folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Boş Gezen Gençlerin Maliyeti 25 Milyar Dolar

Boş Gezen Gençlerin Maliyeti 25 Milyar Dolar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

25 milyar dolardan çok daha fazladır maliyeti çünkü o grubun içinde potansiyeli hayli yüksek olanlar da var. iyi bir eğitim ve sermaye desteği-finansmanla ülke ekonomisinde önemli farklılıklar yaratabilirler ama evrensel kanun olan eğitim şart. en azından mesleki yönlendirme ve temel bilgileri edinebilmeleri gerekiyor. kendi başlarına bırakıldıklarında yapılan araştırmadan da anlaşılacağı üzere iş aramıyorlar ve yakınlarına ekonomik yük oluyorlar. en basitinden anne babasına bağlı yaşıyorlar ve yaş ilerledikçe bi baltaya sap olamama psikolojisi etrafılarını kuşatıyor o grubun. kız erkek çok da fazla farketmiyor ama toplumda herhangi bir statüde herhangi bir pozisyonda bulunmanın zararlarını görüp faydalarını görmüyor da olabilirler. misal maaş almaya başladığımdan beri borç ödüyorum demiş büyüklerimiz. sonuç olarak kendi çabalarıyla başarılı olamayan veya çaba göstermeyenlere devlet müdahale etmeli çünkü toplum düzenini korumak devletin görevi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atlas
    Atlas's avatar
    Erkek

Mesela ben 1200 maaş alıyorum zamanında ağır işlerdede çalıştım iş seçmedim hiç aynı bok para mara vermiyorlar kardeşim ben fabrikada 2012 de 14 saat çalışıyodum aluminyum pres'te anamız ağlıyordu aldığımız 900 liraydı kim çalışır o işte o paraya bizde fazla çalışmadık şimdiki çalıştığım yer kuruyemiş oda işe yabancı değilim 20 sene yaptık o işi ve eve yakın diye ama bir iş bulsam güzel maaşlı zorluk derecesine bakmayıp giricem o derece 1800 borç ödüyorum 1200 alıyorum sokayım böyle adalete

Atlas tarafından 12/Eki/16 12:32 tarihinde düzenlenmiştir

-
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Erkek

Millet üniversite mezunuyum demek için gidiyo siktiri boktan üniversite okuyo sonra da üni mezunum iş bulamıyorum diyerek ağlıyor. Herkes tutturmuş diploma diploma diye , 4 yıl işletme okuyacağına git 4 yıl herhangi bir dalda geliştir kendini üniversite mezunlarından daha iyi maaş alırsın. Sen kalkıp bilgisayar mühendisliği okuyosun gidiyosun bi şirkete ne derlerse onu yazıyon aq. 4 yılda birtane site açıp içini doldursan 4 sene sonra anasının amı gibi para kaznaırsın. Saksıyı çalıştırıcan abi  , birşeyler yapıcan uğraşıcan. Hayatından 1,2,3,4 sene feda edicen. Elin iş tuttumu herkes peşinden koşuyo zaten. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Erkek

Afedersin iş şartları okuyunca bazen işsiz kaldım dönemde " bu ne amk esir kampı gibi" diyip duruyodum . cidden de öle büyük firmalar felan resmen sömürüyor. elin suriyelisi 800 tl alırken çalışmadan sen çalışarak 1300 alıyosun . saçmalığa gel. zaten çalışıpda başarılı olunmaz bu ülkede torpilin yoksa

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

orantısız zenginleşme

devlet ve çekim alanındakiler zengin 

halk yoksul

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    Seminerist bunu yazdı

Millet üniversite mezunuyum demek için gidiyo siktiri boktan üniversite okuyo sonra da üni mezunum iş bulamıyorum diyerek ağlıyor. Herkes tutturmuş diploma diploma diye , 4 yıl işletme okuyacağına git 4 yıl herhangi bir dalda geliştir kendini üniversite mezunlarından daha iyi maaş alırsın. Sen kalkıp bilgisayar mühendisliği okuyosun gidiyosun bi şirkete ne derlerse onu yazıyon aq. 4 yılda birtane site açıp içini doldursan 4 sene sonra anasının amı gibi para kaznaırsın. Saksıyı çalıştırıcan abi  , birşeyler yapıcan uğraşıcan. Hayatından 1,2,3,4 sene feda edicen. Elin iş tuttumu herkes peşinden koşuyo zaten. 

Hocam o işte öyle olmuyor be.

Çevremde ne zaman eğitime karşı olupta iş ticarette kafada bitiyor dedilerse sonu iflasla bitti. Pek çoğu sonunda üniversiteye geri döndü. 

