folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilimdışı Ayetler

Bilimdışı Ayetler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:
    -----------------------------

KaRaKuLe bunu yazdı:

z-chan'dan cevap yazdıktan sonra cevap yazacam hem de bir biyolog olarak !

yazılanların bilimsel gerçekliğinin sorgulanması güzel bir şey, fakat bu konuya bulaşmayacağım, çünkü bu konularda akademik düzeyde bilgim yok

fakat şunu söyleyebilirim, dini ve inançları tıpkı kültür gibi sosyal çevreden sonradan ediniriz, yani inançsızlık herkesin ilk konumudur. bunu kendimden biliyorum çünkü 6 yaşına kadar allah kelimesini bile duymamıştım ve bir yaratıcının olduğu aklımın ucundan bile geçmemişti. bu adı ilk defa bir arkadaşla babamın çalıştığı fabrikadaki vinçin boyunu tartışırken arkadaşın vinçten büyük allah var demesiyle duymuş oldum. o zamanki tepkim 'hani len o da neymiş ben öyle bişey duymadım' olduysa da sonradan işin ehemmiyetini kavrayıp araştırmaya koyuldum...

kısacası demek istediğim şey, din tıpkı diğer inançlar gibi bir iddiadır ve bir iddia sağlam dayanaklara ihtiyaç duyar. eğer size söylenen bir şeyin yeteri derecede güçlü kanıtlara sahip olduğunu düşünmüyorsanız siz de inanmayabilirsiniz. bu gayet doğaldır ve kimsenin bu problem yüzünden cezalandırılacağını sanmıyorum.

felsefi olarak bu konulara meyilli arkadaşlar mit open course diye nette aratsınlar, okusunlar öğrensinler

Sen yasaklısın böyle konulara unutma.. Kazana düştün küçükken. ;)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DiKeyEy
    DiKeyEy's avatar
    Erkek

Allah’ın izni olmaksızın hiçbir musibet başa gelmez. Kim Allah’a inanırsa, Allah onun kalbine hidayet verir. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir. (Tegabun-11)

Bilmeli ki Allah bir sivrisineği hattâ daha üstününü bir mesel yapmaktan sıkılmaz, iman edenler bilirler ki o şüphesiz hakdır, rablarındandır, amma küfre saplananlar Allah böyle bir mesel ile ne murad etmiş? derler, evet Allah onunla bir çoklarını şaşırtır, yine onunla bir çoklarını yola getirir, hem onunla ancak o fasıkları şaşırtır (Bakara-26)

şimdi bilmiyorum istediğimiz sorudan başlayabilirimiyiz ama bana ilginç geldiği için 2 den başlamak istiyorum öncelikle şu haberi okumanızı istiyorum:

http://www.haber7.com/haber/20060313/Kalbiyle-birlikte-huyu-da-degisti.php

bundan başka daa önce avusturalyada bi kalp nakli sonrası hiç çizburger sevmeyen birinin nakil sonrası  kalp sahibinin huyunu alarak(aile yakınlarıyla habersizler-bi etkileşim yok) hergün çizburger yemeye başladığını okumuştum, onu şimdi bulamadım,,

neyse konunun özeti şu ki: SADECE BEYNİN DEĞİL HER HÜCRENİN KENDİ HAFIZASI VAR.aslında (cell data - hücresel hafıza) denir,hatta hafızayı maddenin zaman boyutundaki aldığı şekil olarak tasvir edersem her atomun dahi  hafızasız var (bu yüzden helal yemeye dikkat  edin)

burdaki diğer konu ise peki nie özellikle kuranda kalp diyor? çünkü:kalp tüm vücuda ve beyne dahil [ilk harketi] veren yer, yani beynede,ellere  ayaklarada ilk hareketi hep kalp verir, beyin dahi emirleri kalpten alır,bu yüzden kalp çok önemlidir.

Allah hepimizin kalbine hidayet versin arkadaşlar

haklı öğüt egoyu öfkelendirir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

yahu "boş boş konuşma, salakca yazı, copy paste yapmışsın" sözleri havada uçuşuyor madem doğrusunu siz biliyorsunuz karşı tez üretin de okuyalım hep beraber.

http://kocaer.me
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

o6u2 bunu yazdı:

yahu "boş boş konuşma, salakca yazı, copy paste yapmışsın" sözleri havada uçuşuyor madem doğrusunu siz biliyorsunuz karşı tez üretin de okuyalım hep beraber.

