Bizim Gibi Başka Hangi Millet Var
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------Bende bi kere şahit olmuştum bi kaç yıl önce tabi.
Ta ki asker adayını havaya fırlatırken peronun üstünde ki plastik tavana çarpana kadar herşey gayet iyi gidiyordu da, sonra sıçtılar :/
-----------------------------olm gece gece şöyle gelme kopuyorm xD
-
bizimde bi abiyi 2-3 sene önce otogarda havaya atarken yere düşürdüler adam kolu kafayı kırdı :| iyileşince gitti askere =|
-
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------
ReaL_KurD bunu yazdı:
Ta ki asker adayını havaya fırlatırken peronun üstünde ki plastik tavana çarpana kadar herşey gayet iyi gidiyordu da, sonra sıçtılar :/
çok trajikomik bir ülkeyiz esasında -
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------anubisx bunu yazdı:
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------çok trajikomik bir ülkeyiz esasında
-----------------------------olsun ya bizi ilgilendiren traji kısmı değil,komik kısmı =)
-
onur35 bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
-----------------------------az önce arkadaşımı askere uğurladık garajdn,garaj ana baba günüydü,davullar,zurnalar eşliğinde marşlar söylendi,bir yandan da Türk bayrakları dalgalandı,otobüsün önünde İstiklal Marşı okundu.merak ediyorum Türk Milleti dışında askerini bu şekilde gönderen başka hangi millet var acaba veya varmı?
bence yok... Türklükle ilgili bişey sanırım.Ne Mutlu Türküm Diyene....
-----------------------------bende böyle birşeye tanık oldumda abartılacak birşey yok sadece psikolojik olarak etkilenmişin bayraklar ve marşlar.
küçüklükten beri bize öretilen o o yüzden yani bunu bilinçli yapmıyorum kültür dedikleri şey bu örf adet
bahsettiğim şey bu değil,Türk milleti dışında başka bi millette bu olmuyor,örf adet olabilir ama her örf adetin bi bşlangıcı vardır.bu örf adetinde başlangıcı vatan sevgisinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum
-----------------------------kaç millete bulundun kaç ülke gezdin kaçını tanıdın?
abartılı tarih derleri ile kendini üstü n görmekten vazgeç.her ulusun milletin bir kültürü vardır ve bu bilinç dışında gerçekleşir.yok temelinde vatan sevgisi demişsin.türkler genelde göçebe yaşamışlardır vatan sevgisi öle kolay oluşmaz.bunun başlangıcıda işte osmanlı filan giriyo her erkeğin biraz asker olması filan
-
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
-----------------------------az önce arkadaşımı askere uğurladık garajdn,garaj ana baba günüydü,davullar,zurnalar eşliğinde marşlar söylendi,bir yandan da Türk bayrakları dalgalandı,otobüsün önünde İstiklal Marşı okundu.merak ediyorum Türk Milleti dışında askerini bu şekilde gönderen başka hangi millet var acaba veya varmı?
-----------------------------bende böyle birşeye tanık oldumda abartılacak birşey yok sadece psikolojik olarak etkilenmişin bayraklar ve marşlar.
küçüklükten beri bize öretilen o o yüzden yani bunu bilinçli yapmıyorum kültür dedikleri şey bu örf adet
bahsettiğim şey bu değil,Türk milleti dışında başka bi millette bu olmuyor,örf adet olabilir ama her örf adetin bi bşlangıcı vardır.bu örf adetinde başlangıcı vatan sevgisinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum
-----------------------------kaç millete bulundun kaç ülke gezdin kaçını tanıdın?
abartılı tarih derleri ile kendini üstü n görmekten vazgeç.her ulusun milletin bir kültürü vardır ve bu bilinç dışında gerçekleşir.yok temelinde vatan sevgisi demişsin.türkler genelde göçebe yaşamışlardır vatan sevgisi öle kolay oluşmaz.bunun başlangıcıda işte osmanlı filan giriyo her erkeğin biraz asker olması filan
Hocam Türk olmadığın yazdıklarından belli oluyo:) Vatanı sadece üstünde yaşadığın toprak olarak gördüğün için gülüyorum:) -
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
-----------------------------1 .bir çok milleten insan gördüm tanıdım bizim kadar ülkesini seveni görmedim
2. Türkler göcebeydi YAni mevsime göre yer değiştiridi ama kendine has yurtları vardı.
ayrıca neden bu kadar Büyük türk tarihini abartı olara görüyorsun ki
-
Bazıları da vardır babasının arabasına o şimdi asker yazısını 12456457 kere siler siler değişik şekillerde üç ay öncesinden başlamak kaydıyla yazdırır :D
bizim burada asker gecesi bile yapılır, davulla zurnayla aynı düğün gibi
sonra terminalde davullar zurnalar eksik olmaz, bide yeni moda oldu heralde havayi fişek atıyorlar otogarda sonra davul zurna oynuyorlar. askere gitmeden kız vermiyorlar :d iş vermiyorlar, hangi ülkede var ? biribanasöylesin.
