Biraz Pişmanlık Benimkisi
-
garga bunu yazdı
sen yanlis ulke/dogru sehir (en azindan)/ ve tamamen yanlis zaman secmissin universite okumak icin (ki aslinda zamani secmemissin bu imkansiz)
yine kibrisima giydirmissin gitmissin, neyse.
kafana silahmi dayadilar seni yolladilar onuda anlamadim onada neyse.
bide bize giydirmissin, okuyolar adam olmuyolar diye, cok ayip.
ben niye kactim ordan ordaki universitelerde hayallerini gerceklestirmen biraz zorda ondan.
bugun tum hayalleri susleyen bill steve zuker hepsi adamlar uni terk, hatta doktora terk sergey brin falan :)
yani universiteye gitmen yanlis bisey degil, bolum secimini bilemem, tiyatro falan artistik ilgin varsa zaten direk iptal.
ama yine bence sen nereye gitsen boyle dusunecektin orasiyla alakali...
sen aktif olmak istiyorsun hayattada, kibrista kampus ve cevresinden baska hic bi yerde oyle hergun aktivite falan olmaz.
hele simdi ne halde hic bilmiyorum ama oradaki arkadaslarimla durum "veran" olarak adlandiriyoruz...
bunu bilmeli zaten herkes.
Yanlış anlaşılmasın, okuyanlara giydirmedim ; boş okuyan tayfaya giydirdim. Ki çevremde fazlasıyla var.
1 dönem önce b ile verdiği dersi, 1 dönem sonra unutana giydirdim. 3.5 ortalamanın üstünde bitirip ; hayatında spor, sanatla uğraşmamış adama giydirdim. 2 cümleyi bir araya getiremez aa 3.80 ile bitirmiş.
Steve Jobs, Mark Zückerberg yada diğer üniversiteye gitmeyen adamların bir hedefi vardı. Yada üniversiteyi bırakınca korkuya kapılıp çalıştılar. Belkide üniversiteyi bırakmak en doğru şeydir benim için bilemiyorum.
Bu tür şeyler matematik bilimi değil. Bilemiyorsun. Deneyip görmek gerek diyorsun ve aklın hep diğer seçenekte kalıyor. Düşündükçe düşünüyorsun.
Aslında işin özü düşünme yap... Belki cesaret bulmak için açtım konuyu bilmiyorum. Eskişehir hatta Eskişehirden öte İStanbulda acayip mutluyum. Dünyayı değiştirebileceğime inanıyorum (öyle olmasada böyle hissetmek hoşma gidiyor,insanın kendine güveni geliyor) fakat buraya gelince, 1 hafta sürüyor ardından bitik.
İStanbul, Eskişehir, İzmir olabilir. Ama bunlar dışında başka bir yerde yaşamak eminim problem çıkartacak (yurt dışından bahsetmiyorum istediğim şey yurt dışına gitmek)
Diyorum ya ne yaparsam yapayım hep ya böyle yapmasaydım diyeceğim gibi. Bunu bitirmek istiyorum
-
zeybekustasi bunu yazdı
çok şey istiyorsun ama hiç birini yapamama riskin yüksek.
bu evrensel bir kural gibi işler.
ve hocam kendi kendime verdiğim en büyük kararlardan biride şudur "derdini sadece çözebilecek olana anlat"
başarılı insanlar böyle yapar.
ama hocam sen hem derdini anlatıp hemde insanları dinlemiyorsun bence.
bu sadece kendini ispatlama çabası gibi duruyor.
ve hayatında yaşadıkların içinde yaşadığın kadar zor değildir.
umarım rahatlarsın stece gibi bir zen hocası lazım kardeşim hepimize :))
bunca zaman yaptığım oydu. Başladığım yolda, biri daha iyi birşey biliyorsa ona danışmak. Bir noktada etrafımdakiler yetmemeye başladı. Seminerler, kitaplar, biyografiler ile bastırmaya çalıştım ama yok.
Sürekli konuşabileceğim biri lazım. Herhalde ezeldeki dayı vs.. Bazen düşünüyorum İstanbulda meditasyon olayına mı girsem diye. Çünkü beyinsel olarak fazlasıyla hiperaktifim. Herşeyi öğrenmek, herşeyi yapmak istiyorum ama sonucunda hiçbirşeyde uzmanlaşamadım. Herşeye başlayıp bırakan açgözü bir yapım var.
---
ÖTe yandan dinlememek değilde, düşündüğüm yada denediğim yanıtlar geliyor. YAda nasıl yapılması gerketiği değilde ne yapılması gerektiği ile ilgili şeyler geliyor.
Beni fazla tanımayan yeni bir insanın olduğu ve maydonoz yada mantarın olduğu her yermekte şu dialog gelişiyor ;
- aa sen maydonoz yemiyor musun ?
+ hayır sevmiyorum
- nasıl ya ??? Maydonoz yenmez mi çok sağlıklısağlıklı olabilir, mükemmel olabilir ; yediğimde ömrümü 20 sene daha uzatabilir. Ama ben sevmiyorum. Bu yüzden başka alternatif bulmak zorundayım. Bu işte bunun gibi oluyor. Bana ısrarla maydonoz ye diyorlar. Dolayısıyla dinlemiyorum.
Herkes aynı rutini, aynı düzeni tutturmuş durumda. Ben bunlarla uğraşmak istemiyrum. Sırf birileri onlaca sene bunu yaptı diye yapacağım işi bilinçsizce yapmak istemiyorum. İstediğim bu değil.
Geçtiğim yollardan geçmiş ve birşeyler başarmış insanlara ulaşmak istiyorum. İşte onların fikirlerine ihtiyacım var. Çevremde bulamıyorum. Aileme söyledim yok. Araştırıyorum yok. İnsanlar düzene uyma derdinde. Sanırım bir hippi grubu bulup bitlenip rahat edicem. Uyşturucuydu, meditasyondu derken kafayı rahatlatıcam.
Ondan sonra kaldığım yerden daha sağlam devam (Belki)