folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Boş Gezen Gençlerin Maliyeti 25 Milyar Dolar

Boş Gezen Gençlerin Maliyeti 25 Milyar Dolar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    samaccc bunu yazdı
    AmoR bunu yazdı

Adam olayı anlatmış . Ama bazıları hala iş var iş beğeniyorsunuz demekten çekinmiyor ve bu tipler tbt de aramızdalar malesef

. 

Umarım yakın zamanda güzel bir iş bulursun 

Yok gayet oylesi de var, mesela cok yakinimdan yeni mezun 4 arkadas minimum 6000 tl maas istedikleri icin "is bulamiyorlar" su an. 

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Valla hacılar öyle yada böyle kazanmak isteyen bir yerlerini yırtacak kazanacak. Ben son 6 seneyi çok aktif bir yırtınma ile geçirdim, 30 a yakın davam oldu, yakalama kararları kovalamacalar vs bunlarla uğraşırken her fırsatı değerlendirdim.

6 yıl içinde

İstanbul beykozda 2 katlı bir villa aldım hayfadaki çocukların üstüne verdim,

Atakentte 3 apartman dairesi aldım türkiyedeki diğer çocuklara da 1 er daire bıraktım.

kendimede ümraniyede 1 apartman dairesi aldım,

geçen ay geliboludaki sütlüce köyünden (köprü geçecek) 2 katlı bir köy evi aldım, bahçesi sanıyorum 400m2 var,

bir de sit alanı içinde tuz mağarası barındıran 8 dönümlük tarla aldım.

İşin ilginç ve komik tarafı cebimde doğru düzgün para yok, ne zaman cebime para girse mülke yönelmişim onu keşfettim, son aldığım yerin kredisi için marta kadar 4000 4000 ödüyorum yediğim yine bulgur yumurta.

geçen sene işten ayrıldıktan sonra (kovulduktan sonra) sabit bir gelir yapmalıyım dedim, bir tarım kooperatifine satın alamayacakları 4 tane makine kiraladım (4 makineyi 22 000 liraya aldım onardım bakımlarını yaptım) şimdi çalışmadanayda 2600 makine kirasından geliyor, sigorta ve sağlık giderimi düşünce 2200, mutluyum mesudum.

3 aydır da solidworks ve catia kursuna gidiyorum 3d yazıcı ile bir şeyler yapmayı düşünüyorum 2 yıl kadar başka bir işe bakacağımı sanmıyorum bir şeyler üretmek zevkli.

nihayetinde iş yok diye bir şey yok, işi sen kendin yaratacaksın, hiç bir şey yapamıyorsan güzel pilav nohut tavuk yapmayı öğren al camlı bir araba yanına da bir yancı al gözüne kestirdiğin bir yerde dur nohutlu tavuklu pilav sat. programlaman mı iyi ücretine bakmadan büyük bir işletmeye kapak atmaya çalış, eksikleri tespit et deliler gibi kastır sana bağımlı hale gelsin sen o parayı onları kanırta kanırta dümbürte dümbürte çıkartırsın sadece zamana yay, sokağa çıkmaktan insanlarla muhatap olmaktan korkmayın, iş dediğiniz şey şuna benzer müşteri sana hiç bir şey vermek istemez sen de ondan her şeyini almak isteyeceksin orta nokta uzlaştığınız nokta ticarettir,  bu işin hakkı bu kadar ben şu kadar az alayım deme fırsatın varsa al alabildiğin kadarını, adam sonradan beni kazıklamışın derse yeni işlerde indirimimiz olur dersin orta yolu bulursun. ürün geliştiriyorsan müşteriye istediğinden fazlasını verme, onun istediğinden fazlasını yap ama onu farklı bir zamanda satarsın önce onun istediğini sat. ucuz arsa bulursan git kredi çek o arsayı al insanlar azalmaz arsalar tarlalar azalır. kelepir malzeme bulursan derhal sağlamlığını kontrol etmeyi öğren ve sağlamsa hemen al düşünme mutlaka alıcısı çıkar onun. sahibinden i n11 i beleş olan tüm dükkanları etkin kullan, facebooku instagramı don haberi vs vs. yani sen özer çiller gibi para para para para diyecek elindeki parayı telefon alayım araba alayım buzlu badem sokayım diye harcamayarak sermayeye yatıracaksın ve sermaye elindeyken de deliler gibi o sermayeyi ederinin üzerinde paraya çevirmeye çalışacaksın. hayata küserek, insanlara küserek, piyasaya küserek bir şey elde edemezsin mahalleni, şehrini, ülkeni, insanları iyi tanıyacaksın başını yere eğerek ezik ezik yürümek yerine kafanı yukarı kaldır binalara bak tabelalara bak, uzaktaki insanlara bak, yanından geçtiğin işyerlerinin içine bak, sonra elindekilere bak ben ne biliyorum ne yapabilirim ne satabilirim diye düşün gerisi gelir. mesela aylık yıllık 3 yıllık 5 yıllık planların olmalı, benim bu yıl için planım nedir? katı modellemede uzmanlaşıp 3d yazıcı almak, 1 yıl sonrası için hedefim nedir istediğim sektör için tasarımlarımı üretip satmak, 2 yıl sonrası için planım nedir işletmeme abd de şube açıp orada da üretim yapıp satmak, 3 yıl için planım nedir 2 sene sonra oradan alacağım eve yerleşip yaşantımı orada devam ettirmek. gibi gibi... bir hedefe kitlenince pitbull gibi bırakmamak gerekiyor öleceksen öl çenen kopacaksa kopsun ama ısırdığını bırakma işin püf noktası bu.

