Biz Piyon Muyuz?
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------niye yaşıyoruz o zaman? madem ben cehenneme gidecem bu yaptıklarımla niye bu dünya ya geldim ki?
-----------------------------cehenneme gidip gitmeyeceğin islam dinine göre bilinemez!
konunun içeriği kaza ve kadere giriyor seni Allah a havale ediyorum :)
sonuçta rahme düşen en şanslı spersin..
-----------------------------
peki o zaman şöyle düzelteyim. madem kaderin piyonuyuz. cennet veya cehenneme gideceğimizde bellidir... off çıkamadım içinden amk.he bide haklısın :D şans denen bişeyde var
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------snnyk bunu yazdı:
-----------------------------ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------niye yaşıyoruz o zaman? madem ben cehenneme gidecem bu yaptıklarımla niye bu dünya ya geldim ki?
-----------------------------cehenneme gidip gitmeyeceğin islam dinine göre bilinemez!
konunun içeriği kaza ve kadere giriyor seni Allah a havale ediyorum :)
sonuçta rahme düşen en şanslı spersin..
peki o zaman şöyle düzelteyim. madem kaderin piyonuyuz. cennet veya cehenneme gideceğimizde bellidir... off çıkamadım içinden amk.he bide haklısın :D şans denen bişeyde var
ha gayret az kaldı.. :)
bak kanka islam dinine göre kendi iradenle gerçekleştirdiğin her eylem hem senin tercihin hemde kaderin sayılır..
kaderin ne olduğu bilinemez..yaşanması gereken bir eylemin zamanında ve yerinde gerçekleşmesine kaza denir.
yani kader alternatifi olan bir çizgidir ve attığın her adımda aldığın her nefeste baştan sona yeniden yazılır diyebilirim..
örnek:
mesela şu an okuduğun yazılar bile senin kaderine etki ediyor..
veya askerlik zamanın geldi askere gidersen kaderine bi yol çizmiş olursun yok askere gitmeyip tecil ettirirsen yine bir yol çizmiş olursun..
askerden kaçarsanda bir yol çizmiş olrsun.. -
Cennet ve cehenneme gidecegini sadece Allah biliyor.Bunlar senin elinde olan seyler.Tabi ki yaptıklarının hepsini öteki dünyada cekmiyorsun.Bu dünyada da ne yaparsan onu buluyorsun
-
olm ajan işini gördün şimdi vicdanını rahatlatmaya çalışıyosun di mi?
-
tanrı için zaman kavramı yoktur.
yani senin ne zaman öleceğini.ölürken üzerinde ne olacağını, nerde olacağını bilir.
ama buna müdahale etmez.
yani senin cennet yada cehenneme gideceğini de bilir bu halde...ama bunu senin eline bırakır.
seni bir sınava sokar bu dünyada. sen sınavdan geçer not alırsan ödül olan cennete alır.
senin değindiğin konuya gelirsek. evet etme bulma dünyası derler.
ama ne ettikten sonra neyi bulacağın takdir-i ilahi dir. yani buna tanrı karar verir.
bazısı bu dünyada bulur ettiğinin cezasını. bazısı ahirette.
ama sen birini kandırdın, birlikte oldun fln diye aynılarının senin başına geleceği kesin değildir.
ama bu psikoloji ile devam edersen (başıma gelcek, olacak, bak ipnelik ettim bana da ipneik edecekler gibi) başına gelecekleri hızlandırısın. yada olmasını sağlarsın (scret kitabınd aki muhabbet çok istersen olur) bu sadece dille istemek değildir ama. gönülle istemek zihnen istemek de buna dahil edilebilir
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------olm ajan işini gördün şimdi vicdanını rahatlatmaya çalışıyosun di mi?
-----------------------------:D:D:D:D:D:D:D lan ne güldürdün beni be :D
bişeyler daha anladım.
-
bugünlerde bin yillarin ilahi adaletine "karma" diye bir sey deme icati cikardilar.. :) farkli bir söylem olunca daha albenili oluyor sanirim.. Ne ekersen onu bicersin, cünkü hayat ne ektigini bilen bir sahibi olan topraga benzer.. Ektiklerinize dikkat edin, aynisini biceceksiniz.. selametle ;)
-
Bende bikeresınde bana güvenen, beni seven, bana aşık olan bi kızı eski kız arkadasıma dönmek için yüzüstü bırakmışdım... Daha sonra kızın erkeklere olan güveni sarsıldı, mutlulugu başkalarında ararken kötü yola düştü, şuan kaşarın onde gideni oldu.. Onu bıraktıgım güne ve kendime lanetediyorum.. Keşke zamanı geri çevirebilseydim. O kıza halen daha kendimi borçlu hissediyorum ve açıkcası bunu nasıl ödeyecegimi de bilmiyorum.. Bizler sadece bir piyon değiliz.. Ama dünyadaki hayatda kalma oyununda attıgımız her adım başkalarının yaşantısını da iyi yada kötü etkiliyor..