folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Borcunu Ödemeyen Abonenin Hizmeti Kesilmiyor Mu?

Borcunu Ödemeyen Abonenin Hizmeti Kesilmiyor Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Elektrik kesiktir ama mühürü kırmışlardır. Sana bu haksızlık gibig elebilir ama değişen birşey yok sayaç işlemeye devam eder yani o anda kullandıkları elektrik de faturaya yansır.  Bir süre sonra her hafta gelip keserler yine mühürü kırıp açıyorlarsa sayaça giden kabloyu kesip alıyorlar. Onu da malburdan rahatlıkla bulup yamalayabiliyorsun. Sonuçta fatura adamın üzerineyse sana batan birşey olmamalı. Yine o borç onların orada birikiyor kaçak bedava kullanım diye birşey söz konusu değil o durumda.  Doğalgaz ve su içinde aynısı geçerli. Hani belki yıllar geçerse yada ne bileyim çok t.şşaklı bir semtde oturuyorlarsa daha farklı işleyebilir olaylar. Sayaçı filan sökebilirler.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    RaAmLis bunu yazdı

Elektrik kesiktir ama mühürü kırmışlardır. Sana bu haksızlık gibig elebilir ama değişen birşey yok sayaç işlemeye devam eder yani o anda kullandıkları elektrik de faturaya yansır.  Bir süre sonra her hafta gelip keserler yine mühürü kırıp açıyorlarsa sayaça giden kabloyu kesip alıyorlar. Onu da malburdan rahatlıkla bulup yamalayabiliyorsun. Sonuçta fatura adamın üzerineyse sana batan birşey olmamalı. Yine o borç onların orada birikiyor kaçak bedava kullanım diye birşey söz konusu değil o durumda.  Doğalgaz ve su içinde aynısı geçerli. Hani belki yıllar geçerse yada ne bileyim çok t.şşaklı bir semtde oturuyorlarsa daha farklı işleyebilir olaylar. Sayaçı filan sökebilirler.

nasıl batan olmamalı faiz işlemiyor bir şey işlemiyorsa diyorum ve herhangi bir cezai yaptırmı yoksa ben enayimiyim peki zamanında ödüyorum faturaya vereceğim parayı ticarette kullanırım fatura parasının sallarımda sallarım ne güzel ne ala memleket a.k 

yarın öbürgünde aff çıkar hoop silinir o borç ne güzel

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

Hocam kusura bakma da sen ttnet interneti kesince https ile bağlanıp internete girenlere de kızarsın, aynı mantık :\

Halbuki 100kbit hızla işkence çekiyodur adam, normal faturanın parasını öder ayrıca. Üstüne de açma kapama ve faiz öder.. Bu adam faturasını ödemiyor, biz niye ödüyoz demek çok saçma.

Alt komşun da kesikken kullanıyosa yine geliyor faturası, eski döneme ait borcu varsa yine duruyor aynı meblağ. Sike sike ödeyecek.

Çok eskiyse borcu avukatlık tarzı bişey olmuş olabilir, o yüzden gözükmüyor olabilir borç.

Kaçak elektrik kullananların parasını bizim faturalara kitlemeleri daha büyük bi sorun değil mi? Niye taktın adamlara bu kadar.

Altan naptın oğlum :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    fatX bunu yazdı

Hocam kusura bakma da sen ttnet interneti kesince https ile bağlanıp internete girenlere de kızarsın, aynı mantık :\

Halbuki 100kbit hızla işkence çekiyodur adam, normal faturanın parasını öder ayrıca. Üstüne de açma kapama ve faiz öder.. Bu adam faturasını ödemiyor, biz niye ödüyoz demek çok saçma.

Alt komşun da kesikken kullanıyosa yine geliyor faturası, eski döneme ait borcu varsa yine duruyor aynı meblağ. Sike sike ödeyecek.

Çok eskiyse borcu avukatlık tarzı bişey olmuş olabilir, o yüzden gözükmüyor olabilir borç.

