Bizim Gibi Başka Hangi Millet Var
-
nakamura2 bunu yazdı:
-----------------------------
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
-----------------------------az önce arkadaşımı askere uğurladık garajdn,garaj ana baba günüydü,davullar,zurnalar eşliğinde marşlar söylendi,bir yandan da Türk bayrakları dalgalandı,otobüsün önünde İstiklal Marşı okundu.merak ediyorum Türk Milleti dışında askerini bu şekilde gönderen başka hangi millet var acaba veya varmı?
bence yok... Türklükle ilgili bişey sanırım.Ne Mutlu Türküm Diyene....
-----------------------------bende böyle birşeye tanık oldumda abartılacak birşey yok sadece psikolojik olarak etkilenmişin bayraklar ve marşlar.
küçüklükten beri bize öretilen o o yüzden yani bunu bilinçli yapmıyorum kültür dedikleri şey bu örf adet
bahsettiğim şey bu değil,Türk milleti dışında başka bi millette bu olmuyor,örf adet olabilir ama her örf adetin bi bşlangıcı vardır.bu örf adetinde başlangıcı vatan sevgisinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum
-----------------------------kaç millete bulundun kaç ülke gezdin kaçını tanıdın?
abartılı tarih derleri ile kendini üstü n görmekten vazgeç.her ulusun milletin bir kültürü vardır ve bu bilinç dışında gerçekleşir.yok temelinde vatan sevgisi demişsin.türkler genelde göçebe yaşamışlardır vatan sevgisi öle kolay oluşmaz.bunun başlangıcıda işte osmanlı filan giriyo her erkeğin biraz asker olması filan
Hocam Türk olmadığın yazdıklarından belli oluyo:) Vatanı sadece üstünde yaşadığın toprak olarak gördüğün için gülüyorum:)
sen kimsinde benim milletimi biliyorsun??haddini aşma ben kendi görüşlerimi söyledim. sende kendi görüşlerini söylersin.biter benim türk olup olmadığıma sen karar veremezsin.
vatan nedir atatürk nedir askerlik nedir bilirim kıbrısta balıkesirde nahçivanda erzincanda erzurumda ankarada istanbulda görev yapan emekli bir albayın evladıyım yeterlimi?
vatan üstünde yaşadığın toprak filanda demedim ben .
benim eleştirdiğim şey şu tarih abartılı savaşı kaybetmişiz tüm cephelerde yenilmişiz misaki milli yi yapmamışız(musul kerkuk) ama bir çanakkaleyi vermişiiz oldu sana kurtuluş savaşı destan fillan tamam oda ii bir zafer ama.öle bir anlatılıyorki sanki savaşı biz kazandık.bize baş kaldıran yunanistanın b gü n milli gelirine bir bakın türkiynen 8. katı
-
onur35 bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
-----------------------------az önce arkadaşımı askere uğurladık garajdn,garaj ana baba günüydü,davullar,zurnalar eşliğinde marşlar söylendi,bir yandan da Türk bayrakları dalgalandı,otobüsün önünde İstiklal Marşı okundu.merak ediyorum Türk Milleti dışında askerini bu şekilde gönderen başka hangi millet var acaba veya varmı?
-----------------------------bende böyle birşeye tanık oldumda abartılacak birşey yok sadece psikolojik olarak etkilenmişin bayraklar ve marşlar.
küçüklükten beri bize öretilen o o yüzden yani bunu bilinçli yapmıyorum kültür dedikleri şey bu örf adet
bahsettiğim şey bu değil,Türk milleti dışında başka bi millette bu olmuyor,örf adet olabilir ama her örf adetin bi bşlangıcı vardır.bu örf adetinde başlangıcı vatan sevgisinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum
-----------------------------kaç millete bulundun kaç ülke gezdin kaçını tanıdın?
