Bira İçersen 40 Namaz Yok ???
-
cih bunu yazdı:
-----------------------------YOK ÖLE BİŞİ. HURAFE BUNLAR. SARHOŞKEN NAMAZ KILINMAZ AMA 40 GÜN KILMIYCAKSIN DİE BİŞİ YOK
-----------------------------ulan nerden biliosn hurafe olduunu ?!
ayette "içkilyken namaza yaklşmayın" diyo sarhşken deil, bu içkli olma mvzusu da 40 gn olarak belirlenmş. tıbben 3mü 5 mi öle bişiydi alkolün vücttan temzlenmesi ama 40 mvzusu az önce acıkladıım gbi işyerndekş mvzu hesabı gbi..
-
bide şu açıdan bakın : 40 Türk küültüründe sınırsızlıgı temsil eder...Yani bunu böyle yorumlayanlarda Türk olduguna göre böyle bişey düşünmüş olabilirlermi? yani içki kullanıyorsan ölene kadar namaza yaklaşma gibisinden...40 ın öyle özel bi anlamı var belki burda da o anlamda kullanılmış olabilir...(ör: 40 gün 40 gece , 41 kere maşallah =sonsuz +1 ) gibi
-
arkadaslar 1 ay namaz kılamıyorsunuz ama bana gore sacmalık Bıra denen seyı aramızda ıcenler vardır
bende ıcıyorum arasıra ama kardesımızın dedıgı gıbı oyle sacmalık vardır ...
yaa aramızda ıcınler vardır bence ama yok dersenız sozumu gerı alıyorum ozur dılıyorum ..
-
-----------------------------------------------------------
http://www.cilehane.com/yazilar/kitap/abh/20.htm
-----------------------------------------------
Son olarak Rasûlullah’ın (s.a.v.) içki içenlere uyarısına kulak verelim:
“Kim içki içer ve sarhoş olursa kırk gün namazı kabul olmaz, ölürse cehenneme girer, tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder. Sonra tekrar döner, içki içer ve sarhoş olursa kırk gün namazı kabul olmaz, ölürse cehenneme girer, tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder. Sonra tekrar döner, içki içer ve sarhoş kırk gün namazı kabul olmaz, ölürse cehenneme girer. tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder. Ve yeniden tevbesinden dönerse Allah’ın Kıyamet günü ona “radğatu’l habal” içirmesi haktır.”
Dediler ki:
“Ey Allah’ın Rasulü! “Radğatu’l habal” nedir?” Şöyle buyurdu:
“Cehennem ehlinin (yanma sonucu) bedenlerinden akan sudur.”Alim (r. a.): "Allah, içki içen kimsenin kırk gün ve kırk gece kıldığı namazı kabul etmez." (et-Tirmizî, el-Eşribe 1; Ibnu'l-Hanbel, 11/176, V/171.)
-------------------------------------------------------
"Hurma ve üzümden hem sarhoşluk veren içki, hemde güzel gıdalar elde edersiniz.", (en-Nahl Sûresi, 67) buyrulmuş, içki yasaklanmamıştır. Medine devrinde Hz Ömer ve Muâz gibi bazı sahâbe:
-Ey Allah'ın Rasûlü, içki hakkında bize yol göster, çünkü şarab aklı gideriyor, diye Rasûlullah (s.a.s.)'e baş vurdular: Hicretin 4'üncü yılı Şevvâl ayında:
"Sana içki ve kumarı soruyorlar. De ki: Bunlar da hem büyük günah, hem de insanlara bazı yararlar var, fakat günahları menfaatlerinden daha büyük..." (el-Bakara Sûresi, 219) anlamındaki âyet indi. İçkiyi ilk yasaklayan âyet bu oldu. Fakat bu âyetle içki kesinlikle yasaklanmadığından, "günahı var" diye bırakanlar olduğu gibi, "faydası da var" diye eskisi gibi içenler de vardı.
