folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Boş Gezen Gençlerin Maliyeti 25 Milyar Dolar

Boş Gezen Gençlerin Maliyeti 25 Milyar Dolar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Akşam bir şeyler yazacağım 3 ay uygulayın sonuçlarını gelin burada bana yazın, açık laboratuvar çalışması yapalım sizinle.

Yazılım dünyası için de az bi kaç nasihatte bulun :D Olmadı böyle :D Ne yapmak gerekir ? Düz duvara tırmanmaya mı çalışalım ? Duvarı deşip delikler oluşturup tepeye mi tırmanalım ? Duvarı geçecek merdiveni mi yapalım ? yoksa Hiç duvarla uğraşmayıp yolumuzu mu değiştirelim ? Akşama burdayım :D 

şöyle bir şey yapabiliriz:

1 işsiz prezentabl (ne demekse) pazarlamacı

1 işsiz döt.net çi

1 işsiz android programcısı

1 fatura kesebilir atıl işletme sahibi

1 2008 veya 2012 webserver

1 marka patentle uğraşacak kişi

toplaşın aranızda anlaşın, sözleşmelerinizi oluşturun pm atın. 4. ayın sonunda aylık 6 şar bin lira kazanabileceğiniz bir proje vereceğim size. kimse ben bunu yapmam demeyecek. hiç yapılmamış bir şey yaptıracağım size.

Ben fatura keserım ..

bu arada bazı gencolar @retret ıcın cok sallıyor şizofren fılan dıyorlar :D bazıları cok pıskopat bır tıpı oldugunu dusunuyorlar . 

melek yuzlu seytandır kendısı :) yıllardır tanırım ıs yaparız yemegını yemıslıgım evınde kalmıslıgım vardır gercektır devamlı da görüşürüz.

hayal edemeyecegınız ınsanlarla baglantıları vardır buna ragmen gotu kalkık degıldır ben herseye rağmen bu sitede yazmasını bıle garipserim 

o pozisyonda bır ınsanın ne ısı olurda forum sitelerinde yazar dıye dusunurum zaman zaman :D 

ıssızlıkle ılgılı olarak ta ınsanlar mezun olunca bırsey yapmıyorlar ki bir iki arkadaş yazmış cok okul var dıye . Haklılar var gunumuz kapitalist dunyasında 

işsizliği ötelemek amacıyla unıversıteler acılıyor , etraftakı esnafa para kazandırsın dıye okullar acılıyor baska bır anlamı yok.

bır ıktısad teorisi vardı hatta ust duzeyde egıtımlı ınsanların bu kadar fazla olması sıstemde bırıkmelere ve tıkanmaya sebebıyet verıp sistemi çökertecek diye. sanırım kapitalizmin geleceği var mı dıye 4  5 yazarın yazdıgı bır kıtap vardı orada da gecıyordu . iktisad okuyan arkadaslar daha ıyı bılırler.

okul bıtırıyorsun askere gıt dıyorlar su durumda ınsanlar askere gıtmek ıstemıyor. meslegını yapmak ıstıyorsun muhendıssın pıyasada 1500 lıraya muhendıs calıstıyorlar yanı muhendıssen ızmır sartlarında bahsedıyorum 4 bın lıra fılan alıyorsun hadı 5 bın lıra al oda yılların deneyımlı saglam muhendıslerı oluyor.

bır grup ınsan gıdıyor 1500 1700 demeden yukselırım dıye gırıyor ıse ııbf den atanamayan ogretmenden bahsetmıyorum bıle hıc , ama onun gıbı yukselırım dıye dusunen 10bın tane 50 bın tane yuz bıntane muhendıs var aynı sehırde yukselen sayısı 100 kısı oluyor 1 fabrıkada 1 tane muhendıs mudur olup 100 tanesı duz pozisyonda calısmaya devam edıyor. 

bunun ıcıne gırmeyen ınsan farklı ısler yapıyor ya da ıs arama ıssızlıgı ıcerısınde yer alıyor. arkadasım yukseklısans yapıyor calıstı bır ıkı fırmada 1 yıl kadar sıkerım dedı yapacagınız ısı dıye aldıgı para az verdıklerı gorevler fazla bıraktı smdı bır kahve fırmasında parttıme calısıyor yukseklısansnı yapıyor.

cok az paralara calısmayı kımse ıstemıyor aslında olay para mevzusu degıl.

ne kadar para karsılıgından zamanınızı satabılırsını ? tum olay bundan ıbaret 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Çok çalışmanın, herkesin kendi çabalamasının önemi yazıyorsunuz bunlar güzel şeyler kimse buna itiraz etmez lakin Türkiye' de yaşıyorsun.

Burda bunları yaparak hayatını devam ettirirsin.O kadar.

Ne olursun Ne ölürsün.

