşılmıştır (Şekil 3). Kur'ân'da sulb olarak zikredilen sacral omurlar (S 1 ve S 5) arasındaki S 2 ve S 4 sinirleri ise, cinsiyet organlarındaki hazırlıkları başlatır.

Spermlerin nakledilmesi; yaşamalarını ve hareketlerini sağlayan -bezlerin çalışması ve çeşitli kanallar için lâzım gelen salgıları yapan; bezlerin çalışmasıyla çeşitli kanalların açılıp kapanmasını sağlayan kasların hareketi ve suyun atımı sırasında cereyan eden kompleks süreçler- cinsiyet organlarına gelen sinir merkezleri tarafından yönetilir. Bu sebeple, meni ve yumurta atımının normal olması için, bu olaya katılan organlar ve bunları yöneten merkezî sinirler sağlam olmalıdır. Arabanın hareketi için benzinin püskürtülmesine, benzinin püskürtülmesi için de pedala basacak ayağa ihtiyaç vardır. Arabanın deposu ne kadar dolu olursa olsun, gaz pedalına basacak bir uyarıcı kuvvet olmazsa, araba hareket etmez. İşte Kur'ân'ın bu kuvveti ve yerini tarif şekli, anatomik gerçeklerle tam örtüşmektedir. Belki ileride üreme fizyolojisi ile göğüs kemikleri arasında bağlantı kuran mikro seviyede başka buluşlar da olabilir. Fakat anatomik olarak Kur'ân'ın tarif ettiği sulb ve terâib arasındaki yer, meniyi fırlatan refleks merkezleridir.

Rabbimiz göğüs omurlarındaki ve ilk iki bel omurlarındaki merkezleri ile bunların aralıklarından çıkardığı sinirlerin başlangıcını, yani köklerini çok sağlam omurlarla korumuştur. Eğer omurilik zedelenmesi 11. ve 12. thorasic merkezden olursa, yahut birinci (L 1) ve ikinci (L 2) bel omurlarındaki ganglionlar (sinir düğümlerinin) damar bozukluğu neticesinde çıkarılırsa, atım olayı % 40 bozulur. Fakat omurilik, thoracal-1 (birinci göğüs) omurunun kırılmasıyla kesilirse, zedelenirse veya bu kısımdaki ganglionlar tam çıkarılırsa, meni atımı gerçekleşmez.

İlmin, bilhassa tıp ilminin, çok geri olduğu bir çağda, hiçbir insan cesedi üzerinde anatomik çalışmanın ve fizyoloji deneyinin yapılmadığı, bilim tarihince sabit bir husustur. Yukarıdaki âyetin bugünkü anatomik bilgilerimize dayanan gerçeklerle örtüşmesi; Kur'ân'ın, bizi yaratan ve bedenimizi bizden daha iyi bilen Allah'ın kitabı ve Efendimiz (sas)'in de, Kur'ân'ı bize ulaştıran elçi olduğunu gösteren yüzlerce delilden biridir.

. yani dicek bi şey bulamıyorum. Ona bakarsan;

Nisa suresinde Namaza yaklaşmayın der. Ama detayına bir bak istersen.

"Ey inananlar, namaza yaklaşmayın ne söylediğinizi bilmeyecek kadar sarhoşken ve yolda değilseniz yıkanıncaya dek cünüpken."

biraz kendin ol bence. Din konusunda yeterli bilgin yok ise o din seni ezer geçer. Sonra aklında akıl almaz sorular dolaşır. Çıkamazsın içinden ve delirirsin. Bu yüzden öyle herkesin yaptığı çevirileri ve benzetmeleri okuma yapma. İnanıyorsan inan yoksa inanların kafasını karıştırma vebal altına girersin.İstersen diğer soruların cevaplarınıda yazayım? ne dersin ?

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

N0NSt0P bunu yazdı:

rebellisch55 bunu yazdı:

N0NSt0P bunu yazdı:

Okuyupda yorum yapan varmıdır acaba. Paylaşım güzel...

yok bi tek sen okuyosun!

Dinde mantık aramıcan dediğine göre enteresan bir bakış açın var okuyup anlam vermeye çalışmanada gerek yok zaten...Kafan karışmasın, algılayamazmıssın zaten...

kardeşim sana diyorumki bu sınırlı beyninle ( hakaret etmiyorum) herşeyi kavrayamazsın...

herşeyin açıklamasını yapamazsın...

sende çok güzel açıklamışşın sana şimdi burada sayfalarca copy paste yapardım aynen senin yaptığın gibi ama gerk yok

memento mori.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Yani bunu yazan arkadaş ne derece arapçayı tefsir edebiliyor buna bakmak gerek bence önce... Bu konuyu açan arkadaşa falan bir sözüm yok lakin eski arapça ile şimdi kullanılan arapça arasında çok farklar vardır. Bu sebepten dolayı tefsir farklarıda doğacaktır. Kaldı ki tefsir kişisel bazda yapılan bir çeviridir. Kaldı ki Kuran bir bütündür. O manada da ayet ayet açıklamaya kalktığı bu yazıyı pek te mantıklı bulmuyorum.

Ha sen illa da Kuran'ın hataları varmıdır diye bakmak istersen bende sana şunu öneririm; hala Suriye de yaşamakta olan önce süryani dili ile tefsir edilmiş, sonra türkçe ye çevrilmiş bir Kuran bulmanı tavsiye ederim. Çünkü izlediğim bir belgeselde Kuran'ın yeni arapça ile tefsir edilmesi halinde çok enteresan kelimeler çıktığını, anlamlarının değiştiğini, fakat hala eski süryani dili ile tefsir edildiğinde daha anlam kazandığını söylemişti. Örnek olarakta dünyanın 7 günde yaradılışından bahsetmişti. Bende onu merak ediyorum mesela...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
Toplam Hit: 15923 Toplam Mesaj: 82