folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bira İçersen 40 Namaz Yok ???

Bira İçersen 40 Namaz Yok ???

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi
    alkolun haram olmasinin nedeni sarhos etmesi degil mi. ee mantiken sarhoslugun gectikden kendine geldikden sonra normal hayatina donmen gerekli.diyanetin sayfasinda bir aralar soru sorma bolumu vardi en iyisi sorun cok merak ediyorsaniz en dogru aciklamayi onlar yapar galiba

"Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    teodos bunu yazdı:
    -----------------------------
    küresel ısınma yok ama birçok salak var, orda huri göreceğini sanıp, hayattayken paso otuzbir çeken. orda da olmadığını görünce ipne oldular hepsi.
    Sen napıodun o aralar?nerdeyin?nası geri döndün bizde gidince dönelim anlatırsan.

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

dunyahali bunu yazdı:
    abi bi çok yerden duyuyorum ağzına bira deyerse 40 namaz kılmıycakmışsın kılarsnada hem günaha girermişsin hemde kıldığın namaz sayılmaz die duyuyorum sizce bu doğru olabilir mi ?? bi danışiyim dedim =)

Bunlar hep bizi namazdan kaçırmaya çalışan gavurların dinimize sokmaya  çalıştığı şeyler. Kur'an'da açık açık yazar içkiliyken kılamayacağın. Yani kendini bilmezken yapamazsın der. Zorlasak hafif içmişken serhoş olmadan kılabilirsin anlamı bile çıkabilir. Ama hadi göstersinler 40 günü. Mübarek insan, muhteşem insan peygamberimizin ağzından çıktığı iddiasıyla bir sürü şey sallayanlar da çok. Peygamberimiz Kur'an'la mı çelişiyor lan insafsızlar?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dunyahali
    dunyahali's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:

dunyahali bunu yazdı:
    abi bi çok yerden duyuyorum ağzına bira deyerse 40 namaz kılmıycakmışsın kılarsnada hem günaha girermişsin hemde kıldığın namaz sayılmaz die duyuyorum sizce bu doğru olabilir mi ?? bi danışiyim dedim =)

Bunlar hep bizi namazdan kaçırmaya çalışan gavurların dinimize sokmaya  çalıştığı şeyler. Kur'an'da açık açık yazar içkiliyken kılamayacağın. Yani kendini bilmezken yapamazsın der. Zorlasak hafif içmişken serhoş olmadan kılabilirsin anlamı bile çıkabilir. Ama hadi göstersinler 40 günü. Mübarek insan, muhteşem insan peygamberimizin ağzından çıktığı iddiasıyla bir sürü şey sallayanlar da çok. Peygamberimiz Kur'an'la mı çelişiyor lan insafsızlar?

------------------------------
    Neticede konu bi sonuça bağlandı hepinize teşekkür ederim :)

DiBe VuRmAyA bİrAz DaHa Az KaLdI..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:

dunyahali bunu yazdı:

tamamen katılıyorum..artı bilmem kaç

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    porsuk
    porsuk's avatar
    Erkek
    alkolun vucuttan atılması 24 saat alır tovbe et ve namazını kıl baska seyede inanma gerisi vehimdir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    bizim patron perşembe içkisini içer CUMA da cuma namazını kaçırmazdı :S bende duydum tam bilmiyorum içki içersen 40 gün namaz kılınmaz die. ama aslını astarını tam bilmiyorum bu tartışmada bitmez taki biri sağlam kaynak gösterene kadar emme inanç...içki içipte 5 vakit namaz kılan adamda hiç duymadım görmedim :S

Living Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Her zaman ki gibi bilmediği konular hakkında atıp tutan arkadaslar olmus, komik...

Ya içmeyeceksin yada 40 gün kılmayacaksın. İnanıp inanmamak sana kalmış ama inanmıyorsanda kelimelerini düzgün seçeceksin.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    andidit bunu yazdı:
    zumsuk bunu yazdı:

abi namaz kılan adam niye içki içer ya? saçmalamayın kaç kez tövbe edecek??

iç többe et iç tövbe et ohoo....oyun mu bu?Allah bizi böyle insanlardan korusun demi.Ya namaz ya içki kardeşim.Çelişen işleri niye yapıyorlar 

İnsanlar  yaradılışları gereği zayıf varlıklardır, hataya kolay düşerler. Nefis var  işin içinde.  Hal böyleyken doğru bildikleri yolda giderken hafif sapmalar olabiliyor. Ama hatasını anlayıp tekrar cıktıgı yola gırerse kı bu defalarca olabilir  sanki hiç yanlış şeyler yapmamıs gibi sayılıyor. Ne demek  ya namaz kıl ya içki iç ? böyle dava olur mu. Bir insanın günah işlemesi onu kötü yapmaz. İyi insanlarda günah işleyebilir. Tıpkı kötülerin  bazen iyi şeyler yaptıkları gibi.  Yukarıda da dediği gibi, zaten beş vakit namaz kılan birisi içki içmeyi düşünmez. İçki içen birisi kalkıp namaza gitmeye can atmaz. Şöyle de düşünebilrsiniz. bir sevgiliniz var. Çok seviyorsunuz. Size diyor ki : Aşkım ya şu sigarayı içme lütfen istemiyorum böyle şeyler derse. İster istemez bırakmaya çalışırsınız. En  azından çalışırsınız işte. Olay Allah a olan sevgi, O yapmayın demiş. Yaprsın yapmazsın onu ne kadar sevdiğine ve ondan ne kadar korktuguna baglı.

Günah işlersin daha sonra tövbe edip geri dönersin namazını kılıp tekrar içkiye yönelirin ne ala memleket.Oyun mu oynuyorsun ibadetmi ediyorsun?

KArdeşim kuranda içki günah yazıyorsa sende müslümansan bütün hepsinide biliyorsan kalkıp tövbe edip içmeyeceksin.

İyi o zaman ben tecavuz edip edip tövbe edeyim ne ala memleket kardeşim.NE demek tövbe ediyorsa sorun yok?Adamı öldür tövbe et, iç iç namaz kıl tövbe et nereye kadar?

Oyun değildir.Bunun böyle olduğunu biliyorsan ısrarla aynı şeyleri yapmak ne kurana göre nede insanlığa göre doğrudur.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

abi 40 gün namaz kılamıcaksın değil...

her yerden başka birşey duyuyorum..
    -kimi 40 gün cenabetsin diyor...
    -kimi 40 gün ne yaparsan günah olur diyor...
    -kimi 40 gün namaz kılamazsın diyor...

iş bildiğim kadarıyla şöYle,"ağzına bira deydiği an" gibi destansı laflara gerek yok... bira,rakı,votka vs içtiğinde aldığın alkol 40 günde kanından çıkıyor...40 gün boyunca az veya çok kanında alkolle geziyorsun... namaz konusunda da bildiğim kadarıyla namazını kılınca günah işlemiş olmuyorsun...diyelim alkol aldın biraç gün sonrada namaz kıldın..günah işlemiş olmuyorsun..farzını yerine getirmiş oluyorsun...  bir arkadaş iş-para örneği vermiş,iş yerinde kusur işlediğin için çalışmaya devam ettiğin halde o hafta para almıyorsun o misal işte...

yine de yanlış biliyorsam ve yanlış bilgilendirdiysem affola...

siz yinede bana inanmayın derim...din konularında felan 3-5 bilgi kırıntıosıyla konuşmak sağlıklı olmaz sanırsam :)

yinede en iyisi içmemek...

.
Toplam Hit: 13575 Toplam Mesaj: 65