burda bazı arkadaşlar var çok ciddi potansiyelleri var ama karar veremedikleri için yıllarını çarçur ettiklerini görüyorum, başkalarından kendilerine yol çizmesini istiyorlar, üzücü.

Bu kafa olduğu sürece işte bu memlekette ezilen hep ezilecek zengin hep zengin olacak 
    herkes neden ticaret yapsın herkes ticaret yaparsa üretimi kim yapacak üretim de çalışanlar ne olacak nedne hakkının almayacak 

üniverste bitirmiş bir iş dalında uzmanlaşmış adam neden kendi işni yapmasın neden kalkıp nohut pilav satıyor neden nohut pilav satmak zorunda bırakılıyor
    sen kalkıp nohut pilav sattıkça köle gibib çalışmaya razı oldukça daha çoook sırtına binene olur ve daha çook nohut pilav satanlar mühendis mimarlar olur 

bu olay ulkede gunumuzun olayı degıl devamlı olan

https://www.youtube.com/watch?v=icYPrQFANSs

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Valla hacılar öyle yada böyle kazanmak isteyen bir yerlerini yırtacak kazanacak. Ben son 6 seneyi çok aktif bir yırtınma ile geçirdim, 30 a yakın davam oldu, yakalama kararları kovalamacalar vs bunlarla uğraşırken her fırsatı değerlendirdim.

6 yıl içinde

İstanbul beykozda 2 katlı bir villa aldım hayfadaki çocukların üstüne verdim,

Atakentte 3 apartman dairesi aldım türkiyedeki diğer çocuklara da 1 er daire bıraktım.

kendimede ümraniyede 1 apartman dairesi aldım,

geçen ay geliboludaki sütlüce köyünden (köprü geçecek) 2 katlı bir köy evi aldım, bahçesi sanıyorum 400m2 var,

bir de sit alanı içinde tuz mağarası barındıran 8 dönümlük tarla aldım.

İşin ilginç ve komik tarafı cebimde doğru düzgün para yok, ne zaman cebime para girse mülke yönelmişim onu keşfettim, son aldığım yerin kredisi için marta kadar 4000 4000 ödüyorum yediğim yine bulgur yumurta.

geçen sene işten ayrıldıktan sonra (kovulduktan sonra) sabit bir gelir yapmalıyım dedim, bir tarım kooperatifine satın alamayacakları 4 tane makine kiraladım (4 makineyi 22 000 liraya aldım onardım bakımlarını yaptım) şimdi çalışmadanayda 2600 makine kirasından geliyor, sigorta ve sağlık giderimi düşünce 2200, mutluyum mesudum.

