Biz Piyon Muyuz?
-
Men dakka dukka: Bir Arap deyişi; “Çalma kapımı çalarlar kapını!” :) Eden bulur hacı . :)
-
Bu dünya Etme bulma dünyasi
ne ekersen onu biçersin ve iyilik yap iyilik bul derler. kısa ve öz yeterli sanirim bu açiklama. etme, bulma
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------
@amele_2; işte bu yaptıklarım kızın başkalarına çektirdikleriymiş. bunu ben bilmiyordum bilmeden bunları yaptım. aynı şekil; kızda bilmeden benim başkasına çektirdiklerimi çektirdi.
-----------------------------lan olm :D bırak şimdi bilmeden çektirdim ayaklarını :D
neyse anlatcaklarımı burdan yazmayayım görmesini istemediğim kimseler var. pmden msn i atıyom akşam üstüne doğru paslaşırız.
çok pis doktor aşk taklidi yaparım ;)
-
mehmetcan bunu yazdı:
-----------------------------Bu dünya Etme bulma dünyasi
ne ekersen onu biçersin ve iyilik yap iyilik bul derler. kısa ve öz yeterli sanirim bu açiklama. etme, bulma
demekki kaderimizi biz önceden kendimiz yazıyoruz. ben şimdi böyle yapıyorum. evlendikten sonra benim kızıma da aynısı mı olacak yani?peki ben şimdi hiç dışarı çıkmasam kimseye bakmasam benim kızıma da kimsenin bakmayacağını kim garanti edecek? ben kaderimde bakmadım kızıma da bakmazlar mı dicem? o zaman kızımın kaderini ben mi yazmış oluyorum?
-
tamamen psikolojik :|
nasıl her insana göre dünyanın merkezi kendisi ise buda öyle birşey
hayatındaki bütün yaşamış olduğu olayları bilinç atında kıyaslıyor..
en basitinden bir örnek
mesela "gülme komşuna gelir başına"
diyelimki bir arkadaşın biskletten düştü sende oradaydın düştüğünü görden ve güldün..
aradan zaman geçti sen de bisikletten düştün..
ee noldu şimdi ? sen bisikletten arkadaşına güldüğün için mi düştün ? yoksa dengeni kaybettiğin için mi ?
sözün özü kardeşim
daha çook olaylar yaşıyacan ve bu olaylarıda geçmiş ile kıyaslamaya çalışacan..
işin içinden çıkamayıncada gelip tbt de konu açacan :))
bu bi tür kısır döngüdür olabilitesi olmayabilitesinden yüksek bi fehvadır. -
@snnyk hocam bak kendin örnekler veriyorsun. ve ben bunu bugün yarın çözdüm çözdüm çözemezsem ömrüm boyunca çözemem. ama bu olaylara bi açıklama olmalı.
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------mehmetcan bunu yazdı:
-----------------------------Bu dünya Etme bulma dünyasi
demekki kaderimizi biz önceden kendimiz yazıyoruz. ben şimdi böyle yapıyorum. evlendikten sonra benim kızıma da aynısı mı olacak yani?peki ben şimdi hiç dışarı çıkmasam kimseye bakmasam benim kızıma da kimsenin bakmayacağını kim garanti edecek? ben kaderimde bakmadım kızıma da bakmazlar mı dicem? o zaman kızımın kaderini ben mi yazmış oluyorum?
-----------------------------kardeşim psikolojin mi bozuldu iyice senin , Ettigini buldun diyorum sen yazdigin cevaba bak evet dışariya çıkmazsan sana araba çarpim ölmezsin. ama içerdede elektirik çarpabilir. anliyacagin hiç birşey seni kaderinden ali koyamaz evet sen bir piyonsun.
-
peki mehmetcan biz piyonuz. niye yaşıyoruz o zaman? madem ben cehenneme gidecem bu yaptıklarımla niye bu dünya ya geldim ki?
-
Bak ölüm konusu senin elinde degildir.Mehmetcan ondan öyle dedi.Ama diger konularda senın elindedir.
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------niye yaşıyoruz o zaman? madem ben cehenneme gidecem bu yaptıklarımla niye bu dünya ya geldim ki?
-----------------------------cehenneme gidip gitmeyeceğin islam dinine göre bilinemez!
konunun içeriği kaza ve kadere giriyor seni Allah a havale ediyorum :)
sonuçta rahme düşen en şanslı spersin..