Biranın Şok Edici Özelliği + Alkol Hakkında
-
pöff =) .lan içmeyeli uzun oldu bu arada : /.kaldı ki içmek çirkin bir davranış değildir ertan.içtikten sonra sapıtmak çirkindir.kendini biliyosan sorun yok ; )
-
Herzamanki gibi hemen sazanlama atlamak yerine biraz ara$tirip cevap yazmayi tercih ettim, ve yine bulduklarim beni $a$irtmadi
Haberin asil kaynagi http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/2082449.stm ve haberin tarihi 2/07/2002
Bu ba$liktaki haber is internethaber'den alinma ve tarihi 6/12/2006
4 sene sonra akillarina gelmi$ yani :)
neyse, bbc'deki haberi sonuna kadar okudum. internethaberdekinin de okudum. sonra ikisini kar$ila$tirdim.
bbc bilimsel bir deneyi uzun uzun detaylariyla anlatirken ih sadece bira ile ilgili olan kismiyla ilgilenmi$.
bbc habere gorsellik katmak icin bu resmi kullanmi$. spermlerin mikroskop altindaki goruntusu.
ih ise asagidaki resmi kullanmi$. ne kadar bilimsel dimi :)
bbc spermlerin etkisizle$mesine hangi maddelerin nasil neden oldugunu bunlarin nerelerde kullanildigini yazmi$. beer kelimesi daha uzun bi yazi olmasina ragmen 2 kere kullanilmi$. Haberin ba$ligi "Environmental 'hormones' wreck sperm" yani Cevresel hormonlar spermi mahvediyor. Bira ile bi bag kurulmami$ :)
ih ise kisacik bi haberde 7-8 kere bira kelimesini kullanmi$. ve ih haberi "Biranın şok edici özelliği" ba$ligiyla vermi$. Ama bu maddeler sadece birada yok ki :)
ambalaj malzemelerinde de var, boyalarda da var, temizlik malzemelerinde de var, yediginiz yemeklerde bile var.
bbc "It is likely to be female exposure which carries the most threat, say researchers" yani daha cok kadinlar risk altinda demi$.
peki ih ne demi$? "Özellikle erkekler bu konuda çok şanssızlar" demi$. haberi carpitmaya devam :)
Uzun lafin kisasi internethaber'in yaptigi bilimsel bir haberi calmak ve bunu daha cok ilgi gormesi icin istedikleri yonde carpitmak.
Eger bu haberin ba$ligi Cevresel hormonlarin etkisi olsaydi bu kadar ilgi gorur muydu? tabii ki gormezdi. Daha cok okunsun diye sucu biraya attilar.
Ingilizceniz varsa bbc'nin haberini okuyun. Haberin ne kadar carpitildigini gorursunuz.
Ertan, niyetin milleti bilgilendirmekse bilimsel bi haberi payla$man, insanlari uyarman guzel. Ama senin niyetini bizi erkekligimizi kaybetmekle korkutarak biradan uzaklastirmak olarak goruyorum.
Bilimsel haberi payla$mak yerine magazinsel haberi payla$mi$sin :) -
Ellerine kollarına sağlık Gladio hojam.
İnternethaber gibi "satılmış medya" yaya denilecek en güzel laftır. Tarafısz haber sunma yanlısı görülen (!) Hadi Özışık ın Deniz Baykal için yazıları olsun vsvsvsvsv Hepsi herşeyin kanıtıdır....
Haber geçiyorlar.... İnternetteki tuzaklara düşmeyin.... Keylogger vsvvvs Hay sizin yazacağının habere edeim. Iraktaki İngiliz askerlere Iraklı Teröristler saldırdı!Büyük harflerle "sözde" kelimesi olmadan yazılan "sözde kürdistan" yazları " barzani " denen köpeğin ismini büyük harflerle yazmak vs , ben bu internethaberin ..... Ne dense yeridir. 4 sene öncesinin haberini ekleyen zihniyetin.....
-
güzel yazmışsın hocam:) sana uzun bir cvp vereceğim ama şuan çıkıyorum.. Konuyu unutmazsam gerekli açıklamaları yapacağım inşallah
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Demekki 10. efesde ölüomuşuz,
Buda yalan a.k.
biz eyüp abiyle bi başladık sabahtan ertesi sabaha kadar 10 u geçtik...
Kandırıolar olm sizi inanmayın sakın :D
-----------------------------
rene hoca, orda kana karışan alkolden bahsedio. içtiklerinin hepsi kana karıssa ooohooo.. -
CodeMaster bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Demekki 10. efesde ölüomuşuz,
Buda yalan a.k.
biz eyüp abiyle bi başladık sabahtan ertesi sabaha kadar 10 u geçtik...
Kandırıolar olm sizi inanmayın sakın :D
rene hoca, orda kana karışan alkolden bahsedio. içtiklerinin hepsi kana karıssa ooohooo..