Ben size işin kolayını söyleyeyim:

Her şartta acımasızca üçkağıtçı olacaksın.

Yalaka ve yandaş olacaksın.

Bu kadar...

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

tabi işsilik artar ota boka üniverste mezunu şartı koşuyorsunuz üniverste mezunlarının büyük çoğunluğu bitirdiği üniversteye ait işi yapmıyor sırf bu bile başkalarının önünü tıkamaya ve işsizliğe yetiyor kururmsal firmalarda saçma sapan bölüm olsun yeterli 4 yıllık mezun ol gibib salakça anlayış var

adama veriyorlar 1300 tl maaş tabi yapmaz o işi 1300 tl ye paramı a.k açlık sınırının ble altında rakama işçi alıyorlar köle gibib çalıştırıyorlar 

anadoluda asgari ücret bile değil 750 tl ye adam çalıştırıyorlar sigortasız vs .

insanlara çocuk doğurması yönünde teşvik edenler bir zahmet iş versin o zaman doğan çocuk  büyüyünce boş gezmez 

burada bile var saçma sapan iş beğenmiyorlarmış köle gibi kullnaıyorsunuz adamları üç kuruş paraya gel kendin yap ulna o işi o zaman adamın sırtından 5 kat para kazanıyorsun adama vereceğin izini mesaiiy kısıyorsun utanmadan kalkıp iş beğenmiyormuş insanlar 
    siz köle arıyorsunuz işçi değil

SeRDaR tarafından 12/Eki/16 19:22 tarihinde düzenlenmiştir

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

İstanbul için 1.300 lira maaş tabi yetersiz benim bekar halimle geçen hesapladım tek başıma 1 ayda 1.500 lira para harcamışım. Birde evli olsam, çocuk tombalak olsa düşünemiyorum.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

insanlara çocuk doğurması yönünde teşvik edenler bir zahmet iş versin o zaman doğan çocuk  büyüyünce boş gezmez  

Çocuk doğurmalarını istemelerinin sebebi genç nüfusun ciddi şekilde yaşlanmaya başlaması. Yakın gelecekle ilgili istatistiki tahminler var. Hani hep dönen "Türkiye genç nüfusa sahip dinamik bir ülkedir" geyiği bitince doğrudan pek çok şeyi etkileyecek. Nüfusun yaşlanması özellikle sigorta sistemini doğrudan etkileyen bir şey. Şu anda bile sistem oldukça darda. 

Boşuna 3-5 çocuk diye kıvranmıyorlar. Hem bunlar potansiyel seçmen, hem de ucuz iş gücü. Herkes bilinçli olur da çocuklarını birer ikişer yapar, hepsine iyi eğitim verirse alt düzey işleri kim yapacak? 3-5 çocuğun 2-3'ü nasılsa adam olmaz, ayak işlerini yapar. Geri kalan da şanslıysa iki tık üstte sömürülür. Bir çocuk yapar özel okullarda, kaliteli eğitim verirsen ileride politik görüşü de buna göre şekillenir, bu da milli irade topluluğunun azalması anlamına gelir. Fazlalığın olduğu yerde doğrudan cehalette kademeli olarak artacaktır. Buna paralel olarakta bazılarının işine gelecektir. Tüm dünyada geçerli olan şey budur. 

Austen tarafından 12/Eki/16 19:32 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Valla hacılar öyle yada böyle kazanmak isteyen bir yerlerini yırtacak kazanacak. Ben son 6 seneyi çok aktif bir yırtınma ile geçirdim, 30 a yakın davam oldu, yakalama kararları kovalamacalar vs bunlarla uğraşırken her fırsatı değerlendirdim.

6 yıl içinde

İstanbul beykozda 2 katlı bir villa aldım hayfadaki çocukların üstüne verdim,

Atakentte 3 apartman dairesi aldım türkiyedeki diğer çocuklara da 1 er daire bıraktım.

kendimede ümraniyede 1 apartman dairesi aldım,

geçen ay geliboludaki sütlüce köyünden (köprü geçecek) 2 katlı bir köy evi aldım, bahçesi sanıyorum 400m2 var,

bir de sit alanı içinde tuz mağarası barındıran 8 dönümlük tarla aldım.

İşin ilginç ve komik tarafı cebimde doğru düzgün para yok, ne zaman cebime para girse mülke yönelmişim onu keşfettim, son aldığım yerin kredisi için marta kadar 4000 4000 ödüyorum yediğim yine bulgur yumurta.

geçen sene işten ayrıldıktan sonra (kovulduktan sonra) sabit bir gelir yapmalıyım dedim, bir tarım kooperatifine satın alamayacakları 4 tane makine kiraladım (4 makineyi 22 000 liraya aldım onardım bakımlarını yaptım) şimdi çalışmadanayda 2600 makine kirasından geliyor, sigorta ve sağlık giderimi düşünce 2200, mutluyum mesudum.

