Biz Piyon Muyuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek

elmasekeri bunu yazdı:
    -----------------------------

kendi hayatını sen belirlersin,çevrendekiler sadece gidişatı etkiler.

kailiyorum

Nasıl ki doyurulmayan açlık bir müddet sonra, açlık hissinin iptali ve neticede ölüme yol açıyorsa, okuma ve fikretme davası için de aynı şeyler sözkonusu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

sen gidersin biiriyle gönül eğlendirirsin, karşıdaki gerçek aşık olur anlayamazsın karşıdaki telef olur acı çeker vs.

senin karşına biri çıkar ki eşeğe ters bindirecek cinsten o seni anlamaz, sen seversin o sevmez bırakamazsın acı çekersin. kaderin cilveleri bunlar. boş işlere benzemez...

///______________
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sagukn
    sagukn's avatar
    Erkek

Belki sen ona böyle davranmasaydın o simdi önceki hayatına devam ediyor olacaktı.

Deli sevdalarım vardır benim çünkü ben Al Bayrağımın aşığıyım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    baron_27 bunu yazdı:

sen gidersin biiriyle gönül eğlendirirsin, karşıdaki gerçek aşık olur anlayamazsın karşıdaki telef olur acı çeker vs.

senin karşına biri çıkar ki eşeğe ters bindirecek cinsten o seni anlamaz, sen seversin o sevmez bırakamazsın acı çekersin. kaderin cilveleri bunlar. boş işlere benzemez...

işte bunu soruyorum. biz kaderde yazılanlar çerçevesinde mi yaşıyoruz?

@phorgomer; ama hoca ben böyle bi seçenk seçmedim ki. ben ne yaşamk istedim; neler yaşadım ve neler yaşattım???

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ajan1111 yani kontrol ettiğim bişey yok diyosun, kim tutup kızın üstüne ittirdi seni? istedin oldu. istemesen veya isteyip de tercih etmesen olmazdı.

Ben ne fırsatlarla karşılaştım ama reddettim olmadı. Cinsel dürtülerim beni çok zorladı bazı konularda, bazen açgözlülüğüm bazen para hırsım ama çoğu zaman engel oldum. Birçok kişinin öğrendiğinde beni aptal olarak görmesine sebep olacak şekilde fırsatları kullanmadım ama benim seçimimdi bu. Oluşuna bıraksaydım olan olurdu... Pişman değilim, bu benim.

Anlatabildimse biraz ne iyi...

Çekme çektirme muhabbetine gelince, herkes hakettiğini buluyo. Evet hepimiz daha iyisini hakettiğimize inanırız ben de, ama hakettiklerimiz yaptıklarımıza göre belli olur.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    sagukn bunu yazdı:

Belki sen ona böyle davranmasaydın o simdi önceki hayatına devam ediyor olacaktı.

belkide. ama işte bunu ben mi seçtim? yoksa kaderde yazılımıydı?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

İnsanın bir kaderi vardır doğru... Fakat insanların yaptığı şeyler onun kaderinin değişmesine neden olur öyle ki; sadaka vermek kaderinde yazılı olan bir belanın sıkıntının gitmesine sebep olur... Büyük konuşmak, ıyy herifin karısına bak burnu kocaman, aynısının sana olmasına sebep olur vs. Yani insanın her zaman iki yolu vardır kaderinde hangisinden gideceğine o insan karar verir...

Anlatabildiysem ne mutlu...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sagukn
    sagukn's avatar
    Erkek

Herkes tam olarak istedigi gibi yasayamaz ki.Sen baska bisi istersin karsındaki baska bisi.O sırf sana da baglı degildir cevrene de baglıdır.Onlar da kendilerine ve sana yön vermek istiyorlar.

Deli sevdalarım vardır benim çünkü ben Al Bayrağımın aşığıyım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:

ajan1111 yani kontrol ettiğim bişey yok diyosun, kim tutup kızın üstüne ittirdi seni? istedin oldu. istemesen veya isteyip de tercih etmesen olmazdı.

Ben ne fırsatlarla karşılaştım ama reddettim olmadı. Cinsel dürtülerim beni çok zorladı bazı konularda, bazen açgözlülüğüm bazen para hırsım ama çoğu zaman engel oldum. Birçok kişinin öğrendiğinde beni aptal olarak görmesine sebep olacak şekilde fırsatları kullanmadım ama enim seçimimdi bu. Oluşuna bıraksaydım olan olurdu...

Anlatabildimse biraz ne iyi...

Çekme çektirme muhabbetine gelince, herkes hakettiğini buluyo. Evet hepimiz daha iyisini hakettiğimize inanırız ben de, ama hakettiklerimiz yaptıklarımıza göre belli olur.

hoca kızı beğendim, askere gidene kadar bişeyler olur. askerde beni beklersede dönüşte farklı olur diye düşünüyordum. 2 ay öncesinde başka kızlara da teklif ettim. red eden oldu. niye onlarla değilde bununla oldu? ve bu şekilde oldu?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    ZoRKaYa bunu yazdı:

İnsanın bir kaderi vardır doğru... Fakat insanların yaptığı şeyler onun kaderinin değişmesine neden olur öyle ki; sadaka vermek kaderinde yazılı olan bir belanın sıkıntının gitmesine sebep olur... Büyük konuşmak, ıyy herifin karısına bak burnu kocaman, aynısının sana olmasına sebep olur vs. Yani insanın her zaman iki yolu vardır kaderinde hangisinden gideceğine o insan karar verir...

Anlatabildiysem ne mutlu...

hımm biraz çaktım davayı.

Toplam Hit: 6967 Toplam Mesaj: 49