Bir Eviniz Olsa.. (Hayal Gucu Olan Arkadaslar Lutfen)
-
kendi evim olacak kadar parayi bulursam
evin içini full siyaha boyatir her tarafa amfi - kolon
dayardim :/ sinir zorluyalım aşiri 5000 binlik :/
1 yatacak yer 1 gitar çalcak yer 1 mutfak 1buçuk tuvalet yeterki
-
gece ytarken tuvaletm geldiğinde otomatik yattığın yerde tuvalet yapabilecek bi sistem yapardım, hotrum huni falan :D takıyosun rahatlıyosun :D uykudan uyanmak eziyetli oluyore :D
-
elektronik fazla birşey kalmadı yapılabileceklerin cogu mevcut otomatik lambalar kapılar musluklar çiçek sulama klima açma vsre + artık eve iş yaptıracak ya bi hatun yada bir robot kalıyo ama benım bi evim olsa iç duvarların yada bahçeye bakan kısım istedim zaman açılıp istedim zaman kapanması olurdu ki buda biraz zor
-
Sesle beni dinleyip komut alıcak yapay zeka lı ev isterdim evi gectim bilgisayar olsa ben ayarlarım evi
-
alexelebek bunu yazdı:
-----------------------------Smart home, home intelligent, home domotic, maison domotique olarak aratirsan google'da cok fazla bilgi sahibi olabilirsin. Ben "Arnould" marka elektrik malzemesi kullanarak bir akilli ev tesisati yapmistim... Inan oyle bir evde yasamak adama cok fazla zevk veriyor. Tesisati bitirip, isi teslim ettikten sonra bile evden cikasim gelmemisti. Gelelim sorunun cevabina, ev de aklina gelebilecek her turlu elektrikli aleti, goruntu, ses sistemlerini dahil edebilirsin. Bu senin kisisel istegine ve maddi durumuna baglidir.
http://www.legrand.fr/particuliers/la-maison-domotique-in-one-by-legrand_728.html
Sayfanin en altinda "La domotique dans la maison" yazan yerdeki linke tikla ve video' u izle...
-----------------------------
video daki sistemi kurmak çok da zor bişey değil.ama reklam harika olmuş.müzik falan.
-
çatısı açılır kapanır olsun..
her odada tuvalette banyoda mutfakta pc olsun.
kaçmak için gizli bir kapısı olsun (yangın deprem saldırı vs durumlar için)
bir teleskop odası olsun ..
birde pul kolaksiyonuyla dolu bir yatak odası olsun (bakarsın lazım olur bellimi olur)
-
bune kardesim adam teknolojik ev soruyor verilen cevaplara bak.
bi konu da da civitmadan cevap verilsin, mesaj silmekten parmaklarim agridi banlasam daha kolay olacak.
---
konu ile alakali olarak soyle birseyler yapabilirsin
ev bahceli ise evden yonetebilecegin guzel bir sulama sistemi, dis kapiya kamera, bahcenin her tarafini gorebilecegin kamera
aslinda o kadar cok sey varki yapabilecegin mutfak icin ayri teknoloji var, banyo icin ayri, salon icin ayri oda icin ayri.
mesela aklli evler icin yeni kullanilan her yeri tek bir pda ile yonetibecegin sistemler var.
x odanin klimasini ac kapa, mutfaktaki firini calistir, banyoyu hazirla su sicaklikta olsun gibi
sana tavsiyem bu tip evlerin resimleri ve nasil olduklarini anlatan dergiler var onlara bak derim
-
baron_27 bunu yazdı:
gece ytarken tuvaletm geldiğinde otomatik yattığın yerde tuvalet yapabilecek bi sistem yapardım, hotrum huni falan :D takıyosun rahatlıyosun :D uykudan uyanmak eziyetli oluyore :D
-----------------------------O hortumu idrarda desen anlıcamda tuvaletim dion hocam koptum bende.xd.vesselam.
-
ben iron man deki elemanin evi gibi bi ev isterdim.. heyy yawrum be ne evdi anasini satiim.. robot zirhtan cok o ilgimi cekmisti..
-
BuZuL bunu yazdı:
ne tıklaması abi sese duyarlı bişeyler yaparım bağırınca açılsın bağırınca kapansın :D
Sonra gece ev delirsin bağrışmalardan dolayı :D
abi ben sadece bahçe isterim. Ormanların içine gömülü olsun yeter. Rahat bi koltuk, yatak ve vazgecemedigim insanlar. Yaşa 30 sene geber git sonra gözüm arkada asla kalmaz amk :)