3 aydır da solidworks ve catia kursuna gidiyorum 3d yazıcı ile bir şeyler yapmayı düşünüyorum 2 yıl kadar başka bir işe bakacağımı sanmıyorum bir şeyler üretmek zevkli.

nihayetinde iş yok diye bir şey yok, işi sen kendin yaratacaksın, hiç bir şey yapamıyorsan güzel pilav nohut tavuk yapmayı öğren al camlı bir araba yanına da bir yancı al gözüne kestirdiğin bir yerde dur nohutlu tavuklu pilav sat. programlaman mı iyi ücretine bakmadan büyük bir işletmeye kapak atmaya çalış, eksikleri tespit et deliler gibi kastır sana bağımlı hale gelsin sen o parayı onları kanırta kanırta dümbürte dümbürte çıkartırsın sadece zamana yay, sokağa çıkmaktan insanlarla muhatap olmaktan korkmayın, iş dediğiniz şey şuna benzer müşteri sana hiç bir şey vermek istemez sen de ondan her şeyini almak isteyeceksin orta nokta uzlaştığınız nokta ticarettir,  bu işin hakkı bu kadar ben şu kadar az alayım deme fırsatın varsa al alabildiğin kadarını, adam sonradan beni kazıklamışın derse yeni işlerde indirimimiz olur dersin orta yolu bulursun. ürün geliştiriyorsan müşteriye istediğinden fazlasını verme, onun istediğinden fazlasını yap ama onu farklı bir zamanda satarsın önce onun istediğini sat. ucuz arsa bulursan git kredi çek o arsayı al insanlar azalmaz arsalar tarlalar azalır. kelepir malzeme bulursan derhal sağlamlığını kontrol etmeyi öğren ve sağlamsa hemen al düşünme mutlaka alıcısı çıkar onun. sahibinden i n11 i beleş olan tüm dükkanları etkin kullan, facebooku instagramı don haberi vs vs. yani sen özer çiller gibi para para para para diyecek elindeki parayı telefon alayım araba alayım buzlu badem sokayım diye harcamayarak sermayeye yatıracaksın ve sermaye elindeyken de deliler gibi o sermayeyi ederinin üzerinde paraya çevirmeye çalışacaksın. hayata küserek, insanlara küserek, piyasaya küserek bir şey elde edemezsin mahalleni, şehrini, ülkeni, insanları iyi tanıyacaksın başını yere eğerek ezik ezik yürümek yerine kafanı yukarı kaldır binalara bak tabelalara bak, uzaktaki insanlara bak, yanından geçtiğin işyerlerinin içine bak, sonra elindekilere bak ben ne biliyorum ne yapabilirim ne satabilirim diye düşün gerisi gelir. mesela aylık yıllık 3 yıllık 5 yıllık planların olmalı, benim bu yıl için planım nedir? katı modellemede uzmanlaşıp 3d yazıcı almak, 1 yıl sonrası için hedefim nedir istediğim sektör için tasarımlarımı üretip satmak, 2 yıl sonrası için planım nedir işletmeme abd de şube açıp orada da üretim yapıp satmak, 3 yıl için planım nedir 2 sene sonra oradan alacağım eve yerleşip yaşantımı orada devam ettirmek. gibi gibi... bir hedefe kitlenince pitbull gibi bırakmamak gerekiyor öleceksen öl çenen kopacaksa kopsun ama ısırdığını bırakma işin püf noktası bu.

burda bazı arkadaşlar var çok ciddi potansiyelleri var ama karar veremedikleri için yıllarını çarçur ettiklerini görüyorum, başkalarından kendilerine yol çizmesini istiyorlar, üzücü.

Bu kafa olduğu sürece işte bu memlekette ezilen hep ezilecek zengin hep zengin olacak 
    herkes neden ticaret yapsın herkes ticaret yaparsa üretimi kim yapacak üretim de çalışanlar ne olacak nedne hakkının almayacak 

üniverste bitirmiş bir iş dalında uzmanlaşmış adam neden kendi işni yapmasın neden kalkıp nohut pilav satıyor neden nohut pilav satmak zorunda bırakılıyor
    sen kalkıp nohut pilav sattıkça köle gibib çalışmaya razı oldukça daha çoook sırtına binene olur ve daha çook nohut pilav satanlar mühendis mimarlar olur 

bizim insanımız koyun olduktan sonra daha çok sırtına basan olur bunların çalıştığım yerdekilerde böyle hakkını aramaktan aciz koyun gibib önüne konulanla yetinerek ömür çürütüyor  
    adama atıyorum ggünde 10 tane iş veriliyor saat 6 ya kadar yap deniliyor yapıp geliyor 15 tane veriliyor yediği yemekten yaptığı moladan kısıyor yine kalkıyor yapıyor bitiriyor bu sefer 20 tane veriyorlar 
    sen eşek olmayı kabul ettikten sonra semere yükü vurdukça vururlar 3-5 tanesi ses çıkartma böyle olmaz işte ülkedede böyle

3-5 kişi üç kururşa çalışmayı kabul etmese sike sike fiyatı yükseltecekler 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Offf konuya bak hepsini tek tek okudum. Yakın bi zamanda başımdan geçen olayı anlatıyım konu geldigi nokta ile ilgili.

