Borsaya Girmek.
-
hocam borsada 2 tip insan var,
ilki yatırım amaçlı, misal 2-3 seneye demir sektöründe patlama olacağına inanıyorsundur, aklına yatan bir iki şirket vardır onların hisselerini alır ve yükselmesini beklersin.
ikinci yol, borsada oynamak diye tabir edilen sürekli alıp satmaya dayanan bir sistem, bunu yaparken dikkat etmen gereken nokta aldığın kağıt için kendine bir alt ve üst limit belirlemen, kağıt senin belirlediğin bandın dışına çıktığı anda kağıdı satmalısın, çünkü hiçbir hisse sonsuza kadar yükselmez.
eklemek istediğim diğer nokta, gazete-tv-internet gibi medya araçlarında temiz ve sağlıklı bilgi bulman zor, bu yüzden büyük holdingler ve bankalar, özel yazılımlar kullanıyorlar bunlarında aylık masrafı 6000 tl civarında, yani anlatmak istediğim adam sadece 6000 lirayı yazılıma gömüyor üstüne personel tutuyor çalıştırıyor, bu şekilde para kazanıyor elindeki 2000 lirayla fazla hayale dalmamanı öneririm. -
İsteyen herkese pmleri gönderdim ben 2 yıldır borsayı takip ediyorum 6 aydır teknik analiz yapmaya başladım. Son 1 yılda borsa çok kazandırdı 30 bin puanlardan 70bin puana çıkıldı. Yani hiç hisse alıp satmadan a tipi imkb 100 fonuna yatırım yapanlar nisan ayından beri %100'den fazla kazandılar. Küresel kriz yüzünden borsalar çökmüştü. Şu an toparlanma hala sürüyor ve borsalar yükseliyor. Borsa tarihi zirvesinde bundan sonra çok daha dikkatli hareket etmek gerekli. Bu konuda çok az bilgisi olupta yatırım yapmak isteyenler hisse senedi tavsiye edilen bankaların yatırım bültenlerini, haftalık ekonomi dergilerini ve ekonomistleri takip edebilir. İnternette online olarak eğitim veren kurslara katılabilir. Tek başınıza bu şirket çok güçlü bunu alayım fnerbahçe yarınki maçı kazanır onun hissesini alayım nasıl olsa şimdiye kadar çok kazandırdı kazandırmaya devam eder gibi kararlar vermeyin. Uzmanların tavsiye ettiği a grubu hisseleri seçin. Kaybedince üzülmeyeceğiniz kadar paranızı riske edin. Bunları yaptıktan sonra para kazanmamanız için sebep yok.
-
hikaye bayagi guzelmis :)
bende borsayi dusunuyordum ama vazgectim sayenizde :D
bilmeden olmuyo bu isler :)
-
kalemlik bunu yazdı:
-----------------------------
İsteyen herkese pmleri gönderdim ben 2 yıldır borsayı takip ediyorum 6 aydır teknik analiz yapmaya başladım. Son 1 yılda borsa çok kazandırdı 30 bin puanlardan 70bin puana çıkıldı. Yani hiç hisse alıp satmadan a tipi imkb 100 fonuna yatırım yapanlar nisan ayından beri %100'den fazla kazandılar. Küresel kriz yüzünden borsalar çökmüştü. Şu an toparlanma hala sürüyor ve borsalar yükseliyor. Borsa tarihi zirvesinde bundan sonra çok daha dikkatli hareket etmek gerekli. Bu konuda çok az bilgisi olupta yatırım yapmak isteyenler hisse senedi tavsiye edilen bankaların yatırım bültenlerini, haftalık ekonomi dergilerini ve ekonomistleri takip edebilir. İnternette online olarak eğitim veren kurslara katılabilir. Tek başınıza bu şirket çok güçlü bunu alayım fnerbahçe yarınki maçı kazanır onun hissesini alayım nasıl olsa şimdiye kadar çok kazandırdı kazandırmaya devam eder gibi kararlar vermeyin. Uzmanların tavsiye ettiği a grubu hisseleri seçin. Kaybedince üzülmeyeceğiniz kadar paranızı riske edin. Bunları yaptıktan sonra para kazanmamanız için sebep yok.
-----------------------------hoca sen işi biliyon ya :)
bana da bi pm ile göndersene..zamanim olunca okuyayim, inceleyeyim :)
-
kalemlik bunu yazdı:
-----------------------------İsteyen herkese pmleri gönderdim ben 2 yıldır borsayı takip ediyorum 6 aydır teknik analiz yapmaya başladım. Son 1 yılda borsa çok kazandırdı 30 bin puanlardan 70bin puana çıkıldı. Yani hiç hisse alıp satmadan a tipi imkb 100 fonuna yatırım yapanlar nisan ayından beri %100'den fazla kazandılar. Küresel kriz yüzünden borsalar çökmüştü. Şu an toparlanma hala sürüyor ve borsalar yükseliyor. Borsa tarihi zirvesinde bundan sonra çok daha dikkatli hareket etmek gerekli. Bu konuda çok az bilgisi olupta yatırım yapmak isteyenler hisse senedi tavsiye edilen bankaların yatırım bültenlerini, haftalık ekonomi dergilerini ve ekonomistleri takip edebilir. İnternette online olarak eğitim veren kurslara katılabilir. Tek başınıza bu şirket çok güçlü bunu alayım fnerbahçe yarınki maçı kazanır onun hissesini alayım nasıl olsa şimdiye kadar çok kazandırdı kazandırmaya devam eder gibi kararlar vermeyin. Uzmanların tavsiye ettiği a grubu hisseleri seçin. Kaybedince üzülmeyeceğiniz kadar paranızı riske edin. Bunları yaptıktan sonra para kazanmamanız için sebep yok.
bende merak ettim o pm'i. bir yandan iktisat öğrencisi de sayılırım o yüzden görmek istedim. -
irem25 bunu yazdı:
Bir zamanlar köyün birine bir adam gelmiş ve tanesi 10 $ dan maymun alacağını söylemiş.
Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlamışlar.
Adam,binlerce maymunu 10 $ dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalmış,yakalaması zorlaşmış.Köylüler tam maymun yakalamak tan vazgeçecekken adam tanesine 20 $ vereceğini söylemiş.Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlamışlar.
Bir süre sonra da fiyatı 25$a çıkarmış.Ancak bırak yakalamayı ,maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış. Bunun üzerine adam fiyatı 50$ a çıkardığını,ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini,yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş.
O yokken yardımcısı köylülere demiş ki Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben onların tamamını size tanesi 35$ dan satayım,siz de adam gelince ona 50$ dan satarsınız.
Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın almışlar.
Sonra ne adamı ne de yardımcısını bir daha gören olmamış.
Şimdi borsanın nasıl çalıştığı hakkında biraz bilgi sahibi olmuşsunuzdur :)Borsa = Kumar = Risk
Paranı vadeli olarak bankaya koyarsın. Günlük degerlerle paranın miktarı ya artar ya azalır. Vadesi dolmadan paraya müdahale edemezsin.
Kısaca borsa bu.
Büyük paralar yatırırsan büyük meblağlar kazanabilirsin. Aynı şekilde batıradabilirsin.Borsa basitçe, fiyatı düşükken al, fiyatı yükselince sat metodudur. 10,000 liraya aldığın hisse senetleri 2 gün sonra 8,000 liraya düşebilir ama 12,000'e de çıkabilir. (Rakamları atıyorum)
Hisse senetlerinin dalgalanmasını takip etmeli, ne zaman düşebileceğini kestirmeli, ne zaman çıkacağını hissetmeli.
Kumar değil, bir ticarettir. Her ticari işlemde olduğu gibi, aldığından düşüğüne satarsan zarar etmiş olursun.1.bir gecede sıfırlayabilirsin ama korkma çok kişi bu şekilde müthiş paralar kaybetmiştir emin ol
2.borsa kısaca üretmeden kazanç olarak tanımlanabilir
3. türkiye gibi ülkelerin borsaları manipüle edilmeye açıktır yani bu birinbci maddenin açıklaması ve neden bir gecede 60 milyar kaybedebileceğinin açıklaması
4. türkiye gibi ülkelerde borsa ya girmek (burasını hakaret olarak algılama lütfen) çocuk oyuncağı değildir.
5. türkiyede borsa oynayacaksan manipüleyi ve riskleri aylar önceden görmen gerekir ki BU BİLGİ ÇOK PAHALIDIR belki sinan aygünün akrabası olsan bu bilgiye bedava ulaşırsın :)
6. türkiyede borsa oynayacaksan en güvenli yol kendin gibi beş on kuruşu olan 10 kişiyi al yanına toplam paranızı atıyorum 100 milyar bir borsa danışmanının hismetine ver o sizzin adınıza paranızı yönledirsin son yıllarda bu yöntem çok moda helede acemi camiasında. ama bu yönledirirci simsar bedvaya mı çaluışır HAYIR onada aylık en az 2 milyarcık maaş bağlıycaksın
borsa okulunu okumadı isen ve şirket camiasının içinde değilsenbul karayı al parayı mantığının ötesine geçmez...
-----------------------------o c/p yaptığın elemana yaz "Paranı vadeli olarak bankaya koyarsın. Günlük degerlerle paranın miktarı ya artar ya azalır. Vadesi dolmadan paraya müdahale edemezsin."
sözünü araştırsın senin gibi c/p yapıp koymasın :)
kaynak : http://www.chip.com.tr/forum/BORSA-NEDiR-NASIL-iSER-NASIL-GiRiLiR_t106269.html
kaynağını araştırmamın sebebi yazan kişilerin bilgili olduğunu sezmem :)
-
Bu endekste borsaya girilmemeli,kaldı ki gireceksen de prim yapmamış sağlam U 30 hisselerinden almalısın.Bende uzun zamandır borsayı takip ediyordum yaklaşık 3 sene önce takip etmeye izlemeye başladım geçen sene de faal olrak girmeye karar verdim.Borsaya yeni giren birisi olarak bir sene de yatırımıma % 100 değer kazandırdım. Borsada kazanmanın altın kuralı : Hisseleri az çok tanımak ve en önemlisi SABIR ...
-
forex (Y)
-
cuneyd bunu yazdı:
-----------------------------kalemlik bunu yazdı:
-----------------------------hoca sen işi biliyon ya :)
bana da bi pm ile göndersene..zamanim olunca okuyayim, inceleyeyim :)
Bende alabilirmiyim arkadaşım o dosyayı...
Bankada b tipi fonum var 1 senedir bankada duruyor 10,000 tl kadar sizce şuanki durumu nasıldır borsa yukseldiginde onda da büyük yükselme oluyormudur? -
Borsa yükseldiğinde b tipi fonda yükselme olmaz a tipi hisse senedi ağırlıklı fon olması gerekli.