Boeing 737 Kullanmayı Öğrenmek İsteyen Var Mı? (Flight Simulator - Sanal Havacılık)
-
angels_demos bunu yazdı
öğrenebileceğimiz kaynak öğrenebilir misin?
tabi ki..
şimdi uçağı öğrenmek istiyorsanız, kullanacağınız uçağın dökümanları çok yardımcı olacaktır. default uçaklar ancak başlangıç için iyidir, o yüzden mümkünse en başta parayla satılan dağıtılan uçaklara yönelmek iyi olur (istisnalar olabilir). ben sıklıkla kullanılan yolcu uçaklarını tercih ediyorum ki sanal havayolları da genelde bu tip uçakları yani 737, 320, 777, 321.. tiplerinden uçaklar kullanırlar. Boeing tercih ediyorsanız PMDG Simulations 'un uçaklarından 737 ve 777 'yi tavsiye edebilirim. Özellikle PMDG 737-800 NGX modeli en çok kullanılan ve en gerçekçi diyebileceğimiz bir modeldir. Benim de tavsiyem bu uçağa yönelik olacak, ki zaten bundan başka uçak kullanmadım.
http://www.pmdgsimulations.com/pages/downloads/docs.html
yukarıdaki adreste yer alan PMDG 737NGX Introduction and Tutorials adlı dökümanı indirip incelemenizi öneririm.
Bunun yanında BOEING in FCOM, QRH, FCTM gibi resmi manuallerini de eğitim amaçlı kullanabilirsiniz çünkü bu uçakta neredeyse gerçek hayatta karşılaşabileceğiniz bir çok şey simüle edilmiş..
Ayrıca benim üyesi olduğum Pegasus Sanal Havayolları'nın oldukça kapsamlı ve uğraşılmış bir bilgi havuzu var. Sitemize üye olup bunlardan faydalanabilirsiniz..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Ayrıca FSX in içindeki tutorialları da kullanabilirsiniz..
Tüm bunların yanında sizinle iletişim bilgilerimi özelden paylaşmaya hazırım..
Sevgilerle..
-
rapidhacker550 bunu yazdı
Illa orjinal mi olmali yoksa crackli de mi olur ?
Simdi steamden alayim mi yoksa baska bir sey mi onerirsin?
Steam'den alırsanız crackli ürün bulmada biraz sorun yaşayabilirsiniz, çünkü biraz yeni yayınlandı, ama çok da sıkıntı olmaz, PMDG 'nin steam uyumlu son sürümünün bile crack'i çıkmış ama paranız varsa kesinlikle orijinal ürün satın alın, sorun yaşamazsınız.
Steam alın hocam!
Ben kopya ürün kullanıyorum, Acceleration Pack var bende. PMDG uçağım da, havadurumu yazılımım da, kullandığım uçuş planlama programı da malesef kopya :)
-
RockZs bunu yazdırapidhacker550 bunu yazdı
Steam'den alırsanız crackli ürün bulmada biraz sorun yaşayabilirsiniz, çünkü biraz yeni yayınlandı, ama çok da sıkıntı olmaz, PMDG 'nin steam uyumlu son sürümünün bile crack'i çıkmış ama paranız varsa kesinlikle orijinal ürün satın alın, sorun yaşamazsınız.
Steam alın hocam!
Ben kopya ürün kullanıyorum, Acceleration Pack var bende. PMDG uçağım da, havadurumu yazılımım da, kullandığım uçuş planlama programı da malesef kopya :)
O zaman once sirayla ne indireceklerini ve nasil kuracaklarini listele guzelce :)
Fsx kullanmistim ama klavye ile falan. Aslinda cok zevkli gercekten. Basinda saatlerce ucus yapanlar var. En cok da aksam sehrin uzerinde bulutlara yakin ucmayi severdim. Ay isigi falan super olurdu. Tabi klavye ve mouse ile oynuyordum. Ucagi kaldirmayi ucurmayi bi sekilde ogreniyorsunuz da ince islere girmek icin emek harcamak lazim. Ben hic ucagi duzgunce indirmeyi beceremezdim. Aslinda zamanim ve imkanim olsa bende baslamak isterim ama malesef.
Hic denememis arkadaslara kesinlikle tavsiye ederim.
Bu arada online oynayinca bir kisi kule olup trafigi mi yonetiyor?
-
Liquid bunu yazdıRockZs bunu yazdırapidhacker550 bunu yazdı
Steam alın hocam!