Hocam haklısın ben de bişeyi çok merak ediyorum, birçok kişi copy/paste olayına takılmış, iyi de bu yazı kendi kendini yazmadıki, elbet birisi yazdı bu yazıyı, sonucta bu kişinin yazıyı copy/paste yapması içeriğinin yanlış olduğu anlamına mı geliyor, siz yazıyı ilk yazan kişi foruma eklemiş gibi cevap verin verebiliyorsanız, yoksa bende derim ki ,bizim evdeki kuran da copy/paste, sonuçta ilk yazılan el yazması kuran değil, o zaman o da sallama mı diyelim okumayalım mı...

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yerebakan
    yerebakan's avatar
    Erkek

Şimdi kuranda bunlar yazıyor mu buradaki ayetler yazılı mı,var mı yok mu kimse araştırmayacak,ben de bakamyacağım.Kimse kuranı ve feni çok iyi öğrenmeden yorum yapmaya devam edecek.Buna ben de dahilim.

Bu yüzden ne desem boş. . .

-_-
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

burada yazdıklarının %100 bilimsel doğrular olduğunu nereden biliyorsun? bun dan birkaç bin yıl önce dünyanın yuvarlak olduğunu iddia edenleri asıyolarmış. dünyanın yapısı hakkında birçok teori var bilim teorilerden ibarettir gerçeklerden değil bununda unutma. şimdi yalanlanan bunda 50-100 yıl sonra yapılacak bir keşifle doğrulanır. şu anki gerçeklerle kıyamete kadar sürecek olan kelanları karşılaştırmak bence saçmalıktır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celik
    celik's avatar
    Erkek

hoca nerden kopyala-yapıştır yaptıysan sende tam okumamışsın anlaşılan..

yazılan ayet ile onun altına yazılan yorum ile arada biraz olsun bağlatı yok..

bunu yazan kişinin yorumuna bağlı..

ciddi bişi sanıp okudum ama gercekten cok alakasız ve sacma, tamamen uydurma yorum üzerine yazılmıs..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=D3XdPnlxMx8

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Şura-24. Yoksa onlar, senin hakkında: “Allah’a karşı yalan uydurdu” mu diyorlar? Eğer Allah dilerse senin de kalbini mühürler. (…)

Tegabun-11. Allah’ın izni olmaksızın hiçbir musibet başa gelmez. Kim Allah’a inanırsa, Allah onun kalbine hidayet verir. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.

cümlelerinden kalbin beyin yerine sayıldığını çıkaran bi zekâyla ne konuşabilirsin ki?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

yazılanlardan söylenenlerden şunu anladım ki , insanlar görmek istediklerini görürler olanı olduğu gibi değil uygun gördükleri gibi görürler. kimse nefsine, egosuna inandığı şeyin yanlış olduğu daha beteri hiç olmadığını yediremez, inanmadığı şeyin gerçek olduğunu yediremeyeceği gibi. doğruluğu kanıtlamak için kalpler beyin olur çamurlar kan ay ve güneş ruhlar olur , peynirden kastedilen şarap, ağaçtan kastedilmiş olan inek olur ve bunu anlayamayanlarda gafil olur hatta kafir olur. bilinmeyen üzerine konuşmak hiçlik ile hiçliği tartışmaktır. ancak benim burada söylediklerim apaçık görünen gerçektir , dindarlığa ya da dinsizliğe bir eleştiri / tasvip değildir. inanmak zahmetli bir iştir, öte yandan inanmamak, inanmamaya inanmakta öyledir. kişioğlu ulan ben ne yapıyorum demedikçe herçeşit mucize türlü türlü olur, uçan insanlardan bölünen gezegenlerden, cinlerden perilerden envai çeşit zırzavattan göz gözü görmez olur. apaçık görünen su götürmez bir gerçeği bildiklerini, hatıralarını maneviyatını hatta ruhunu yıkarak tasvip etmeyi kimsenin kıçı yemez, kimse bu kadar ağır testis sahibi değildir. 

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 15931 Toplam Mesaj: 82