Bleach 293
-
Vaktinde kazasker'in One Piece cevirileri disinda soft-sub pek yoktu piyasada. Fansub gruplarinin buyuk emeklerle anime tutkusunu memlekette yayginlastirmasindan sonra, divxplanet gibi siteler de bu ise el atmaya basladi ancak fansub degil soft-sub olarak. 1-2 saatlik, maksimum 1 gunluk isle bolumu cevirip nete koyuyorlar. Millet de, ozellikle anime isine yeni tutulmus insanlar, cabucak izleyelim diye raw indirip bu soft-sub'lari kullaniyorlar. Normalde bir bolum icin kaliteli bir fansub'in hazirlanmasi eger cok eleman yoksa grupta minimum 3-4 gun surer, insanlar bunu bekleyemiyor artik. Ornekle soft-sub'la anime izlemek, dvd-rip'in cikmasini beklemeden direk cam ya da telesync olarak film izlemek gibi bir sey. Divxplanet gibi olusumlarin, fansub gruplarini yikmak gibi ozel bir cabasi yok, yalniz yaptiklari is buna sebep oluyor. Ancak insanlar da bunu tercih ediyor. Yurtdisinda da durum boyle olacakki bir cok eski, koklu fansub grubu yavas yavas kayboluyorlar piyasadan. Anime tutkunluguna kendini kaptiran yeni nesil, izleme aliskanliklari yonunden zevksiz. Bu da fansub piyasasini olduruyor. Ama yapacak bir sey yok.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------
Vaktinde kazasker'in One Piece cevirileri disinda soft-sub pek yoktu piyasada. Fansub gruplarinin buyuk emeklerle anime tutkusunu memlekette yayginlastirmasindan sonra, divxplanet gibi siteler de bu ise el atmaya basladi ancak fansub degil soft-sub olarak. 1-2 saatlik, maksimum 1 gunluk isle bolumu cevirip nete koyuyorlar. Millet de, ozellikle anime isine yeni tutulmus insanlar, cabucak izleyelim diye raw indirip bu soft-sub'lari kullaniyorlar. Normalde bir bolum icin kaliteli bir fansub'in hazirlanmasi eger cok eleman yoksa grupta minimum 3-4 gun surer, insanlar bunu bekleyemiyor artik. Ornekle soft-sub'la anime izlemek, dvd-rip'in cikmasini beklemeden direk cam ya da telesync olarak film izlemek gibi bir sey. Divxplanet gibi olusumlarin, fansub gruplarini yikmak gibi ozel bir cabasi yok, yalniz yaptiklari is buna sebep oluyor. Ancak insanlar da bunu tercih ediyor. Yurtdisinda da durum boyle olacakki bir cok eski, koklu fansub grubu yavas yavas kayboluyorlar piyasadan. Anime tutkunluguna kendini kaptiran yeni nesil, izleme aliskanliklari yonunden zevksiz. Bu da fansub piyasasini olduruyor. Ama yapacak bir sey yok.
-----------------------------haci benim de ho$lanmadigim bir durummu$ anladigim kadariyla. ben kendi caremi sabrederek buldum. hd olmayani ne izliyorum ne de indiriyorum. animeou`dan takip ediyorum ve onlar da epey ba$arili bence.
-
Isin emek yonu sadece video kalitesinde degil ama, bu devirde fansub bekleyip izlemen takdire sayan. Animeou elemanlari ile onceden birlikte calismisligim var(daha dogrusu varmis, yeni ogrendim ben de), bu isi gonulden yapan ve emek veren insanlar. Kalitesiz olmasi soz konusu degil o yuzden.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Isin emek yonu sadece video kalitesinde degil ama, bu devirde fansub bekleyip izlemen takdire sayan. Animeou elemanlari ile onceden birlikte calismisligim var(daha dogrusu varmis, yeni ogrendim ben de), bu isi gonulden yapan ve emek veren insanlar. Kalitesiz olmasi soz konusu degil o yuzden.