-
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
ya sen iimisin?alla alla böle bi konuda bile muhalefet yapan çıkıyo ya,ne dedim ben a.q Türk milleti gibi askerini gönderen bi millet bilmiyorum dedim,haa belki vardır bilgim eksiktir,eğer varsa sen söle... -
Her bka eleştri yapan biri olarak bunada eleştirel yaklaşcam.
Şimdi Bu gençler bir araya neden toplanıyorlar?Size göre vatan aşkıyla,bana göre bencillikle.Aslında düz mantıkla düşünecek olursak siz haklısınız.Ama ayrıntılara,psikolojilere,olayların gelişme sürecine vs..bakacak olursanız öyle olmadığını göreceksiniz.Ama görseniz bile benim dediğimi kabul edeceğinizi zannetmiyorum sonuçta vatan,askerlik gibi bir konu hakkında konuşuyoruz.ben ne kadar oramı buramı yırtsamda kabul görmeyeceğimi biliyorum.
Bizim kültürümüzde arkadaşlık ön planda.Yani o marşları söylemeler,otobüsü durdurup istiklal marşı okumalar vs..düz mantıkta vatan sevgisi için yapılıyor gibi gözüksede aslında tamamen grup psikolojisi,gelenek görenekler vs..den kaynaklanıyordur.Yaşayanlar bilir, giderken bayraklar,marjlar,davullar,zurnalarla gönderilenler askerliğinin bazı dönemlerini bir telefona muhtaç halde tamamlarlar.
Taraftar psikolojisi gibidir.Yani söylenen tezahüratlarda kullanılan kelimelerin vs..lerin takıma ne kadar yarar sağladığı aşikardır veya gerçekten takıma yarar sağlandığı bilinci içinde hareket edilmez.Devreye bencil duygular(id) girer.Hakeme küfür ederken aslında takımımızın lehine karar verdiği için değil de gerçekte sinirimizi,stresimizi attığı için bir anlık duygu ile ederiz.gibi. Askere giderken bu merasim olayı askerin psikolojisi bakımından hiç hoş değiil.düğün bayram edasında garaja kadar giden 20'lik bir gencin uzuun bir otobüs yolculuğunu tek başına yapması psikolojik bakımdan olumsuz sonuçlar doğurur.Askere gönderilirken gösterilen ilgi,alakanın askeriyede mıntıka temizleyerek,hazırolda bekleyerek sonuçlanması + üzerine, giderken ilgi alaka gösterenlerin ayda,yılda 1 kez arayıp sorması daha büyük bunalım sebebidir.
Her nekadar modernleşmiş,aydınlanmış olsakta hala bir taraflarımız o bencilce duyguların etkisi altındadır.İyilik yaparken bile bencilce davranırız.İsterseniz bir gün yaptığınız iyiliklerin sebep ve sonuçlarını sorgulayın.her iyilik değil tabii ki..Yapı olarak en büyük gücümüz bencilliktir.Tepkimizi getirirken bile bencilce hareket ederiz.Sizi aramadığı için sevgilinize 'Ama ben seni hep arıyorum' demek bile bencilliktir.Sanki sevgiliniz sizi arayamazken 'O beni aramıştı ama ben aramıyorum' tarzı bir yaklaşımla hareket etmiş muamelesi yapıyoruz.Ama düz mantıkla düşünürsek böyle saçma bir şeyin olmayacağını aranızda geçenler,saygı,sevgi seviyesini bildiğiniz için eminsiniz.O tepkiyi vermek,çok kızmak,sinirlenmek bu yüzden bencilliktir.Doğruı tepki şu olmalı Banane lan senin yaptıklarından.Ben senin için mi yaşıyorum.Aslında senin için yaşıyorum,seni çok seviyorumda en büyük yalanlardandır.Sevgilini köpek gibi sevdiğini sanıp her daim görmek istersin.Aslında onu görmek seni mutlu ettiği için bu kadar kasarsın.yanında olmadığı için üzülürsün.Eğer bencilce davranmayıp gerçekten sevgilinin mutluluğunu isteseydik.Onun mutlu olacağı yerlere gitmesini,kalmasını isterdik.Ben bugüne dek hiç bi yerde görmedim.Sevgilim sana deliler gibi aşığım ama bugün bize gelip vaktini harcama diyeni..işte böyleyken böyle...
Off gene nerden nereye gelmişim.Neyse