Bilinçaltı İle Düşleri Gerçekleştirme
-
Arkadaşlar uzun zamandır kafamı yoruyorum bu fikire düşünün biz rüya görüyoruz ve bilinçaltı ile gördüğümüz rüyaya o kadar çok inanıyoruz ki ani refleksler vede sakatlıklar ortaya çıkıyor.
Şimdi bu adam manyakmı diyeceksiniz örn;Ben rüyamda bir uçurumdan düştüğümü görünce yatağın bir kenarında kendimi aşağı doğru düşerken ve kendimi bunun korkusu içinde buluyorum ya da rüyamda bir futbol maçında top yüzüme çarptığında gerçekte ani bir refleksle yüzümü elimle korurken buluyorum daha bi inandırıcı bi örnek ise yeni ergenlerin gördüğü orgazm düşleri hakkında bi ki o kadar inandırıcı olmasa ki bu yeni erkek arkadaşlarımız altlarını ıslatmazlar :D :D ...
Hepiniz Elm Sokağı Kabusu filmini izlemişsinizdir.Filmde aynen bu dediklerimin zeminine kuruludur.Aslında ölecek olan kişiler rüyalarında Elm in olduğuna o kadar çok inanırlar ki kendi kendilerini öldürürken bulurlar.Bir tanesi çok ilgimi çekmişti rüyasında Elm bunu alıp tavana filan çarpıyordu fakat kökende kız sadece bilinçaltı ile bunları yapıyor olmasıydı.
Bence insanoğlu zihninin derinliklerine daha inemedi diye düşünüyorum.İnsan zekası sınır tanımayan bir güce sahiptir ve bence bilinçaltında bir şeyin oluşuna gerçekten inanırsak o şeyin olabilme imkanı gerçekten vardır.Ve gün gelicek bu dediğim şey olacak bence.Siz neler düşünüyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.
-
beyinin kullanma yüzdesi ile oranlı. %20 ve üstünü kullanabiliyorsan kaşığı bile eğebilirsin
-
daha inception u seyredemedim :lo
-
Bilinçli rüyalar görmek istemşimdir hep :D ulan dünya senin istediğini yap soy :D çık sokağa istediğini yap.. :D uyan reset at gene yap :D:D:D:D
-
babamda geçen rüyasında fareye tekme atmak istemiş sallamış tekmeyi tabi gerçektede sallayınca vurmuş ayağı duvara 2 parmağı kırılmıştı.bir keresindede rüyasında küçüklüğünü görmüş mahallesinden bir cocuğa yumruk sallayınca yine duvara geçirmişti elini.oluyor öyle şeyler :-)
-
Bende hep tekme falan atıyorum birden irkiliyom boyle tam dalmış uykuya geçiş halınde ruya gorurken (:
-
uyurken düşmek vs.. uyku halinin en ekstrem noktasıdır. uykun ne kadar ağır olursa olsun eğer yattığın yerden düşüyorsan mutlaka uyanırsın. düş gerçekleştirme diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. olsa olsa kuantum çekim yasası ile ilgili bir olaydır.. "bir şeyi ne kadar çok istersen ve o şey'e nekadar iyi konsantre olursan o şeyi elde edersin" mantığının bir tezahürü.
inception'u izle.
-
Düşler derken usta saçma sapan hayalleri kastetmek istemedim örn nesneleri kontrol kabiliyeti yada akıl okuma gibi yada beyin gücüyle kişi kontrolü vb..
-
-_HaWk_- bunu yazdı:
-----------------------------Düşler derken usta saçma sapan hayalleri kastetmek istemedim örn nesneleri kontrol kabiliyeti yada akıl okuma gibi yada beyin gücüyle kişi kontrolü vb..
-----------------------------
http://www.beyingucu.net/ -
Bence bazı doğru şeyleri tespit etmişsin ama gerçeklerden de epey uzaksın. Rüyalarımızda gördüklerimiz aslında bizim algı dünyamızdır, gerçek dünyada gördüklerimizde algı dünyasıdır. Bu yüzden rüyamızda (yani algımızda) başımıza gelen şeyi, beynimiz gerçekten yaşıyormuş gibi algılar. Rüyamızda korktuğumuz zaman (örneğin küçükken, bir köpekten) sebebini hiç bilmesekte ilerki yaşlarımızda köpek korkusu yaşarız.
Elm sokağı filmlerinde ise bu konu biraz sulandırılmış. Geçen aylarda vizyona giren Başlangıç (insception) filmi rüyalar hakkında daha doğru ve aynı zamanda ilginç bir yaklaşım sergilemiştir. -
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------
beyinin kullanma yüzdesi ile oranlı. %20 ve üstünü kullanabiliyorsan kaşığı bile eğebilirsin
-----------------------------kaşık bükme ve buna benzer olaylar beyni çok kullanmayla değil tek bir noktaya odaklamayla alakalı yani konsantrasyon ve ona yardımcı etken auranın gücü ile alakalı bir durum.