Bir Mühendis En Fazla Ne Kadar Maaş Alabilir ?
-
çalıştığım birimde 15bin brüt alanlar var aylık, netide 12 felan olsa tamam işte :)
-
Andrei bunu yazdınurk bunu yazdı
mühendis adayıyım. daha hazırlıktayım.. 21 yasindayim iki senelik bilgisayar programcılıgı bitirdim. 4 gün önce yıllık 48 milyar teklif ettiler gitmedim. eger kovulsam dahi parayı ödemekle yükümlülerdi falan.. hatta türkiye'nin en büyük start up'larından birinden geldi teklif ve sektörünün en iyisi..
niye gitmedim ben de bilmiyorum canım istemiyordu aslında zaten :D
neyse oturayım da aralık ayı faaliyet raporumu bitireyim :D
evet, nurkan 2014 yılının ilk havasını attı beyler.
11 tane daha kaldı, subat'ta yine bekleriz, kıps.
+++++++
yıllık yazınca daha havalı oluyor beyler
-
mmaşlara bak mk biz hala elizabeth :D
-
o yazdığınız astronomik 500k üzeri rakamları istanbuldaki çok büyük firmaların başındaki adamlar alıyor
buda 1 şirkette 1 elin parmağını geçmez
yönetim kurulu başkanından sonra gelen ceo gibi adamlar alıyor bu maaşları
normal çünkü cirosuna göre maaşıda ona göre olur
onun dışında önüne gelen mühendise yazdığınız gibi rakamları vermezler
zaten o kadar maaş verseler adam çalışmaz
aldığını söyleyende yalan söyler yada çalıyordur çırpıyordur
banka hesabını görmek lazım :)
güncel
http://www.michaelpage.com.tr/productsApp_tr/salarysurvey/ENGINEERING_TUR_TUR.pdf -
wooo arkadaş aldıkları ücreti görünce ekonomimizin ne kadar geliştiğinin farkına vardım :)
ücretler çok abartı olmuş .
madem bu kadar ınanılmaz maaslar alıyorlar neden memurluk ıcın ugrasıyorlar . Maden mühendisleri için tosun demiş umarım yuksek ucretler alırsın bır arkadasım 1 yıl kadar ıs bulamadı. Bu kısı mal degıl aptal hıc degıl ıyı de bır okuldan mezun oldu sonra ınsaat sektoruna kaydı su anda 1300 maas alıyor .
aynı sekılde bır ınsaat muhendısı arkadasımda santıye sefı olmak ıcın ugrasıyor onunda maası 1500 tl cıvarında bunlar cok komık rakamlar .Fakat pıyasada bınlerce on bınlerce fırma bu sekılde ıs yapıyor. Cok ıyı bır fırmaya gırmedıkden sonra 2 bın tl uzerı maas alamazsın.Bu okuugun bolum , kendını gelıstırmenle de cok degısmekte. Ornegın yaptıgın stajla cok alakası var .Genelde uluslararası fırmalarda staj yapar ve kendını gosterırsen fırmalar zaten senınle calısmak ıstedıgını belırtırler ve orada ıse baslayabılırsın.
Çok az kişi 5 bin tl nın uzerınde maas alır muhendıs olarak üretim kısmında. Fakat yönetim kısmına yönelmişse daha yüksek ücret alır. Bu verilen örneklerde kişi endüstri mühendisi elektronik müh vs olanların hepsi yönetim kısmındadır yada departman başıdır üretimde değillerdir.