Kaçak elektrik kullananların parasını bizim faturalara kitlemeleri daha büyük bi sorun değil mi? Niye taktın adamlara bu kadar.

sitemim bu sisteme ben belediyeye ödenen çöp vergilerinide biliyorum ben kek gibi öderken adamalrın fi tarihinden kalan borçlarına af çıkartmışlardı silinip gittiydi faizi şusu busu bu borcuna sadık adama yapılan haksızlıktır bu zoruma gidiyor 

kaçak elektrik konusu ap ayrı zaten

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Hocam zaten faiz yok diye birşey demedim. Açma kapama ücreti filan birsürü şey kesiyorlar.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı
    Cosmic bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    wordros bunu yazdı

kurumda kesik gözüküyordur ama yetkililerin insiatifinden kesilmemiştir.

kururm demiyor mu bu adamların elektriği kesik bu yeni dönem fatura nerden çıktı ?

kesik elektriğe fatura çıkmaz. sayacı okuyup aletten çıkarttıkları fatura kağıdının üzerinde faturalandırılmamıştır yazar. görebiliyosan ona bak eğer yazmıyorsa normal fatura şeklindeyse muhtemelen takside bağlatmışlardır.

taside bağlatsalar net sorgulamasında taksitli borç bilmemne yazar o hane boş  ayrıca gelen faturada da öyle bir şey yazmıyor 

Bizimde şuan taksite bağlı ama öyle yazmıyor internet sorgulamasında

Bittik biz bittik
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    Cosmic bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    wordros bunu yazdı

kurumda kesik gözüküyordur ama yetkililerin insiatifinden kesilmemiştir.

kururm demiyor mu bu adamların elektriği kesik bu yeni dönem fatura nerden çıktı ?

kesik elektriğe fatura çıkmaz. sayacı okuyup aletten çıkarttıkları fatura kağıdının üzerinde faturalandırılmamıştır yazar. görebiliyosan ona bak eğer yazmıyorsa normal fatura şeklindeyse muhtemelen takside bağlatmışlardır.

taside bağlatsalar net sorgulamasında taksitli borç bilmemne yazar o hane boş  ayrıca gelen faturada da öyle bir şey yazmıyor 

Bizimde şuan taksite bağlı ama öyle yazmıyor internet sorgulamasında

Faturada yazıyor mu? takstli borç bu kadar diye ? ve ödedikçe internet sorgusunda borç düşüyor mu

SeRDaR tarafından 17/Kas/13 20:05 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Sen her ihtimale karşı şikayet et,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek
    Allura bunu yazdı

çok saçma zaten

elektrik su ısınma internet kalacak yer bunların bedava olması gerek o kadar vergi alıyosun geçenlerde haberde okumuştum kredi borcunu ödeyemeyen adam 10 ay hapse girmiş diye şaka gibi para yüzünden 10 ay hapse giriyorsun hemde devlet kontrolünde

he anasini satiyim elektrigi suyu isinmayi beles yapta gor neler oluyor, az bile bu millete bence.

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLman
    aLman's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    volkan bunu yazdı
    aLman bunu yazdı

kesme ekibinin ibneliği var arada . Bende tedaşta çalışıyorum kesme ekibinin el terminaline kesme ibaresi düşer. onu onaylayıp kesmesi gerekir. Hangi il Tedaş sizin bulunduğunuz yer?

ahan aranılan adam hacı ben yeni bir ofis kraladım eksi kracı borcunu ödememiş saatten elektriği gelip kesmişle kesme dediğim sıgortadan çıkarmışlar kabloyu  açtırmak için başvurdum dükkan sahibi deprem sgortası yatırcak  vısırı tırısı şeyler saydılar 400 tl masraf var dediler ev sahibinede ulaş ulaşa bilirsen  geçiçi olarak sgortaya bağlasam elektirği versem anlaşılırmı cezası ne olur :)

5000 para + hapis cezası : ) en az 

Toplam Hit: 3567 Toplam Mesaj: 34