Bursa da yaşıyorum az çok bilen biliyor Kalite kontrol meslek yüksek okulu mezunuyum bide işletme mezunuyum.  4 yıllık otomotiv tecrübem var.

9 aydır işsizim :)

geçen gün hiç başvurmadiğim bir firma beni iş görüşmesine çagirdı ben tabi 9 ay olmuş uçarcasına gittim.

İş görüşmesiniz özeti yönetici bayan : avrupa birligi destekli proje yapıyolar proje sorumlusu arıyolarmiş

şartlar 1.400 lira veriyoruz dedi obaa dedim. SONRASI SUPER

Ama dedi , yemek yok - yol yok - cumartesi çalişiyoruz - bide ben biraz agresif biriyim arada çalişma arkadaşlarıma sesimi yükseltebiliyorum dedi.  Piyasa o kadar çok iş arıyan var ki kadın rahatlık ile ben bagırım sesin çikmayacaksa gel çaliş diye biliyor.

Daha bunun gibi bir çok şartlar gördüm adam vardiyali çaliştiyor işe girerken mesai yaparsak gel diyor. Tamam diyorsun mesai ne şekilde günde 8 saat çalişiyorsun bi 8 saat daha duruyrosun ee dedim eve ne zaman gidicez ne zaman uyucaz duş alcaz.

YANİ İŞİN ÖZETİ MİLLET DİYORKİ TÜRK MİLLETİ YATMAYI SEVİYOR BENCE O S....MEYİ SEVMEDİKLERİNDEN İŞSİZLER...

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı

Çocuk doğurmalarını istemelerinin sebebi genç nüfusun ciddi şekilde yaşlanmaya başlaması. Yakın gelecekle ilgili istatistiki tahminler var. Hani hep dönen "Türkiye genç nüfusa sahip dinamik bir ülkedir" geyiği bitince doğrudan pek çok şeyi etkileyecek. Nüfusun yaşlanması özellikle sigorta sistemini doğrudan etkileyen bir şey. Şu anda bile sistem oldukça darda. 

Boşuna 3-5 çocuk diye kıvranmıyorlar. Hem bunlar potansiyel seçmen, hem de ucuz iş gücü. Herkes bilinçli olur da çocuklarını birer ikişer yapar, hepsine iyi eğitim verirse alt düzey işleri kim yapacak? 3-5 çocuğun 2-3'ü nasılsa adam olmaz, ayak işlerini yapar. Geri kalan da şanslıysa iki tık üstte sömürülür. Bir çocuk yapar özel okullarda, kaliteli eğitim verirsen ileride politik görüşü de buna göre şekillenir, bu da milli irade topluluğunun azalması anlamına gelir. Fazlalığın olduğu yerde doğrudan cehalette kademeli olarak artacaktır. Buna paralel olarakta bazılarının işine gelecektir. Tüm dünyada geçerli olan şey budur. 

aynen dediğin gibi geçen haberlerde gösterdiler 8 çocuğuyla kirayı ödeyememeiş sokakta kalmışlar gibi haber  dedim buyur burdan yak  ayranı yok içmeye ama çatır çatır doğurmuş ulan 2 çocuk yapsaydı eminim o dururmda olmazdı  o adam 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Devlet bunları hesaplayacağına fakirlik alt sınırını adam gibi hesaplasın hilesiz katakullisiz , zaten gss bilmemneyle yerleştiriyor gençlere her halükarda merak etmesin ha gençler para kazanmıyor harcayamıyor doya doya kdv dönüşü olmuyor diyorsa onu bilemem bir devlet düşünün ki yer altı yer üstü kaynakları var insan gücü var donanımı var toprağı var suyu var havası var / var oğlu var fakat en büyük geliri gene insanlara çakmak :D , sapkın bir vergi politikası

Kurtlar tasma takmaz....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    AmoR bunu yazdı

Adam olayı anlatmış . Ama bazıları hala iş var iş beğeniyorsunuz demekten çekinmiyor ve bu tipler tbt de aramızdalar malesef

. 

Umarım yakın zamanda güzel bir iş bulursun 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
Toplam Hit: 10443 Toplam Mesaj: 82
türkiye oecd issizlik