O zaman once sirayla ne indireceklerini ve nasil kuracaklarini listele guzelce :)
Fsx kullanmistim ama klavye ile falan. Aslinda cok zevkli gercekten. Basinda saatlerce ucus yapanlar var. En cok da aksam sehrin uzerinde bulutlara yakin ucmayi severdim. Ay isigi falan super olurdu. Tabi klavye ve mouse ile oynuyordum. Ucagi kaldirmayi ucurmayi bi sekilde ogreniyorsunuz da ince islere girmek icin emek harcamak lazim. Ben hic ucagi duzgunce indirmeyi beceremezdim. Aslinda zamanim ve imkanim olsa bende baslamak isterim ama malesef.
Aynen kurulacaklarin bir listesini yazarsan seviniriz. steamden alacsgiz sonraki programlara ucret verecek miyiz ? Vereceksdk ne kadar ?
-
Peki cevrimici iken ingilizcenin önemi var mi?
-
Liquid bunu yazdıRockZs bunu yazdırapidhacker550 bunu yazdı
Steam alın hocam!
hocam ben size yazıdan daha iyisini öneriyorum, amacım buraya yazıp genelle ilgilenmek değil, bire bir sizinle ilgilenmek. o yüzden sizden ricam, eğer bir b737 'yi online uçuşta (gerçeği gibidir, aynı prosedürler geçerli) kullanmak istiyorsanız bana özelden ulaşın ya da bu konu altında bunu belirtin.
Evet, sanal pilotlar nasıl online olup aynı dünyada uçuyorlarsa, sanal ATC'ler (kuleler, kontrolörler) de frekans açıp hizmet veriyorlar. Ground, Tower, Approach, Radar, Delivery gibi sıfatlarla rütbelerine göre frekans açabiliyorlar (ATC olmak istiyorsanız da sizi ilgili yere yönlendiririm fakat iyi bir ingilizce ve uçakları kontrol edebilecek kadar iyi bir havacılık bilgisi gerektiriyor, genelde birkaç yıl pilotluktan sonra ilgi duyanlar ATC olmak için çalışıyorlar)..
Sevgilerle..
-
ValentinoRossi bunu yazdı
Peki cevrimici iken ingilizcenin önemi var mi?
Türk havasahasında Türkçe konuşabilirsiniz fakat yine de İngilizce bilmeniz önemli, bazen yabancılar da kule açıyorlar, onlarla Türkçe anlaşmanız mümkün değil. Bu arada yazarak da anlaşabiliyorsunuz ama konuşmaya başlayınca zaten olayın rengi değişiyor.
-
rapidhacker550 bunu yazdı
Aynen kurulacaklarin bir listesini yazarsan seviniriz. steamden alacsgiz sonraki programlara ucret verecek miyiz ? Vereceksdk ne kadar ?
Hocam temel olarak FSX (40 TL) + PMDG ($70) uçağını kuracaksınız. Bunun yanında ASN, FsGWRX, REX vb. gibi gerçek hava durumunu aynen bilgisayara aktaran bir meteoroloji yazılımı gerekli (Bunlar da $30-$40 civarı). Daha sonra ise kuracağınız eklentiler size kalmış. Totalde 600 GB 'lık veriyle bu işi yapan birisi var mesela.
Satın almanızı tavsiye ederim, FSX 'i steam den önce satın alın, sonra PMDG 737-800 NGX i satın alın.
En önemlisi bir adet de joysctick edinmeniz, en ucuzu bile idare eder ama alabiliyorsanız Logitech Extreme 3D Pro ile başlayın derim.
-
RockZs bunu yazdırapidhacker550 bunu yazdı
Hocam temel olarak FSX (40 TL) + PMDG ($70) uçağını kuracaksınız. Bunun yanında ASN, FsGWRX, REX vb. gibi gerçek hava durumunu aynen bilgisayara aktaran bir meteoroloji yazılımı gerekli (Bunlar da $30-$40 civarı). Daha sonra ise kuracağınız eklentiler size kalmış. Totalde 600 GB 'lık veriyle bu işi yapan birisi var mesela.
Satın almanızı tavsiye ederim, FSX 'i steam den önce satın alın, sonra PMDG 737-800 NGX i satın alın.
En önemlisi bir adet de joysctick edinmeniz, en ucuzu bile idare eder ama alabiliyorsanız Logitech Extreme 3D Pro ile başlayın derim.
Logitech attack 3 var.
sadece steamden alip ucuramaz miyi z ?
Pmdg cok pahali geldi acikcasi.
-
Rapid dediği gibi olursa bende oynayacam