3 aydır da solidworks ve catia kursuna gidiyorum 3d yazıcı ile bir şeyler yapmayı düşünüyorum 2 yıl kadar başka bir işe bakacağımı sanmıyorum bir şeyler üretmek zevkli.

nihayetinde iş yok diye bir şey yok, işi sen kendin yaratacaksın, hiç bir şey yapamıyorsan güzel pilav nohut tavuk yapmayı öğren al camlı bir araba yanına da bir yancı al gözüne kestirdiğin bir yerde dur nohutlu tavuklu pilav sat. programlaman mı iyi ücretine bakmadan büyük bir işletmeye kapak atmaya çalış, eksikleri tespit et deliler gibi kastır sana bağımlı hale gelsin sen o parayı onları kanırta kanırta dümbürte dümbürte çıkartırsın sadece zamana yay, sokağa çıkmaktan insanlarla muhatap olmaktan korkmayın, iş dediğiniz şey şuna benzer müşteri sana hiç bir şey vermek istemez sen de ondan her şeyini almak isteyeceksin orta nokta uzlaştığınız nokta ticarettir,  bu işin hakkı bu kadar ben şu kadar az alayım deme fırsatın varsa al alabildiğin kadarını, adam sonradan beni kazıklamışın derse yeni işlerde indirimimiz olur dersin orta yolu bulursun. ürün geliştiriyorsan müşteriye istediğinden fazlasını verme, onun istediğinden fazlasını yap ama onu farklı bir zamanda satarsın önce onun istediğini sat. ucuz arsa bulursan git kredi çek o arsayı al insanlar azalmaz arsalar tarlalar azalır. kelepir malzeme bulursan derhal sağlamlığını kontrol etmeyi öğren ve sağlamsa hemen al düşünme mutlaka alıcısı çıkar onun. sahibinden i n11 i beleş olan tüm dükkanları etkin kullan, facebooku instagramı don haberi vs vs. yani sen özer çiller gibi para para para para diyecek elindeki parayı telefon alayım araba alayım buzlu badem sokayım diye harcamayarak sermayeye yatıracaksın ve sermaye elindeyken de deliler gibi o sermayeyi ederinin üzerinde paraya çevirmeye çalışacaksın. hayata küserek, insanlara küserek, piyasaya küserek bir şey elde edemezsin mahalleni, şehrini, ülkeni, insanları iyi tanıyacaksın başını yere eğerek ezik ezik yürümek yerine kafanı yukarı kaldır binalara bak tabelalara bak, uzaktaki insanlara bak, yanından geçtiğin işyerlerinin içine bak, sonra elindekilere bak ben ne biliyorum ne yapabilirim ne satabilirim diye düşün gerisi gelir. mesela aylık yıllık 3 yıllık 5 yıllık planların olmalı, benim bu yıl için planım nedir? katı modellemede uzmanlaşıp 3d yazıcı almak, 1 yıl sonrası için hedefim nedir istediğim sektör için tasarımlarımı üretip satmak, 2 yıl sonrası için planım nedir işletmeme abd de şube açıp orada da üretim yapıp satmak, 3 yıl için planım nedir 2 sene sonra oradan alacağım eve yerleşip yaşantımı orada devam ettirmek. gibi gibi... bir hedefe kitlenince pitbull gibi bırakmamak gerekiyor öleceksen öl çenen kopacaksa kopsun ama ısırdığını bırakma işin püf noktası bu.

burda bazı arkadaşlar var çok ciddi potansiyelleri var ama karar veremedikleri için yıllarını çarçur ettiklerini görüyorum, başkalarından kendilerine yol çizmesini istiyorlar, üzücü.

Bu kafa olduğu sürece işte bu memlekette ezilen hep ezilecek zengin hep zengin olacak 
    herkes neden ticaret yapsın herkes ticaret yaparsa üretimi kim yapacak üretim de çalışanlar ne olacak nedne hakkının almayacak 

üniverste bitirmiş bir iş dalında uzmanlaşmış adam neden kendi işni yapmasın neden kalkıp nohut pilav satıyor neden nohut pilav satmak zorunda bırakılıyor
    sen kalkıp nohut pilav sattıkça köle gibib çalışmaya razı oldukça daha çoook sırtına binene olur ve daha çook nohut pilav satanlar mühendis mimarlar olur 

bu olay ulkede gunumuzun olayı degıl devamlı olan

https://www.youtube.com/watch?v=icYPrQFANSs

bunca yıldır çözülemediyse bir sorun var demektir ama  iş gücü eskiye nazaran çok daha düşük 

büyüklerimden duyduğumu söyleyeyim devlet memuru olmak isteemezmiş kimse özel sektör daha fazla ücret veriyormuş 
    insanlar devlet memeurlarından daha fazla ücret alırmış iş gücüne ihtiyaç daha çokmuş işsizlik oranı bu kadar fazla değilmiş  

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Sorun zihniyetde, her jenerasyon bugünü kurtarmaya çalışıyor, çoluğuna çocuğuna daha iyi bir ülke, daha iyi yaşam standartları bırakmaktan genelin anladığı, onlara birer daire bırakmak veya para bırakmak. Sosyal devlet yapısı, standart yaşam şartları vs. gemisini kurtaranın umurunda değil.