Bizde tekstil mühendisi var 1500 tl maaş alıyor . Piyasada zibil gibi kaynıyor , aynı şekilde işşiz mühendis çok fazla elektrik elektronik makine maden heleki çevre mühendisi. Keşke herkes 10bin tl maaş alsa ama alamaz.Yukarıda bir arkadaş yazmış odtü mezunu 3 bin tl alıyor ,ankara üni mezunu 20 yıllık mühendis 4 bbin tl alıyor diye. Olay tamamen kişinin şansına bakıyor fakat sıradışı bir insan değilseniz , kendinizi gösteremediyseniz bir işe yaramıyor. Zaten sağlık bilimleri dışında tüm bölümlerde bu olay geçerli . istediğin yeteneğin olsun bir önemi yok . Mezun olduktan sonra üniversite eğitimin pek te bir işe yaramadığının olayın tamamen kişide bittiğinin farkına varıyorsunuz. O yüzden kendinizi her yönden , sektörel ,entellektüel ,siyaset bilimi ,sosyal bilimler açısından geliştirmeye bakın . Biryerde işe girerken sizin üniversitenize neredeyse artık pek bakmıyorlar tamamen size bakıyorlar. Çünkü kazandıktan sonra o sıraya eşşek koysan bitiriyor birşekilde
-
Şimdi size biraz gerçeklerden bahsedeyim :)
İş yaptığım firmalara bakıyorum,Mesela nereler var; Hayat kimya, korkma aş, simfer ve bu tip yerlere iş yapan orta ölçekli firmalar.
+3500 lira alan az mühendis var emin olun.
Orta ölçekli firmalarda yeni mezunlar 1500-2500 arası alıyor. +2500 başlayan birisiyle tanışmak nasip olmadı henüz.
Odtü,İtü mezunuysanız durum başka, yerine göre 4000TL ile de başlarsınız.
Sikindirik bir ünivden mezun iseniz iyi maaş için 1-2 yıl sürünmeniz gerekiyor.
Piyasada en çok sıkıntı şurada,
Adam okulda solidworks, catia cart curt görmüş, ben tasarımcıyım diyor, firmaya girerken de anlatıyor da anlatıyor.
2 ay sonra kapı önüne konuyor tabi ki..
Okullarda vaziyet o kadar kötü ki, öğrenci ne bilmediğini bile bilmiyor.
Alan ve üniversite farkı gözetmeksizin bir mühendis için başlangıç maaşı 2000-2500, 2yıllık tecrübeli 3500-4000, askerliğini yapmış tecrübeli de +4000 civarı olmalı...
Astronomik maaş alanlar gevede kıl, onlardan biri olmak için de ya inek olacaksın, ya fazla zeki, ya fazla dilli.
Kendi işini yapmadan +7000 zor.
-
kaanstain bunu yazdı
Şimdi size biraz gerçeklerden bahsedeyim :)
İş yaptığım firmalara bakıyorum,Mesela nereler var; Hayat kimya, korkma aş, simfer ve bu tip yerlere iş yapan orta ölçekli firmalar.
+3500 lira alan az mühendis var emin olun.
Orta ölçekli firmalarda yeni mezunlar 1500-2500 arası alıyor. +2500 başlayan birisiyle tanışmak nasip olmadı henüz.
Odtü,İtü mezunuysanız durum başka, yerine göre 4000TL ile de başlarsınız.
Sikindirik bir ünivden mezun iseniz iyi maaş için 1-2 yıl sürünmeniz gerekiyor.
Piyasada en çok sıkıntı şurada,
Adam okulda solidworks, catia cart curt görmüş, ben tasarımcıyım diyor, firmaya girerken de anlatıyor da anlatıyor.
2 ay sonra kapı önüne konuyor tabi ki..
Okullarda vaziyet o kadar kötü ki, öğrenci ne bilmediğini bile bilmiyor.
Alan ve üniversite farkı gözetmeksizin bir mühendis için başlangıç maaşı 2000-2500, 2yıllık tecrübeli 3500-4000, askerliğini yapmış tecrübeli de +4000 civarı olmalı...
Astronomik maaş alanlar gevede kıl, onlardan biri olmak için de ya inek olacaksın, ya fazla zeki, ya fazla dilli.
Kendi işini yapmadan +7000 zor.
+1
-
Buremba bunu yazdı
maksimum limitin $298.453 olması lazım.
nasıl bi soru anlamadım. :/
İyi para kazanıyorsun Hocam Allah bereket versin :))
-
Ben izzmarite katılıyorum cok bilmene gerek yok. Kendini satabilmen veya yalaka olman lazım.
-
mühendis var mühendis var abi okul bitince en az 5 yıl para kazanmayı unutun çünkü okulda öğretilen ile sahadaki gördüğünüz çok farkllı olacak.