Hocam halklısın cidden cok basıt cewırıler war pıyasada.code geass ın bır kac bölum harıc tum anımelerı ıngılızce ızleddım.bu cewırme ısıne de bı ara atılmayı dusunuyorum. -
_karantina_ bunu yazdı:
güzeldi. SPOİLER ama sonunda yamamatonun patlamanın uzerıne atlaması saçmaydı.zaten amacı kendını we kaptanları feda edıp aizen i öldürmek değilmiydi?neden bunu engelledi?yaptığı şey oradaki 3-4 masum insanın kendi tarafından değilde daha sonra aizen tarafından öldürülmesine sebep olmaktan baska bişey değildi.aizen in bakışlara bakılırsa ichigo yamamatonun aizen i kızartmasından sonra yakaladığı fırsat ile sağlam bir darbe çakacak gibime geldi fakat o credits lerden sonra aizen in her zamanki gibi saldırının yanlızca ''yanından'' geçmesi ile kurtulacak gibime geliyor.hitsugaya ya üzüldüm ben,gerisi yalan. SPOİLER.
-----------------------------Patlamanın üstüne atlaması saçma değil aizeni ilk başta tutup patlamayı yapaçaktı ama bunu yapamadı patlamanın tam ortasında aizeni tutamazsan onu öldürmiçektir en sonda ayağını tutup yaptığı hareket bile ona ne kadar az zarar verdiğinden bunu anlayabilirsin gerçi bana göre patlamanın ortasında bile olsa aizen ölmezdi zira daha bunun hollow mask ve full hollow modları var aizen için bunlardan birini kullanır gene ölmezdi.
-
_karantina_ bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
Isin emek yonu sadece video kalitesinde degil ama, bu devirde fansub bekleyip izlemen takdire sayan. Animeou elemanlari ile onceden birlikte calismisligim var(daha dogrusu varmis, yeni ogrendim ben de), bu isi gonulden yapan ve emek veren insanlar. Kalitesiz olmasi soz konusu degil o yuzden.
Hocam halklısın cidden cok basıt cewırıler war pıyasada.code geass ın bır kac bölum harıc tum anımelerı ıngılızce ızleddım.bu cewırme ısıne de bı ara atılmayı dusunuyorum.
-----------------------------geass da super animeydi ya :D
-
_karantina_ bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
Hocam halklısın cidden cok basıt cewırıler war pıyasada.code geass ın bır kac bölum harıc tum anımelerı ıngılızce ızleddım.bu cewırme ısıne de bı ara atılmayı dusunuyorum.
-----------------------------Soft-sub yapma da, bir fansub grubuna cevirmen olarak katilmak istedigini soyle, geri cevireceklerini sanmiyorum. Hem bir bolum icin bile ne kadar emek gectigini gorunce derdimi daha iyi anlarsin. Cevirmeni, encoder'i, edit'cisi, fontcusu, karaokecisi ile fansub ayri bir kulturdur. Gunumuzde yavas yavas yok olmaya baslayan.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Genel olarak araya yeni opening-ending girmedikçe maximum 2 güne çıkarıyordu animeou.Ancak şu sıralar çevirmen değişikliği ve çevirmenin keyfine kaldığından çeviri aksıyor galiba, çok takip etmediğimden bilemiyorum.
one piece'i onepiecetr çeviriyor ama bildiğin google translate adamlar , şarkı çeviriside öyle.
bugün bleach 294'ün çevirisine bakayım dedim bir siteden içler acısı adam olduğu gibi çevirmiş.
294'e gelince ;
Söylenecek söz yok.Anime = Bleach.anime olarak gerisi yalan.
Arkadaş şu mangayı haftalık takip eden beynime sövüyorum ciddi ciddi.Bleach manga okuyan arkadaşlarada diyorum 2-3 hafta biriktirip okuyun.Cidden çok daha farklı oluyor.
-
Memlekete donunce Animeou'ya cevirmen olarak katilmayi dusunuyorum, encode, karaoke gibi islere ayiracak kadar vaktim yok cunku. Birtoglan bir online olsa soyleyecegimde, yakalayamadim bir turlu abiyi. Vaktinde sitem ettigim sebeplerden dolayi bu isi birakmistim(birakmistik) ama millet isi birakmanin bir cozum olmadigini benden once anlamis, kollari sivamak lazim.
294'ude hala izlemedim, lan gozum basliktaki spoiler'lara kayacak diye odum sitiyor dsfsd.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------294'ude hala izlemedim, lan gozum basliktaki spoiler'lara kayacak diye odum sitiyor dsfsd.
-----------------------------aynen ya yurttayim indiremiyorum. bi de 290`i izledim en son :/ bu haftasonu eve mi gitsem :D:D