abartılı tarih derleri ile kendini üstü n görmekten vazgeç.her ulusun milletin bir kültürü vardır ve bu bilinç dışında gerçekleşir.yok temelinde vatan sevgisi demişsin.türkler genelde göçebe yaşamışlardır vatan sevgisi öle kolay oluşmaz.bunun başlangıcıda işte osmanlı filan giriyo her erkeğin biraz asker olması filan
ya sen iimisin?alla alla böle bi konuda bile muhalefet yapan çıkıyo ya,ne dedim ben a.q Türk milleti gibi askerini gönderen bi millet bilmiyorum dedim,haa belki vardır bilgim eksiktir,eğer varsa sen söle...
her konunun muhalifeti olabilir. bende sana kesin bizimg ibi vardır demdim sordum kaçtane tanıdın dedim.konuyu açman filan zaten amaçsız.istediğin şey yok yok bizim gibisi yok diyen insanlar ve heyyyy biz şöleyiz biz böleyiz duymak öle değilmi bende bunu eleştirdim bu zaten bizim var olan özelliğimiz sen bilmiyormusun biliyorsun eee daha ne? deki teyit etmek istedim bende ok diyim -
efrasyap bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
-----------------------------1 .bir çok milleten insan gördüm tanıdım bizim kadar ülkesini seveni görmedim
2. Türkler göcebeydi YAni mevsime göre yer değiştiridi ama kendine has yurtları vardı.
ayrıca neden bu kadar Büyük türk tarihini abartı olara görüyorsun ki
-----------------------------1.madden için diyorumki çin halkı ile benzeriz
2. si içinde ewt ben sanırım yüzeysel geçmişim bizde yani türklerde yayla olayı vardı senin dediğin gibi yurt vardı aslında.
abartı ya gelince tarihi abartmak değilde eksik yönlerimizi sölemeyip böle devamlı iyi olduğumuz yerleri söleyip göz boyamak var.ben bunu eleştiriyorum yoksa soyumdan da sopumdanda çok memnunum.
ama bu koyu milliyetçi düşüncede olanlar hiç eleştiriye açık olmayıp toz konduramıyorlarya onu sevmiyorum biraz eleştirilebilir bence eksik yönlerde var çünkü.
-
@patates
adamım bak millet psikolojidir ki başarı ve üstün oldugu konuları ön plana çıkarır ama biz Türk milletinin böyle bir kaygısı olamaz gayet normal bişey gibi anlatsak tarihimizi yine aynı izlenimi uyandırır.
diğer milletlerin bir çogu bizim kadar tarihini ön plana çıkarmamıştır çünkü onların ataları bizim atalarımız kadar tarihe yön vermemişlerdir.
-
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------@patates
adamım bak millet psikolojidir ki başarı ve üstün oldugu konuları ön plana çıkarır ama biz Türk milletinin böyle bir kaygısı olamaz gayet normal bişey gibi anlatsak tarihimizi yine aynı izlenimi uyandırır.
diğer milletlerin bir çogu bizim kadar tarihini ön plana çıkarmamıştır çünkü onların ataları bizim atalarımız kadar tarihe yön vermemişlerdir.
