Borsaya Girmek.
-
beyler nereye girerseniz girin ama borsaya girmeyin. zamanında iyi paralarımız gitti borsaya. babama da sakın girme demişlerdi ama dinlememişti. girdik ve bütün paramızı kaybettik, üstüne kredi çektik borçlandık felan ömrümüzün en kötü yıllarını yaşadık. babam nasihatleri dinlemedi siz bari dinleyin. borsaya girmeyin, girerseniz paranızı unutun.
-
MuhammeT bunu yazdı:
-----------------------------
Peki interaktif olarak her alım ve satım işleminden masraf olarak ak bank nekadar ücret kesinti yapıyor. bu konuda detaylı bilgiye ihtiyacım var?
-----------------------------http://www.akbank.com/hisse-senedi-158.aspx?gclid=COKKlraQ5qQCFWL92Aod_3r72Q
@Ulutoyun borsa hiçte düşünüldüğü gibi zor karmaşık birşey değildir.daha girdiğiniz hafta %5-%10 bile kazanabilirsiniz.fakat tabiki önemli olan süreklilik.Sürekli kazanç için biraz fazla tecrübe lazım.
--------------------------------------------------------
Evet zor karmaşık birşey değil zaten kimse böyle birşeyi savunmuyor. Girdiğin hafta %5%10 Kazanırsın dersen ee bunun kaybetmesi yokmu ? ilk başta %5%10 kazandığını gören daha fazla yatırmayacakmı?? Kaybettiğinde sen kefil olursun artık bu sözünle.
@Allura Bahsettiğin rakamlardan haberin yok galiba?
5-10m la girdiniz 1 i 50 yaptınız 10m desen 50 katını kazanmış olman gerekiyor sattığında = 500M
500m ile neler yapılır?
1milyondan 500daire,
1.5m dan 300villa,
2.3m dan 200ultra lüks yat,
herhangi bir holdingde ortaklık yada kur 2 tane holding. Yemeğe kalksan 50 senede yiyemezsin bu parayı, tekrar borsada kaybettim dersen hiç borsa oynamamışsın derim. Heleki bide 2000 yılında ooooo şimdinin 20m oldu artık sen hesapla ne kadar kazanmışsın. Ne işin var burada?
Hadi şunu ele alalım 500kişiyle yaptın bu işi. kişi başı 2000yılında 1m bu günün parası 2-3m sen hiç 1m TL nakit gördün mü hayatında? Şahsen ben bir arada göremedim.
-
bu borsaya nerden giriliyor ? kapısı nerdedir bunun. kağıt vs nerden alınır satılır :|
-
2 bin tl var kenarda ellemediğim. 3 veya 4 aylık hangi kağıdı önerirsiniz.
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
bu borsaya nerden giriliyor ? kapısı nerdedir bunun. kağıt vs nerden alınır satılır :|
-----------------------------En kolay yöntem garantiye başvur bir hesap açtır, İnternet bankacılığından alım satım yapabilirsin. hisselerini teletextten veya takip programlarından takip edebilirsin, internettede var birkaç güzel site bigpara, garantipara, gararantinin kendi sistemi var. Önceden kendini sınamadan gerçek para yatırma, 1000lotun varmış gibi davran, kafanda beklet satış yap kağıda dök kazancını kaybını, hisse değiştir, al-sat yap devamlı ölç kendini şirketleri takip et ekonomi dergilerinden, internette, piyasaya bak, en az 3-4 ay piş ondan sonra ufak bir meblağ yatır oyna.
Mesela ramazanda süt ve rusyadaki kuraklık yüzünden tahıl fiyatları arttı PNSUT (pınarsüt) 10 civarı seyrederken ramazanda 12yi gördü ve hala orada kar elde etti çünkü. En basitinden bunun gibi şeyleri araştır. İleride bilançolar falan girersin derine
@bugrahan45
bankadan vadeli bir hesap açtır 12 aylık vadeye koy eline para geçtikçe at hesaba daha fazla kazanırsın risk yok bir şey yok. Aylık 200 lira atsan 5000 lira paran birikir.
Yok zaten oynuyorum diyorsan bence analizlere bir bak 4-5 aylık yerine daha uzun vadeli sağlam bir kağıda oynarsan daha fazla kazanç sağlayabilirsin bence. Öneri yapmak istemiyorum çünkü kaybettiğin zaman sorumlu, suçlu her zaman öneren olur. Diğer postumda 3 tane kağıdı takip ediyorum diye yazdım çok istiyorsan onları bir araştır aklına yatarsa onları al. Yada burada var sağlam oynayan muridler takip ettikleri kağıt vardır elbet söylerler incelemesini, analizini yaparız hepbirlikte burada.
@Hıyarlıbaba EREGL 4.05 den almışsın şimdi 5.50 satsam mı diyorsun. Aslında 5.90ı gördü orada satsaydın belki daha iyi olurdu. Bekle bekle nereye kadar? :D Bu yılki zirveyi gördü bir kere en fazla bir zirve daha yapar 6yı görür dahada yukarıya çıkmaz herhalde zaten 5.90 da satmamışsın 6 ve yukarısını bekleme zaman kaybı olur derim ben.