Biz millet olarak fazla sıkıya, fazla kurala gelemeyiz, bu sebeple genel yaşamda bir çok kanun ya yok, ya işletilmiyor ama öte taraftan vergiydi, sosyal güvenlikti, özlük haklarıydı giydirdikçe giydiriyorlar kimsenin gıkı çıkmıyor.:)

Ne zaman zihniyet biraz değişecek, o zaman ses çıkmaya başlayacak ve bazı haklar elde edilecek. Unutmayın ki bizde bu devleti yönetmeye aday kişiler kamu hizmeti yapmıyor, aynı mantalitedeki gemisini kurtarmaya çalışan kaptanlar onlar. Bir gün siyasi oluşumlar şirket olmaktan çıkarsa, sosyal haklar hükümetin değilde devletin denetiminde olursa herşey düzelir. Bugünki sistemle üçkağıtçılık, pratik zeka gibi artılarla fazladan kazanan kimseler olduğu, bu zihniyet sürdüğü sürece kaynaklar elbet de yetmeyecek ve birileri birilerinin sırtına basacak.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

O is aramayanlar ya zaten zenginler ya askerlikten kaciyorlar ya da koca bekliyorlar. Mesela bu kulaklar "Daha kaliteli koca bulmak icin master yapiyorum, sonra calismayacagim", "Ic mimarim ama evlenip kendi evimi dekore ettim diplomamin hakkini verdim artik lazim degil" cumlelerini duydu. 

Benim kulaklarım da, evlenince çalışmak istemiyorum; diploma lazım ama, olur da boşanma durumu olursa lazım olacak, lafını duydu.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Florenzi bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Adam gibi iş mi var ki , sanki millet zevkinden boş geziyor.

Peki mesela siz ne aradiniz da bulamadiniz? Ya da genclik egitim birikimi ile ne ariyorda bulamiyor?

gel bizim fabrikaya 1 gün çalış gör

dogru düzgün iş yok  sikindirik bi ülkedende bu beklenir zaten

13 saat calısıp her gün 2 saatinide yola veriyorum aq

nezaman tatil olcagınada onlar karar veriyor zorlamı calısıyosun dersende keyfimden amk :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    do_som bunu yazdı
    Florenzi bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Peki mesela siz ne aradiniz da bulamadiniz? Ya da genclik egitim birikimi ile ne ariyorda bulamiyor?

nezaman tatil olcagınada onlar karar veriyor zorlamı calısıyosun dersende keyfimden amk :D

Sen yaşamak için çalışmıyor adeta çalışmak için yaşıyorsun:) 

parası iyi mi bari

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    mataramasuko bunu yazdı
    do_som bunu yazdı
    Florenzi bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Sen yaşamak için çalışmıyor adeta çalışmak için yaşıyorsun:) 

parası iyi mi bari

Yaşa ben diyecektim.

Ne fabrikası bu. Gizliden sigortaya şikayet et. Ben çıktığım yerleri şikayet etseydim var ya ne dümenler çıkardı . Boşver dedim .seninki bayağı kötü ama. Benim 12 saat iş, yarim saat   yoldu neyseki :)

futurist tarafından 13/Eki/16 02:07 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Parayı bulan insan yatırım yapmak, fabrika kurmak yerine, gidip gayrımenkul alıyor bence en temel problem burada. İnsanlar risk almayı sevmiyor, kendince haklı sebepleri de var herkesin. 

1. Siyasi ortam yeterince net değil, yatırım yapıp ertesi gün fetöcü diye kurduğu fabrikaya çökülmesinden korkuyor.

2. Yatırım yapılacak teknik bilgiye sahip değil, devlet yetersiz kalıyor.

3. Dolar,euro almış başını gitmiş zaten, ithalat,ihracat derken adam çökecek.

4. Ekonomiye zerre güven yok, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarıyla mahalle kavgası yapan iktidar vs, vs. artar gider.

