Bitkiler Canlımıdır
-
Söylediklerimizi hissedebilirler bence, hatta bence bütün canlılar arasında bir bag var , mesela bir su damlasının bi arada durması gibi bir çekim kuvveti, enerjisi var bu sayede hissedebiliyordur diye düşünüyorum
Yada hüceler arasında bile bi iletişim vardır biliyorsunuzdur, bence canlı olan herşey baglantılıdır birbirine mutlaka bi iletişim bi enerji vardır diye düşünüyorum -
-
Pozitif düşüncenin su üzerinde etkisi büyüktür. Yani bitki olsun insan olsun bünyesinde sıvı barındıran herşey pozitif düşünceden etkilenir.
Hatta bir belgesel vardı bu konu hakkında ama adını hatırlayamadım.
-
Mistik olay filmini izleyin.Savunma yöntemleri var.Bu yüzden canlı deniyor.Pozitif yüklü iyonun negatif yüklü olanı etkilemesi gibi.Bitkilerde de küstüm çiçeği var.Dokunduğun vakit kapanıyor.Fesleğenin de dokununca koku salması olayı da belki ona benzer bir sebeptendir.Bitkilerin bu sebeplerden ötürü,taştan farklı olmasına canlılık denebilir.
-
kuytul bunu yazdı:
-----------------------------bitkiler canlı fakat psikolojileri yoktur. Bilimsel çalışmalar sadece bitkilerin tepkiselliği üzerinedir.
----------------------------bana göre kesinlikle ve kesinlikle bir piskolojiye sahipler su verme aralıklarını değiştirmekten tut yerini kımıldatmaktan dokunmaktan kıl kapacak bitkiler var piskopata bağladım diyemiyorlar belki ama günden güne süzülüp ölenler var :((
-
taekwondo bunu yazdı:
-----------------------------kuytul bunu yazdı:
-----------------------------bitkiler canlı fakat psikolojileri yoktur. Bilimsel çalışmalar sadece bitkilerin tepkiselliği üzerinedir.
----------------------------bana göre kesinlikle ve kesinlikle bir piskolojiye sahipler su verme aralıklarını değiştirmekten tut yerini kımıldatmaktan dokunmaktan kıl kapacak bitkiler var piskopata bağladım diyemiyorlar belki ama günden güne süzülüp ölenler var :((
-----------------------------hocam bu dediklerin adaptasyon tropizma gibi olaylar psikolojiyle alakalı değil yani.
@cyberangel hocam canlı değildirde ne demek elbetteki canlıdırlar. canlılık vasıfları nelerdir bilirmisin bir organizmaya canlı demek icin ne gibi özelliklerinin olması gerektiğini fln? ders notlarımı bulamadım bunun alakalı ama nettede varmış gerçi aynısı buyur bi oku derim.
http://www.webhatti.com/soru-cevap/568469-canlilarin-canlilik-ozellikleri-nelerdir.html
-
7-8 sene önce ilkokullarda proje yarısmaları vardı.
bitkilerin bir kısmına 40 gün tarkan, diger kısmına 40 gün ferdi tayfur dinletildi, tarkan dinletilen bitkilerde herhangi bir degisiklik yoktu sanıyorum, ferdi tayfur dinletilen bitkiler solarak öldü.
bunu da ilk babamdan duymustum o zamanlar, aslı da varmıs ama hangi ilin hangi okuluydu bilemiyorum.
-
Andrei bunu yazdı:
-----------------------------7-8 sene önce ilkokullarda proje yarısmaları vardı.
bitkilerin bir kısmına 40 gün tarkan, diger kısmına 40 gün ferdi tayfur dinletildi, tarkan dinletilen bitkilerde herhangi bir degisiklik yoktu sanıyorum, ferdi tayfur dinletilen bitkiler solarak öldü.
bunu da ilk babamdan duymustum o zamanlar, aslı da varmıs ama hangi ilin hangi okuluydu bilemiyorum.
-----------------------------:D:D:D:D
müslüm dinletseler ne olurdu çok merak ettim :|
klasik müzik dinleyen ineklerin normal ineklerden daha fazla süt verdiğide bilimsel bir gerçek diye biliyorum. Tabi bu müziğin etkisiyle ilgili ama diyeyim dedim.
-
Beyni olmayan bir yaratığın acı çekeceğini sanmıyorum fakat belki bitkilerin henüz keşfedilmemiş beyin görevi gören uzuvları olabilir.
-
Bloom:
Videoya hasta oldum=) hristiyan ulkelerinde buyumuor dimi bu cicek