Biranın Şok Edici Özelliği + Alkol Hakkında
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Demekki 10. efesde ölüomuşuz,
Buda yalan a.k.
biz eyüp abiyle bi başladık sabahtan ertesi sabaha kadar 10 u geçtik...
Kandırıolar olm sizi inanmayın sakın :D
-----------------------------
Det Hoja -
bira iyidir, bira karıdanda iyidir
-
GLaDio bunu yazdı:
-----------------------------Herzamanki gibi hemen sazanlama atlamak yerine biraz ara$tirip cevap yazmayi tercih ettim, ve yine bulduklarim beni $a$irtmadi
Haberin asil kaynagi http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/2082449.stm ve haberin tarihi 2/07/2002
Bu ba$liktaki haber is internethaber'den alinma ve tarihi 6/12/2006
4 sene sonra akillarina gelmi$ yani :)
neyse, bbc'deki haberi sonuna kadar okudum. internethaberdekinin de okudum. sonra ikisini kar$ila$tirdim.
bbc bilimsel bir deneyi uzun uzun detaylariyla anlatirken ih sadece bira ile ilgili olan kismiyla ilgilenmi$.
bbc habere gorsellik katmak icin bu resmi kullanmi$. spermlerin mikroskop altindaki goruntusu.
ih ise asagidaki resmi kullanmi$. ne kadar bilimsel dimi :)
bbc spermlerin etkisizle$mesine hangi maddelerin nasil neden oldugunu bunlarin nerelerde kullanildigini yazmi$. beer kelimesi daha uzun bi yazi olmasina ragmen 2 kere kullanilmi$. Haberin ba$ligi "Environmental 'hormones' wreck sperm" yani Cevresel hormonlar spermi mahvediyor. Bira ile bi bag kurulmami$ :)
ih ise kisacik bi haberde 7-8 kere bira kelimesini kullanmi$. ve ih haberi "Biranın şok edici özelliği" ba$ligiyla vermi$. Ama bu maddeler sadece birada yok ki :)
ambalaj malzemelerinde de var, boyalarda da var, temizlik malzemelerinde de var, yediginiz yemeklerde bile var.
bbc "It is likely to be female exposure which carries the most threat, say researchers" yani daha cok kadinlar risk altinda demi$.
peki ih ne demi$? "Özellikle erkekler bu konuda çok şanssızlar" demi$. haberi carpitmaya devam :)
Uzun lafin kisasi internethaber'in yaptigi bilimsel bir haberi calmak ve bunu daha cok ilgi gormesi icin istedikleri yonde carpitmak.
Eger bu haberin ba$ligi Cevresel hormonlarin etkisi olsaydi bu kadar ilgi gorur muydu? tabii ki gormezdi. Daha cok okunsun diye sucu biraya attilar.
Ingilizceniz varsa bbc'nin haberini okuyun. Haberin ne kadar carpitildigini gorursunuz.
Ertan, niyetin milleti bilgilendirmekse bilimsel bi haberi payla$man, insanlari uyarman guzel. Ama senin niyetini bizi erkekligimizi kaybetmekle korkutarak biradan uzaklastirmak olarak goruyorum.
Bilimsel haberi payla$mak yerine magazinsel haberi payla$mi$sin :)
-----------------------------çarpıtmanın yapılması biraz üzdü aslında.. Neden yapılmış bilemiyorum ama.. Sonuçta alkol zararlıdır böyle bir çarpıtmaya gerek yoktu.. şimdi bişeyler açıklayalım
doğada yararlı maddeler kadar zararlı maddeler de vardır. Bahsettiğin kimyasal maddelr vücudu olumsuz etkiliyor ama bira da öyle. biranın içindeki bazı maddeler insandaki östrojen hormonunu etkiliyor... Östrojen hormonu erkek ve dişi de bulunan ortak bir hormondur.Erkekte spremi oluşturma, kadınlarda ise yumurtayı oluşturma görevi vardır. O kimyevi maddelerin etkisiyle sprem oluşumunda aksaklıklar meydana gelir. Sprem oluştuktan sonra 1. erkeklik karakteri oluşur.Bunu da lh hormonu üstlenir.Aynı hormon kadınlarda da bulunur ve dişilik ile ilgili özelliklerin gelişimini sağlar
Erkeklerde testosteron hormonunda aksaklıklar çıkar (östrojenden dolayı) Erkeklik karakterini testosteron hormonu,dişilik içinde progestoron hormonu devreye girer.Bozuk sprem ve yumurta ile sağlıksız döller elde edilir.Daha doğrusu döllenmede sorun olur.Bu da neslin devamını olumsuz etkiler.. Kimyevi maddelerin zararlı olduğu aşikardır ama bazıları alkolün zararsız olduğunu idda ediyor.Bu şekilde bir haber gördüm ve paylaşmak istedim.Alkolun genel olarak çok tahribatı varı.Maddi ve manevi yönden
gladio arkadaşım amacım bilgi vermek..Olayın çarpıtıldığını bilmiyordum.ama alkol de olsa bira da olsa bunlar zararlı maddelerdir. Sadece uyarımı yaptım, olayları mantık süzgecinden geçirip değerlendirmek lazım.. Yazanların çoğu maalesef sadece kendi içtiği için içkinin doğruluğunu anlatmaya-kanıtlamaya çalışıyor (tanık göstererek) çok elzem bi durum maalef..
Zumsuk arkadaşım sanırm şarap kan yapar demişti.. Doğrudur şarap kan yapar.. ama aynı zamanda sarhoşluk da yapar.. Eğer amacın sadece kanın yapımını istemekse başka türlüde yapabilirsin bunu.
Şaraplar beyaz veya kırmızı üzüm ile üretilir.Bakterilerin etil alkol fermantasyonu sonucu oluşur.. Şarap içeceğine üzüm yiyebilirsin:) Senin tercihn tabi
rene hocamızda biranın yararlarından bahsetmiş :) şaşırdım valla.. Su bile bu kadar yarar sağlamıyor :)
bira ile gelen tüm yararlı özellikler başka türlü de giderilebilir.Sadece tercih meselesi. Fark şu,biranın alternatifinde zarar en aza indirgenmiştir ama bira öyle değil
ayrıca
Bira tanrının bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin bir kanıtıdır. (Benjamin Franklin)
:)bu söze katılmıyorum. O kişinin olaya bakış açısı bana göre yanlış.Allah sevmeseydi insanlara daha fazla yük yüklerdi. Eğlenmemiz için bir çok alternatif sunulmuştur.İçki ise rezaletin belgesidir. Bugün komaya girenlerin rezil hallerini görüyoruz. Eğlenmek dediğiniz fıçı fıçı bira içmekse, teşekkürler ben almayayım..Su yetiyor bana:)
-
renegadealien
-----------------------------
cok b vıtamını almak ıstıyosan sana pırınc pılavı yapım aşkım yada arpa ye :)ıllada bobregım ıyı calıssın tuzu az kullanıyorum vucudumdakı bılmemneyı atsın dıyosan maydonoz ye
:) kayınvalıden estetısyen ya ordan bılıyom :)
yada ıllada ıccem dıyosan beraber ıcerız yok yalnız ölüm
:)
-
hadi len hp32 hiç içmedin mi iyi düşün
-
Sigara zararlı değil mi? Küresel ısınmaya neden olan şeyler zararlı değil mi?
-
hayret bişi ya 2 bira için düşülen duruma bakın....
-
atın ölümü arpa suyundan olsun kimene :)
-
içmeye devam ver coşkuyu
-
aq ruslar günde 10 şişe 70lik vodka içiyo bizden sağlam aq herifler ne iş?