Bırakın Yaşlılar Otobüste Ayakta Gitsin.
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------Merak ettim açıkcası o anki duygularını aktarmışsın fakat bu kadar gözlemi yapana kadar, etrafa lanet edip, kızın suratına tükürmek isteyene kadar neden yardımcı olan sen değil de bir başkası oldu?
-----------------------------İstanbul'da Metrobüsteydim kardeşim. Adamla aramızda mesafe vardı. Mesafeyi bir yığın insan doldurmuştu. Uzaktan gözlemliyordum. Dikkatimi çekmişti. Yol boyunca adamı seyrettim. Zaten kimsenin saygı duymadığını gördüğümde köpürüyordum. Adamın fenalaştığını gördüğümde ise iyice saldırganlaşmıştım. Adamın bulunduğu yere doğru ilerliyordum çünkü kavga edecektim insanlarla. Bağırıp çağıracaktım. Ben ilerlerken müdahale ettiler.
Yazının tamamını okuduğun için böyle bir sonuç elde etmişin. Bunun için ayrıca teşekkür ederim.
-
DeliMermi bunu yazdı:
-----------------------------başlığı okuyan, salıverdi kendini, konu başkaydı ama kimin umrunda
senin baban yokmu?
senin annen yokmu?
aferin kalkmayın siz, dejenere insanlar sizi, ananız babanız yokmu sizin, ee tabi kardeşim istiklal göklerde, göklerine batı sahip çıkıyor, demekki batının göklerinde!
-----------------------------Tebrik ederim kardeşim. Yüreğine sağlık.
-
Paragrafi bunu yazdı:
-----------------------------DeliMermi bunu yazdı:
-----------------------------başlığı okuyan, salıverdi kendini, konu başkaydı ama kimin umrunda
senin baban yokmu?
senin annen yokmu?
aferin kalkmayın siz, dejenere insanlar sizi, ananız babanız yokmu sizin, ee tabi kardeşim istiklal göklerde, göklerine batı sahip çıkıyor, demekki batının göklerinde!
-----------------------------Tebrik ederim kardeşim. Yüreğine sağlık.
-----------------------------Konu için ben tebrik ederim
-
Paragrafi bunu yazdı:
-----------------------------recobaba bunu yazdı:
-----------------------------Bu konu altında ilginç bir ironi var aslında;
Konuyu okumaya tenezzül etmeyen arkadaşlar neden cevap yazmaya tenezzül ediyorlar ve neye göre cevap yazıyorlar?
Yaşlıyı,hamileyi vs. yi o partili şu partili müslüman hristiyan diye ayıran ve gider yapar tarzda post yazan arkadaşlar, siz neyin kafasındasınız? Milliyetçilik dendiğinde vatan sevgisi dendiğinde bir şehit haberi geldiğinde herkes vatan millet sakarya nağraları atıyor,lafta milliyetçi vatanını milletini seven insanlarsınız.
Her şeyden önce örf ve adetlerimizi unutmayalım, büyüklerimize saygıyı esirgemeyelim bu değerlerimiz insanlığımızın bir göstergesidir. İnsanını sevmeyen vatanını sevemez o halde hariçten gazel okumayalım burda.
Belediye otobüsü/dolmuş kullanmadım (Bazen havaalanı vs. ye giderken oda çok nadir) kullanmış olsam yaşlıya, hamileye,çocuklu bayana yer verirdim bunun haricinde bu insanları sokakta dahi görsem yardım edilicek her hususta yardım etmişimdir (Paket taşımak vs.)
Bu konu altında yaşlıya ona buna yardım etmem vay efendim güne giderler bilmem ne yaparlar diyen arkadaşları da kınıyorum ve hepsinin nicklerini aklımın bir köşesine yazıyorum, ne benim onlara bir faydam dokunsun ne onların bana bir faydası dokunsun, bu arkadaşlar önce insanlığı öğrensinler sonra insanlıktan bahsetsinler ve insanlık istesinler.
Saygılarımla.
-----------------------------Ayakta alkışlıyorum seni kardeşim.
Tebrik ederim. Güzel yorumdu.
-----------------------------İyi oldu bu konu, asıl ben teşekkür ederim, aramızdaki insanlar ve insancıkları öğrenmiş olduk böylece...
-
İyide Kore gazisi biz sokakda rahat yürüyelim diye bizim için savaşmadı ki ?
Gaziyi falan geçtim bazı arkadaslar nie sokağa cıkıyor falan demisler yaslılar için.Doğru insan 60 yasını geçtikden sonra evden dısarı cıkmamalı :| Mantığa bak.Kültürel yozlasma var. -
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------izmirde malum 2 üni istanbula göre az nüfus genç insan fazla yaşlılar sürekli ayakta gidiyolar yer verince bi garipsiyolar farkediyosun harbi gavur izmir yani moderniz ayağı altında benliklerini kaybetmiş insan sürüsünden başka bişey değiller. bi insanın kendine saygısı yoksa zaten başkasına saygısı olamaz, saygısız bi insanda çime benzer anca küçük büyük baş yer gider.
-----------------------------emin misin sen izmirde olduğuna ? yok öyle bişey kimsenin garipsediği yok gayette yer veriliyor yaşlılara. Gavur izmirmiş töbee ya.
-
2 bacağının arasında *m olan 5 yaşındaki kıza saygı gösterilip yer verilirken, 2 bacağından kurşun yemiş 70 yaşındaki gazi dedelere saygı göstermeyen bir nesiliz biz.. uzatmaya gerek yok :)
-
güzel konuya değinmişsin hocam, konunun içeriğinden çok yazış tarzına hayran kaldım ben .
-
Okumadım yazı uzun neden ayakta gitmeleri lazımmış yaşlıların,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------Okumadım yazı uzun neden ayakta gitmeleri lazımmış yaşlıların,
-----------------------------ilginç bir robinson crusoe klasiği daha :))