Kendimce radikal çözüm önerilerim.

1. Nüfus politikası sınırlandırılmalı, fazla çocuk konusunda ciddi maddi yaptırımlar uygulanmalı. ( Ne yazık ki hala 3 çocuk diye diretiyorlar.)

2. Üniversitelerin mevcut kapasiteleri yüzde 30 a düşürülmeli.

3. Zorunlu askerlik kaldırılmalı. ( Ekonomik etkinsizlik vs.)

4. İstanbul merkezli kalkınma yerine Anadolu'ya yayılmış bir kalkınma lazım, teşvikler vs. olmalı. Özellikle Finans ağırlıklı sektörlerde.

5. Yerli üreticiye pazar yaratma konusunda devlet desteği ve teşvik.  (Kobiler yetersiz kalıyor.)

6. Bölgedeki kaos ortamını sonlandıracak çalışmalar yapılıp, mülteciler en kısa zamanda ülkelerine geri gönderilmeye başlanmalı.

Daha çoğaltabiliriz ama temel problemler bunlar bence

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Seminerist bunu yazdı

Millet üniversite mezunuyum demek için gidiyo siktiri boktan üniversite okuyo sonra da üni mezunum iş bulamıyorum diyerek ağlıyor. Herkes tutturmuş diploma diploma diye , 4 yıl işletme okuyacağına git 4 yıl herhangi bir dalda geliştir kendini üniversite mezunlarından daha iyi maaş alırsın. Sen kalkıp bilgisayar mühendisliği okuyosun gidiyosun bi şirkete ne derlerse onu yazıyon aq. 4 yılda birtane site açıp içini doldursan 4 sene sonra anasının amı gibi para kaznaırsın. Saksıyı çalıştırıcan abi  , birşeyler yapıcan uğraşıcan. Hayatından 1,2,3,4 sene feda edicen. Elin iş tuttumu herkes peşinden koşuyo zaten. 

Aynı fikirdeyim . Türkiye de  ısrf üniversite mezunu olmak için , diploma için  okuyanlar  , üniversite sçmeden önce iyice araştırma yapmadıkları için , kapağı bi üniversiteye atayımda sonra düşünürüz diyenler , okurkende  üniversitede ortam yapıp  kendini yetiştirmeyenler açıkta kalıyorlar.

Önce herkes  kendi yapabileceği  mesleği seçecek ona yönelecek. 2.si  Türkiyede  Boğaziçi , Yıldız , Odtü  gibi sayılı üniversiteler haricinde herhangi bir üniversite de okursan  ve kendini de geliştirmezsen hiç kusura bakma hiçbir iş yeri seni seçmez. Ya çok iyi bir üniversite de okuyacaksın ya da kendini çok iyi geliştireceksin , okurken deçalışıp tecrübe kazanacaksın ki tercih sebebi olabilesin.

Ben üniversitee giderken , üniversitenin hiçbirşey vermediğini farkettiğimde geç olmuştu , aynı mahallede oturduğumuz ben den yaşça küçük olan tanıdığıma  ( iyi bir üniversiteye gidecek kadar ders çalışan birisi değil di ) açık öğretime , işletme gibi bölüme  gitmesini , açık öğretime giderkende  muhasebe bürosununda çalışmasını önerdim. O okurken işi öğrendi  , benden daha çok tecrübesi vardı .Benden daha iyi işe girdi.Açıköğretin diploması da  4 yıllık üniversite diploması sayıldığı için  Mali Müşavirlik sınavalrına girebildi , o da mali müşavir oldu . Sonuçta benden daha önce çalışma hayatına başladı , benden daha çok iş tecrübesi oldu.İşi iyi bildiği için de benden daha iyi iş sahibi oldu.

Demem o ki , Türkiyede ya çok iyi üniversite de okuyacaksınız , ya da kendinizi çok iyi yetiştireceksiniz.İlla diploma diyorsanız , açıköğretim diploması yeterli ve geçerli.

No :RETRET in önerilerini merakla bekliyorum , bence forumdaki işsizler  takip edip önerilerini hayata geçirmeli .Sadece okuyup uygulamazsanız  hiçbir faydası olmaz.Kimse Yemek tarifi kitabı okuyarak karnını doyıuramaz.

Toplam Hit: 10442 Toplam Mesaj: 82
türkiye oecd issizlik