öncelikle benim konulara nasıl cevap verdiğimi iyi oku.bana adamım filan deme.efendi gibi tartışıcaksan düşüncelerini tartış.diyorsunki normal bile anlatsak aynı izlenimi uyandırır?sen bu gün tüm avrupa ülkelerinin adını azbuçuk bilirken neden türkiyeyi sorduğudna herkes bilemiyor?atatürke laf etmiyorum yanlış anlaşılmasın da .bir ülkenin tarihi deyip sonra bir kişiye bağlayamazsın türklük milletinin tarihinden bahsettim atamız diyorsun?.saçalama lütfen atatürk sadece son yüz yıl içinde başımıza gelen en iyi şey ya daha öncesi?????????ayrıca milliyetçiliğin abartısını eleştiriyorumki sende abartısın işte neymiş efendim tarih cart curt.bu neye benzior biliyormusun. sen 5 yaşındayken yine 5 yaşındaki bir arkdaşını dövüyorsun o yıllarda sonra aradan yıllar geçiyor ikinizde 25 siniz ama o gelişmiş artık seni katlıyor paket yapıyor sende her dayak yemenin arkasından ya ben 5 yaşındayken harika döverdim ama seni gibi birşey. tamam tarih önemlide şimdi hiç birşey yapamayıp.akıllı bir siyaseti olmadan.zırt pırt geçmişle öğünmek niye.almanya ingiltere elbette bizim gibi sürekli tarihlerinden bahsetmiyorlar ? nedne çünkü evet hem ezikler o konuda ama bir o kadarda gereksiz adam şimdiye bakıyor sanayi ile siyaset ile tavrını koymuş geçmişe seniin kadar çok ta ihtiyacı yok tesselisi şimdilerde var. senin gibi geçmişte aramıyor. banada cevap verirken saygıdan çıkmadan veirsen adam gibi fikir tartışırız adamım şuyum buyum dersen bu iş yürümez ben farklıda düşünsem güzel cevap vermeye çalışıyorum sendende beklerim
-
sen kimsinde benim milletimi biliyorsun??haddini aşma ben kendi görüşlerimi söyledim. sende kendi görüşlerini söylersin.biter benim türk olup olmadığıma sen karar veremezsin.
vatan nedir atatürk nedir askerlik nedir bilirim kıbrısta balıkesirde nahçivanda erzincanda erzurumda ankarada istanbulda görev yapan emekli bir albayın evladıyım yeterlimi?
benim eleştirdiğim şey şu tarih abartılı savaşı kaybetmişiz tüm cephelerde yenilmişiz misaki milli yi yapmamışız(musul kerkuk) ama bir çanakkaleyi vermişiiz oldu sana kurtuluş savaşı destan fillan tamam oda ii bir zafer ama.öle bir anlatılıyorki sanki savaşı biz kazandık.bize baş kaldıran yunanistanın b gü n milli gelirine bir bakın türkiynen 8. katı
eğer ülkemizdeki bütün asker çocukları senin gibi düşünüyorsa hiç umut yok kardeşim.kurtuluş savaşı tamamen bi destandır.sadece Çanakkale değil,Urfa,Antep,Maraş ve ülkenin her yerinde olağan üstü birlik beraberlik içinde olunarak bağımsızlığımızı kazandık biz.bu mücadelenin de önderi Mustafa Kemal Atatürktür."SANKİ SAVAŞI BİZ KAZANDIK"demişsin,evet hoca bizim atalarımız kazandı,dedelerimiz kazandı;) yunanistan ın milli gelirinde sana katılıyorum.MİLLİ GELİRİMİZ DÜŞÜK DİYE TARİHİMİZİ UNUTACAK HALİMİZ YOK -
onur35 bunu yazdı:
eğer ülkemizdeki bütün asker çocukları senin gibi düşünüyorsa hiç umut yok kardeşim.kurtuluş savaşı tamamen bi destandır.sadece Çanakkale değil,Urfa,Antep,Maraş ve ülkenin her yerinde olağan üstü birlik beraberlik içinde olunarak bağımsızlığımızı kazandık biz.bu mücadelenin de önderi Mustafa Kemal Atatürktür."SANKİ SAVAŞI BİZ KAZANDIK"demişsin,evet hoca bizim atalarımız kazandı,dedelerimiz kazandı;) yunanistan ın milli gelirinde sana katılıyorum.MİLLİ GELİRİMİZ DÜŞÜK DİYE TARİHİMİZİ UNUTACAK HALİMİZ YOK
----------------------------benim söylediklerimi ordan alıp oraya yapıştırıp paramız az diye tarihimizi unutalım demişim gibi dile getirme.bence smiley filanda yapma savaşı kazandık deyip.çünkü kaybettiğin topraklara bak,onların yer altı er üstü zenginlikleirne bak,o yenilmez osmanlının düştüğü duruma bak?
yani kaybettik.bana deki daha fazla kaybetmemeyi kazandık de.eve öyle atatürk gibi düzenleyici içe dönük sert siyasetçi bir önderimiz olmsaydı .böyle kararlı böyle soylu bir lider olmsaydı bu toprklar bizde olurmuydu olmazmıydı bilemiyorum.
