Bitkiler Canlımıdır
-
40 yıllık bağcıyım,böyle salak soru görmedim.
-
Vay arkadaş neler dönmüş. Evrim var mı? Tanrı var mı? tartışılıyor aynı şartlarda.
-
koltuklarim agactan yapilma eger bitkiler olmeseydi benim koltuklarimda alir basini gider sigmazsa evin icinde taklalar atardi ... demek ki yasiyordu oldurduler ve koltuk oldu .
-
canlıdan kastın nedir bilemem ama yaşayan bir organizmadır bunu bilirim. Zira tohumdan yeşerir(doğar) büyür ölür. Diğer canlıların bir çoğu gibi bir döngü içindedir
-
izzmarit bunu yazdı:
-----------------------------Hocam aslına bakarsan bu ufaklığın anavatanı amerika.
http://en.wikipedia.org/wiki/Oenothera_biennis
durumun da ezanla bir ilgisi yok, adı gece yıldızı zaten, hani bizde akşam sefası var ya, onun kuzeni. ışık gidince çiçeklerini açıyor. işgüzar veledin biri muhtemelen ezan vakti saksıyı alıp karanlığa koyup çekmiştir bu videoyu, ya da kendinin de haberi yoktur da ezan tam havanın karardığı zamana denk gelmiştir.
güneş gidince ister kilise çanı çal ister metallica dinlet, şansı yok, açacak çiçeklerini. güneş ışığı alıyorken de istersen mevlüt oku, kapalı kalacak.
-----------------------------Zındık.
Ben hala insansız uçakları merak ediyorum, nasıl uçuyorlar yoksa onlar da mı canlı? Subhanallah.
-
ve ygs biyolojinin katkılarıyla açıklıyorum, canlıların ortak özellikleri vardır ve bu özelliklerin tamamını sağlayan bilinen-bilinmeyen tüm varlıklar canlı olarak kabul edilir (bilinmeyenden kastım daha keşfedilmemiş türler)
1. organizma (hücre içi veya hücreler arası iş bölümü)
2. yapısal benzerlik (hücrelerden oluşma)
3. beslenme
4. boşaltım
5. solunum
6. duyarlılık-hareket (bitkilerde de var hareket ediyomu demeyin)
7. üreme
8. metabolizma
9. büyüme-gelişme-ölüm
*sindirim ve dolaşımda çoğu canlıda görülür ve genelde(kabul görmediği durum var mı bilmiyorum) canlılık belirtisidir. beslenme ile sindirim ayrı şeylerdir karıştırmayalım. :)
edit: konu hortmuş ya :/ neyse bilmeyende öğrenmiş olur :)
-
Nedense daha konu başlığını görür görmek konunuyu kimin açtığını tahmin ettim. =)
-
herkesin bildiği temel canlılık özelliklerini bulundurduğui için canlıalrdır ( solunum, boşaltım, hücresel yapı falan) ama hisseleri yoktur çünkü bir sinir sistemi yoktur yani hissetmiyorlar ot gibi yaşıyorlar
-
Abi bitkiler canlıdır ama toprağa bağlı
-
hocam bunlarda bide özürlülük hali var
aşıyı tersten yap yere doğru büyüyolar mk