Abdurrahman b. Avf'ın verdiği bir ziyâfette dâvetliler içki de içmişlerdi. Akşam namazında cemâte imâm olan zât "el-Kâfirûn Sûresi"ni sarhoşluk sebebiyle yanlış okudu. Âyetlerin anlamları değişti. Bunun üzerine:
"Ey inananlar, ne söylediğinizi bilecek duruma gelmedikçe, sarhoş iken namaza yaklaşmayın," (en-Nisâ Sûresi, 43) anlamındaki âyet indi.
Bir müddet sonra Ensardan Mâlik oğlu Itbâ'nın ziyâfetinde dâvetliler sarhoş oldular. Sa'd b. Ebî Vakkas bir şiir okuyarak kendi soyunu övdü, ensârı ise yerdi. Ensârdan bir zât da, sofrada yedikleri devenin çene kemiğini Sa'd'a vurup başını yardı. Sa'd, Hz. Peygamber (s.a.s)'e şikâyette bulundu. O zaman:
"Ey İnananlar, içki, kumar, tapınılmak için dikilmiş taşlar (putlar), fal okları, ancak şeytanın işinden birer pisliktir. Bunlardan uzak durun ki, kurtuluşa eresiniz..." (el-Mâide Sûresi, 90) anlamında inen âyetle içki ve kumar kesinlikle yasaklandı. Rasûlullah (s.a.s) bu yasağı hemen ilân ettirdi. Bütün Müslümanlar içkiyi bıraktılar.
Evlerinde, dükkânlarında bulunan bütün içkileri sokaklara döktüler.
Rasûlullah (s.a.s) Efendimiz içkiyle ilgili olarak:
"Sarhoş edici bütün içkiler haramdır." (Müslim,3/ 1575-1576; et-Tâc, 3/141).
"Çoğu sarhoşluk veren içkinin azı da haramdır" buyurmuştur. (İbn Mâce, es-Sünen, 2/l124 Hadis No: 3392;et-Tâc 3/142)
"İçki, bütün kötülüklerin anasıdır." (Keşfü'l Hafâ, l/382 (Hadis No: 1225, Beyrut 1351) buyurmuştur -
selam arkadaşlar 40 gün meselesi şu şekildedir şarap dışındaki alkollü içeceklerde sarhoşluk iyice geçene kadar hiçbir ibadet yapılamaz ve namaz kılınamaz ama şarap ayrıdır. şarabı bir yudum bile içen 40 gün namaz kılamaz şarap içen kişiye 40 gün namaz haramdır
-
Evet bunu biliyorum ama bende araştırdım biradaki alkol vücuttan sadece 1-2 günde çıkıyomuş!Hatta çıkmıyosa bile bolbol su içerek birayı iktiririm ondan sorada bolbol işeyerek daha hızlı bi şekilde atarım vücudumdan :D
-
arkadaşlar kendi ne dediğini bilene kadar yani ayık olana kadar kılamaz diye biliyorum. KURAN da zaten yazıo gerekli bilgiler üstüne bişey demeye gerek yok
bizim bi abi vardı perşembe akşamı rakı içti ertesi gün cumaya gitti :)
-
bi boq olmaz ben hiç kılmadım bugüne kadar :D tabi ateistsen :P
-
lem sanki insanlar bira içip kosarak namaz kılmaya mı gidio :| ahsjgsdhfghsd bu insanın inancıyla ilgili bişi bence inancı olan kişiler kendilerine gore yapabildikleri en doru seyi yapsınlar inandıkları tanrı degerlendirir
-
yok yaw.......Şarap öyle diyorlar ama madem namaz kılıcan ne diye içki içersin.
Cıvıtmayın mq safınızı belli edin.Ama yoo Türkler böyle herboku mundar eder.
Size ne kardeşim ya içki için namaz kılmayın yada namaz kılın içki içmeyin.
Daha kendi içinizde çelişiyorsunuz.Namaz kıldığınıza göre kurana uyarsınız.Bu durumda kurandaki içkinin bir
bardak ailenle cıvıtmadan içtimi o gece mükemmel
eğlensen dahi haram olduğunu bilirsiniz.Bu durumda??İçki haram.Yada benim gibi yaratıcıya inanıp dine inanmayan biriyseniz vurursunuz içkinin gözüne.
Sizin için günah kötülüktür , sevap iyiliktir.