halkın o dönemler kendisi nde kuvai milliyeyi kurmuş olması filan işi sosolojiye dökersek güzeldir.mesela yine avrupalılar bu gibi durumlarda olduğu yeri savunmaya bakmazlar yaşayabilecekelri yerlere kaçarlar( hepsi diyemeyizde geneli böledir)ama biz türkler için toprak birazda namustur adam kaçmamış korumuş kan dökmüş.
ama işte evet kazandık deme kaybettiğimiz bir savaşın içinde daha fazla kaybetmemeyi kazanmışız.
-
patates bunu yazdı:
onur35 bunu yazdı:
eğer ülkemizdeki bütün asker çocukları senin gibi düşünüyorsa hiç umut yok kardeşim.kurtuluş savaşı tamamen bi destandır.sadece Çanakkale değil,Urfa,Antep,Maraş ve ülkenin her yerinde olağan üstü birlik beraberlik içinde olunarak bağımsızlığımızı kazandık biz.bu mücadelenin de önderi Mustafa Kemal Atatürktür."SANKİ SAVAŞI BİZ KAZANDIK"demişsin,evet hoca bizim atalarımız kazandı,dedelerimiz kazandı;) yunanistan ın milli gelirinde sana katılıyorum.MİLLİ GELİRİMİZ DÜŞÜK DİYE TARİHİMİZİ UNUTACAK HALİMİZ YOK
----------------------------benim söylediklerimi ordan alıp oraya yapıştırıp paramız az diye tarihimizi unutalım demişim gibi dile getirme.bence smiley filanda yapma savaşı kazandık deyip.çünkü kaybettiğin topraklara bak,onların yer altı er üstü zenginlikleirne bak,o yenilmez osmanlının düştüğü duruma bak?
yani kaybettik.bana deki daha fazla kaybetmemeyi kazandık de.eve öyle atatürk gibi düzenleyici içe dönük sert siyasetçi bir önderimiz olmsaydı .böyle kararlı böyle soylu bir lider olmsaydı bu toprklar bizde olurmuydu olmazmıydı bilemiyorum.
halkın o dönemler kendisi nde kuvai milliyeyi kurmuş olması filan işi sosolojiye dökersek güzeldir.mesela yine avrupalılar bu gibi durumlarda olduğu yeri savunmaya bakmazlar yaşayabilecekelri yerlere kaçarlar( hepsi diyemeyizde geneli böledir)ama biz türkler için toprak birazda namustur adam kaçmamış korumuş kan dökmüş.
ama işte evet kazandık deme kaybettiğimiz bir savaşın içinde daha fazla kaybetmemeyi kazanmışız.
-----------------------------bak birde şimdi gördüm biz kaç kişiiz paltformuna üyemişsin 2 ay içinde bende bulunduğum şehirde giricem ve şaşırıdm işte tuncay özkanında aşağı yukarı düşüncesi benim gibidir ilerici geriye bakıp övünmek değilde geriden ders çıkarıp ileriye bakmaktır konuşmalarını iyi dinle
-
@patates
her konuda ve fırsatta babanın emekli albay olduğunu söylüyosun. Bişe diyecem ama bu benim görüşüm sadece. Avatarında che var, asker oğlusun. Bence biraz çelişkili. ama bence.
Her yere muhalefet olacaksan da bu tür konularda olma. Burda vatan sevgimizden ve askerliğie verdiğimiz önemden bahsediyoruz, herkes hemfikir. Dondan fırlar gibi atlama. Eleştiri yapacaksan aç bi yeni konu veya daha uygun bi konuda yap. Senin gibi bitane daha eleştiriyle yaklaşıp her konuda uzun uzun ve bir o kadar da saçma yazan biri daha var önceki postlarda. -
ya kusura bakmasın kimse ama
Nie herkes en ufak konuda siyasi-düşüncesel açıdan bir tartışma çıkartıo ? Kimse adam akıllı konuşamıcak mı ya :S