Kıçı kırık yerde işletme okuyan özetlerine bile bakmış olsa senin o 4 senede iş kurar öğrenirsin dediğin kişiden daha iyi iş götürür. Üniv. mezunları bile daha protokollerden bir haber. Devlet kurumlarına gidip sudan çıkmış balık gibi salak salak etrafa bakanların hepsi cahil insanlar değil. Dünyadan bir haber okumuşlar da onların arasında bolca var. Burada hiç bilgisi olmayan, yaşar öğrenirim diyen kesim iyice işe uzak kalıyor.

4 sene feda edeceksen adam akıllı kendini eğiterek, bir okuldan diploma alarak eğit. Sonunda iyi kötü bir şeyler illaki kalıyor. Okul ortamı nerede okursan oku sana bir şeyler katıyor. Ve bu bence o kağıt parçasından daha değerli. Bunu hiçbir hayat gidişatı sana veremeyebilir. O ortam apayrı.

Ama öğrenci diyor ki diploma tek başına yeter. Sabancı'da okusam da öyle, Sütçü imam da okusam da öyle. O iş öyle olmuyor işte. Okullarda puan düştükçe denetim mekanizması düşüyor. Yüksek puanlı okulların numarası sıkı bir testten geçirip öyle mezun etmeleri. Ama yüksek puan alan, teste girerek kontenjan hakkı kazanan kendini dük zannettiği için okulu sallamıyor. Ben zekiyim, okuldan da mezun olur işi kaparım diyor. Böyle olupta açıkta kalınca da memleket çok rezil :S Türkiye'den s. olup gitmek lazım diye ağlıyorlar. Esas mesele okulu kazanmak değil, bitirebilmek, hakkını verebilmek. Ortam karı kız özgürlük diye kendini salıp sınavda derece yapan, sonra okulunu bitiremeyen yok mu? Gırla.

Adam diyor ki üniv. mezunuyum. Diyorsun çok güzel. Ne yaptın öğretimin boyunca. Eh, mezun oldum diploma var birikimliyim. Ne yaptın? Hiçbir şey. İki kelam bir şey okudun, araştırdın mı? Hocalar bunu zaten bize veriyorlar, derste işliyoruz ne gerek var? Literatür taraması, güncel bilgiler? Hoca not olarak veriyor gerek yok. Kitap? Ders kitapları özel hazırlanıyor her şey içinde. 10 kitap okumadan 4-5 yıl okuyup mezun olan adam var. Eğitimli cahiller bunlar. Bunların açıkta kalması, işsiz kalması tesadüf veya sadece piyasanın mevcut haliyle bağlantılı değil. Yarı cehalet bunları oraya itiyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek

6. sınıfım boştayım metalurji ve malzeme müh alanında stajyer mühendis olarak iş arıyorum. bulamadım. başvuru sayım yeterince çok. tşk.

imza mı gelmiş?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    Opsiyonel_Bilgiler bunu yazdı

6. sınıfım boştayım metalurji ve malzeme müh alanında stajyer mühendis olarak iş arıyorum. bulamadım. başvuru sayım yeterince çok. tşk.

Metalurji derken, mesela ben şimdi hurdalık açsam gerekli her türlü alet edevat olsa biz burda seninle istediğimiz kalitede metal üretebilir miyiz? Hammadde olsa, misal istediğim sertlikte çelik üretebilir misin veya alaşım alüminyum blok yapabilir miyiz?

RETRET tarafından 12/Eki/16 13:44 tarihinde düzenlenmiştir

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PhYtOn
    PhYtOn's avatar
    Erkek

Valla deli gibi iş arıyorum kendi sektörümle ve yakın sektörlerde ama elde var 0. Hayır ben de şunu anlamıyorum tecrübesiz eleman alındığında işi öğrenmesi veya öğretilmesi (kişiden kişiye farklılık gösterebilir) o kadar zor değil ama nedense piyasanın durgunluğu bir yana diğer sebeplerden biri de budur şahsi fikrim tabii, kısacası ne iş veren umduğunu bulabiliyor ne de iş arayan insan(lar). Baya doluyum da neyse.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Piyasa şuan gerçekten çok kötü işlerimiz son olaylardan sonra yarı yarıya azaldı yakın zamanda küöülmeye gidilecektir kesin sektör tekstil-kimya.

Bunun haricinde özel sektör gerçekten ilginç az veya normal çalışanı kovup çok çalışana onun işleri devretme gibi bir alışkanlıkları var nedense iki ucu boklu değnek resmen.

7 ayda 2 kere terfi aldım sırtıma binen extra sorumluluklar dışında bana hiçbir getirisi yok. Bi yerlerimizi yırttığınızda anca kuru bir teşekkür alıyoruz. He işi bırakır mıyım -hayır, işşiz kalmaktan yine iyidir. 

طדṮ
Toplam Hit: 10423 Toplam Mesaj: 82
türkiye oecd issizlik