folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bira İçersen 40 Namaz Yok ???

Bira İçersen 40 Namaz Yok ???

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

vücut sindirimi 8-11 saat; kan dolaşımını (tamamen yenileme) 14-17 gün arası yapıyor..Fiziki olarak tam alkolün vücudu terk etme süresi bu,ama dini bakımdan 40 günün bi anlamı yada önemi varmı bilemicem :S

Alkollü namaz kılınmaz,ama o şuur la ilgili olsa gerek...! 

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mit
    mit's avatar
    Erkek

bence 40 gun olayı hikaye sarhoşluk  gittikten sonra  kişi kendini  geldikten ve  vucuttan alk9ol tamamen çıktıktan sonra  namaz  kılınabilir  bu benim görüşüşüm   gerisi  bilmem  ben bunu  yapıyorum valla.

ne yani   içki içtik 1 hafta  sonra  cuma namazaına   gidiyoz  kabul olmuyormu saçmalık yaa o zaman ben boşa  kıldım o kadar  cuma yı allah kabul eder  etmez  kimse  bilemez ayılınca  kılın  namazınızı ben bunu bilir  bunu sölerim

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    bildiğim kadarıyla biranın içinde ki mayamıdır, arpamıdır bi skimdir o midede 40 gün boyunca atılamıyor. tabi her metabolizma için 40 gün geçerli olmayabilir ama bir genelleme yapılmak zorundaymış 40 gün yapılmış. dolayısıyla o madde ile namaz kılarak Allah'ın huzuruna çıkmak hoş karşılanmıyor. Aynı cünup namaz kılmak gibi. Böyle bir konuyu da hararetli ve seviyesiz bir tartışmaya dönüştürmek saçma. Herkesin inanışı kendine. Bi sakin olun amk :\

kendinize ayığ olunuz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek

şu bozcanın sözlerine kulak verseniz bilip bilmeden sallamasanız milletin de aklını bulandırmasanız ne güzel olacak. içki içen adam namaz kılamaz diye birşey yok, içki içen de zina edende her boku yiyeninde namaz kılması her zaman farzdır. ama içki içen adam 40 gün boyunca namazın sevabını alamaz.

ha niye 40 gün? çünkü vücut kendini 40 günde 1 yeniler. yani vücuta giren bir gıda nın sindirildikten sonra zerresine kadar vücuttan atılması tam 40 gün sürer.

inşallah anlatabilmişimdir...

uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bozkurt2334
    bozkurt2334's avatar
    Erkek
    beyler alkol vücut tan tam 40 gün snra atılıyo.bu bilimsel olarak da kanıtlanmış...o yüzdn 40 gün içinde namaz kılınmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi namaz kılan adam niye içki içer ya? saçmalamayın kaç kez tövbe edecek??

iç többe et iç tövbe et ohoo....oyun mu bu?Allah bizi böyle insanlardan korusun demi.Ya namaz ya içki kardeşim.Çelişen işleri niye yapıyorlar 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---RudeboY---
    ---RudeboY---'s avatar
    Erkek

Ne ararsın Tanrı ile aramda
    Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
    Hakikaten gözün yoksa haramda
    Başı açığa neden türban sorarsın?

Rakı, şarap içiyorsam sana ne
    Yoksa sana bir zararı, içerim
    İkimiz de gelsek kıldan köprüye
    Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet
    Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et...
    Senin gibi dürzülerin yüzünden
    Dininden de soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakın unutma
    Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
    Sen anandan yine çıkardın amma
    Baban kimdi bilemezdin şerefsiz

Neyzen TEVFİK

Sanırım azçok anlatabilmişimdir :D bikaç küfürlü kısım var oraları alınmayın üstünüze :) 

Söz gümüşse, altın paradır...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek

arkadaşlar okudugumu söylüyorum; sarhoşken tabiki namaza yaklaşılmaz ama normale döndükten sonra namaz kılarsan sadece BORCUNU ödemiş olursun , 40 gün namaz kıldıgın için verilecek sevap verilmez! Dinimiz asla ibadetten uzaklaşmayı söylemez.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

cuma cuma] çekilmiyor kardeş yok öyle bişey. fısk düşünceler bunlar. seni dinden uzaklaştırmak için hurafeleştirmişler.

inş dua edeceğim..........içki içmek zaten islamda haram.her içkide alkol olduğuna göre kendi haline geldikten sonra kılmanda bir sorun yok yalnız bir daha içmemen şartıyla tövbe edilirse.... benim düşüncem bu.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

abi namaz kılan adam niye içki içer ya? saçmalamayın kaç kez tövbe edecek??

iç többe et iç tövbe et ohoo....oyun mu bu?Allah bizi böyle insanlardan korusun demi.Ya namaz ya içki kardeşim.Çelişen işleri niye yapıyorlar 

-----------------------------

İnsanlar  yaradılışları gereği zayıf varlıklardır, hataya kolay düşerler. Nefis var  işin içinde.  Hal böyleyken doğru bildikleri yolda giderken hafif sapmalar olabiliyor. Ama hatasını anlayıp tekrar cıktıgı yola gırerse kı bu defalarca olabilir  sanki hiç yanlış şeyler yapmamıs gibi sayılıyor. Ne demek  ya namaz kıl ya içki iç ? böyle dava olur mu. Bir insanın günah işlemesi onu kötü yapmaz. İyi insanlarda günah işleyebilir. Tıpkı kötülerin  bazen iyi şeyler yaptıkları gibi.  Yukarıda da dediği gibi, zaten beş vakit namaz kılan birisi içki içmeyi düşünmez. İçki içen birisi kalkıp namaza gitmeye can atmaz. Şöyle de düşünebilrsiniz. bir sevgiliniz var. Çok seviyorsunuz. Size diyor ki : Aşkım ya şu sigarayı içme lütfen istemiyorum böyle şeyler derse. İster istemez bırakmaya çalışırsınız. En  azından çalışırsınız işte. Olay Allah a olan sevgi, O yapmayın demiş. Yaprsın yapmazsın onu ne kadar sevdiğine ve ondan ne kadar korktuguna baglı.

Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
Toplam Hit: 13581 Toplam Mesaj: 65