-----------------------------Sorması ayıptır kanına senin içtiğin ne karışıyorda yarım litre bunu savunuyorsun? 10 litre birada içsen / %40 alkollü viskideiçsen , içsenki ( 1 şişe viskiyi içecek adam ne gördüm ne duydum ) kanına karışmaz o! Direk idrar yollarıyla sevkedilir. Sabah uyandınmı baş ağrısı ile uyanırsın , vucuttaki H2O ile alkol kandan ayıklanır , dışarı atılır ( işemek yolu ile ) , senin kanına 500 ml alkol karışmaz hoca yorma kafanı. Kim alkol alarak ölmüş a.k. saçma haberin daniskası...
BBC deki haberi / Gladionun tercümesi ile bir bütün olarak okursanız ( uzun dönemi kastettiğini ) anlarsınız.
-
walla bira pek sevmem karın şişirmekten başka bişeye yaramıyor. vodka forever:) ona bakarsanız votka erkekliği öldürüyo diyolar ama maşşalah benimki hala makina gibi mübarek:)
-
yaw bende tan arkadaşla içiyodum olmadı bu şimdi moralimiz bozuldu bira içmiycez artık...aaaa kim demiş onu yaw :d
-
Bira tanrının bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin bir kanıtıdır. (Benjamin Franklin)
4000 yıl öncelerinde Hitit' ler arpa, buğday, bal, elma ve üzüm ziraati yapmaktaydılar. En başta gelen gıdaları ekmek buğdaydan ve biraları arpadan yapılıyordu. Hitit' ler biraları dini tören ve merasimlerde hep içmekteydiler. Ve bu biraları buğday sapları ile içmekten büyük zevk duyuyorlardı. O günlerde yapılan biraların alkol dereceleri bugünküler kadar düşük değildi.
Bazıları birayı Sümerler tarafından Avrupa'ya geçtiğini, bazıları da Anadolu'dan Yunanlılar vasıtasıyla Germenlere ve Gallere ulaştığını vurgulamaktadırlar. Ama tarihçiler biranın o zamanlarda Yunanlılarda ve bugünkü İtalya'nın bulunduğu bölgelerde bira hakkında hiçbir emare bulunmadığını göstermektedir.
Bira aslında Orta Anadolu'dan ve Mezopotamya'dan Afrika yoluyla Avrupa'ya geçtiği, tutulan kayıtlarda bulunmuştur.
Ülkemizde ise bira 1862 yılında kendini göstermeye başlamıştır. Çünkü bu tarihlerde arpa suyuna konulmuş vergiler vardır. 1888 yılında bir Alman şirketi yurdumuzda bira üretimine başlamıştır. Daha sonra 1910 yılında bir Alman şirketi daha bira fabrikası açmış ve sonraları iki şirket birleşmişlerdir. Bira üretimi yine aynı yıllarda birkaç fabrikanın açılmasıyla devam etmiştir.
Bira çok kuvvetli bir B vitamini kompleksi kaynağı olup elverişli oranlarda alınırsa karaciğer ve safrakesesi fonksiyonları üzerinde faydalı etkiler yapar.
Tuzsuz yemek yemek zorunda kalanlar için birebirdir. Böbreklerin iyi bir şekilde çalışmasını sağlar ve suyun böbreklerden kolayca atılmasını sağlar.
Bira insanların en çok tercih ettiği içkidir. Gerek yumuşak içimi gerekse düşük alkolü sayesinde insanların güzel bir aktiviteyi izlerken keyifle tattığı nadide hayat sularından biridir.
Bira -2 derecede donar.
Bira hoş tadı ve ferahlatıcı özelliği yanında , içerdiği kalori ve vitaminler nedeniyle besleyici bir içkidir.
Bira direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.
Biranın üretimi ve korunması çok zordur.
Bira içerdiği vitaminler nedeniyle ve alkol derecesi düşük olduğundan her türlü kimyasal ve fiziksel etkilerden çok çabuk etkilenirler ve bozulurlar.
Her ne kadar bira çok özenle hazırlansa da çok kısa bir sürede bozulabilirler.
Örneğin Tekel birası yapılması gerekenler sonucunda ömrünü iki ayda tamamlamaktadır.
Bira stoklandığı yerde güneş ışığını görmemelidir.
Nemli ortamlarda bira kutuları paslanabileceğinden , biralar nemli ortamlardan uzak tutulmalıdır.
Biranın stoklandığı yer en çok 25 derece , en az 0 derece olmalıdır.
Sürekli soğutulup ısıtılan bira çabul bozulur.
İki kere soğutulup oda sıcaklığına bırakılan bira bulanır ve tortulanır.
Tekel birasının ideal içme sıcaklığı 6-8 derece arasıdır.
Aşırı sıcaklık biranın tadını garipleştirir.
Düşük sıcaklıklar biranın aromasını ve bukesini gizler.
Bira bardakarı sodalı ılık suda yıkanır.
Deterjan ve sabunla yıkanmış ve iyice kurulanmamış bira bardakları biranın köpüğünü keser.
Fıçı biralar 5-7 gün içinde bitirilmelidir.
Şişe biralar 3-6 hafta içinde tüketilmelidir. -
Aslansın Gladiooooooooooooooooooooooooooooooooooooo