folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilinçaltı İle Düşleri Gerçekleştirme

Bilinçaltı İle Düşleri Gerçekleştirme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    -_HaWk_-
    -_HaWk_-'s avatar
    Erkek

Monarosa bunu yazdı:
    -----------------------------

Bence bazı  doğru şeyleri tespit etmişsin ama gerçeklerden de epey uzaksın. Rüyalarımızda gördüklerimiz aslında bizim algı dünyamızdır, gerçek dünyada gördüklerimizde algı dünyasıdır. Bu yüzden rüyamızda (yani algımızda) başımıza gelen şeyi, beynimiz gerçekten yaşıyormuş gibi algılar. Rüyamızda korktuğumuz zaman (örneğin küçükken, bir köpekten) sebebini hiç bilmesekte ilerki yaşlarımızda köpek korkusu yaşarız. 

Elm sokağı filmlerinde ise bu konu biraz sulandırılmış. Geçen aylarda vizyona giren Başlangıç (insception) filmi rüyalar hakkında daha doğru ve aynı zamanda ilginç bir yaklaşım sergilemiştir.

Örn;Rüya görürken çok etkilendiğim bir kabus görmüştüm yılanlar kurtlar karanlık ormanda bi yerde kurt beni bileğimden ısırdığında acısını bi o kadar hissedip uykumdan kalmıştm.Demek istediğim rüyamızda gördüğümüz algı dünyamız olabilir fakat o sırada beyin onu gerçek kabul ediyor ve biz yön veremiyoruz bilinçaltı o kadar inanıyorki orada olduğunuza anlık hareket vede duyuları hissedebiliyor vede tepki verebiliyorsunuz

En büyük farkım bu dünyadaki hayatım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HicEdebiyati
    HicEdebiyati's avatar
    Erkek

-_HaWk_- bunu yazdı:

Monarosa bunu yazdı:

Bence bazı  doğru şeyleri tespit etmişsin ama gerçeklerden de epey uzaksın. Rüyalarımızda gördüklerimiz aslında bizim algı dünyamızdır, gerçek dünyada gördüklerimizde algı dünyasıdır. Bu yüzden rüyamızda (yani algımızda) başımıza gelen şeyi, beynimiz gerçekten yaşıyormuş gibi algılar. Rüyamızda korktuğumuz zaman (örneğin küçükken, bir köpekten) sebebini hiç bilmesekte ilerki yaşlarımızda köpek korkusu yaşarız. 

Elm sokağı filmlerinde ise bu konu biraz sulandırılmış. Geçen aylarda vizyona giren Başlangıç (insception) filmi rüyalar hakkında daha doğru ve aynı zamanda ilginç bir yaklaşım sergilemiştir.

Örn;Rüya görürken çok etkilendiğim bir kabus görmüştüm yılanlar kurtlar karanlık ormanda bi yerde kurt beni bileğimden ısırdığında acısını bi o kadar hissedip uykumdan kalmıştm.Demek istediğim rüyamızda gördüğümüz algı dünyamız olabilir fakat o sırada beyin onu gerçek kabul ediyor ve biz yön veremiyoruz bilinçaltı o kadar inanıyorki orada olduğunuza anlık hareket vede duyuları hissedebiliyor vede tepki verebiliyorsunuz

Algı dünyamızın gerçek olmadığını söylemedim ki? Gerçek sandığımız bu dünya da aslında bir algı dünyasıdır. Bizim algımızla, bir yarasanın algısı veya bir yılanın algısı farklı olduğundan bu dünyayı hepimiz farklı algılarız. Bilinçaltı gerçek olduğuna inanmıyor, bilinçaltı için zaten gerçektir rüyalar.

Ayrıca rüyalarımızda farkındalığı arttırma yöntemleri var. Lucid rüya, astral ve benzeri yöntemlerle rüyalarımızın içinde aynı buradaki gerçeklikte ve farkındalıkta yaşayabiliriz. Bunu yapabilen kişiler tanıyorum. 

"Ardıma dönüp bakıyorum da,dallarımı kıran rüzgarları bile affetmişim ama, bir kendime uzanamamış elim.." Ahmet Haşim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Astral seyahati bi incele hocam

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Explosive
    Explosive's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ben uyurken ayagım kayıyo gibi oluyo muza felan basıpda kaymış gibi oluyo üyenıyom aq çok garip bi his

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

3D gözlükle film izlerken bile reaksiyon veriyosun sahneye göre , rüyanın kaç D olduğunu siz söyleyin artık :D beyin gücüyle kontrol gibi şeyler çok saçma ama bi konuda sana katılıyorum bilim adamları beyinle ilgili daha hiç bişey bilmiyolar . Bence ilerki yıllarda şizofreni , alzhaimer gibi hastalıkların tedavisi çok kolay olacak

hayir demek için kalabaliga arkasini dönmüs,ilk silahi icindeki öfkesi olan,vadedilen sözlerden nefret etmis,ve bilmek istedigi seyi zaten bildigini farketmis,merakini seven,yarinin sadece onu ölüme yaklastiran bir gün olduguna inanan kisi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

ArkiYaN bunu yazdı:

babamda geçen rüyasında fareye tekme atmak istemiş sallamış tekmeyi tabi gerçektede sallayınca vurmuş ayağı duvara 2 parmağı kırılmıştı.bir keresindede rüyasında küçüklüğünü görmüş mahallesinden bir cocuğa yumruk sallayınca yine duvara geçirmişti elini.oluyor öyle şeyler :-)

hocam babana söyle olayları büyütmesin :) incir çekirdeğini doldurmıcak şeyler yüzünden canını sıkıyor belliki.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek
    nidafilm bunu yazdı:

3D gözlükle film izlerken bile reaksiyon veriyosun sahneye göre , rüyanın kaç D olduğunu siz söyleyin artık :D beyin gücüyle kontrol gibi şeyler çok saçma ama bi konuda sana katılıyorum bilim adamları beyinle ilgili daha hiç bişey bilmiyolar . Bence ilerki yıllarda şizofreni , alzhaimer gibi hastalıkların tedavisi çok kolay olacak

beyin gücüyle kontrolün neresi saçma?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

ulquiorra bunu yazdı:
    nidafilm bunu yazdı:

Beyin gücüyle kendini , kendinle nesneyi
    direk beyin gücüyle nesneyi hareket ettiremezsin yada herhangi bişeyi

hayir demek için kalabaliga arkasini dönmüs,ilk silahi icindeki öfkesi olan,vadedilen sözlerden nefret etmis,ve bilmek istedigi seyi zaten bildigini farketmis,merakini seven,yarinin sadece onu ölüme yaklastiran bir gün olduguna inanan kisi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    -_HaWk_-
    -_HaWk_-'s avatar
    Erkek

nidafilm bunu yazdı:

ulquiorra bunu yazdı:
    nidafilm bunu yazdı:

Beyin gücüyle kendini , kendinle nesneyi
    direk beyin gücüyle nesneyi hareket ettiremezsin yada herhangi bişeyi

Beyin gücünü insanlar yeterince keşfedemedi beynin derinliklerine inilse insan aklıyla yapılmıcak şey oyktur yapaileceklerimizin sınırı yok diyebilirim

Beyin gücü ile kontrol yeterince odaklanma ile alakalıdır hocam bence olabilitesi var

En büyük farkım bu dünyadaki hayatım...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

cizik .. ( hep merak etmişimdir böyle konuları ..  )

Toplam Hit: 6863 Toplam Mesaj: 43