folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bu Karakollar PKK‘Nın Kabusu Olacak

Bu Karakollar PKK‘Nın Kabusu Olacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek
    yaptıkları iyi hoş ta ben yinede pek verim alinacagini sanmam. Aktutunde itler karşı dağdan 2 docka uçaksavar la tariyordu tepeden carprazlama. Ne karşılık verebildik ne de bizim oraya varabilecek kadar o an destek birliğimiz vardı yolda mayın vardir diye. Helikopter bile kaldirmadik...Biz kendi içimizdeki vatan hainlerini temizlemedigimiz sürece, bu kafayı degistirmedigimiz sürece istersek 10 kat duvar yapalım neolur? elbet bir kurşun girecek içeri... ha 10 vatan evladi őlecegine bu korunaklı duvarla 1 ölür ama o 1 taneside bir ananın oğlu, bir ocağin direği... Birara termal kameralı falan bekçi silahlar çıkmıştı haberlerde, yok artik sınırları bunlar koruyacak falan deniyordu. Bilgisi olan varmı? Ya değilde buda bizim milli insansız uçak anka gibi unutuldumu? Hani abd den predator alacakmisiz ya... neyse...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

Eledim eledim un eledim.. gibi bi türkü vardı askerlikte. Elek gibi delik deşik edilen sınır karakolları için yazılmış galiba.

Şahsen askerliğimi yaptığım yerde şahit olum. Conteinerlardan yapma koğuşlarda bitti askerliğimiz. Geç kalınmış bir çalışma ama yinede sağlam yapmışlar.

Özellikle duvarlarının yüksek ve betonarme olması güzel. Birde mevki olarak da değişmeleri gereken yerler var. Resmen keklik gibi görünen karakollar duruyor halen..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

Oskar bunu yazdı:
    -----------------------------

nolanded bunu yazdı:

Olgunisik bunu yazdı:

Dostlar her şey iyi güzelde acaba beklenen verimi alabilecekmiyiz? 

-Resme dikkat ettim ve karakol binalarının çatısı duvardan yüksek. Başka değişle pkk şerefsizinin en çok zayiat verdirdiği an olan ilk ateşte hiçbir faydası olmayacak o duvarların zira hem çatıdaki hemde binanın 1. katındaki askeri koruyamaz, alçak kalır.

-Aslında ben hatayım diye bağırıyor bu tesis. Karakol değilde cezaevi yapmışlar sanki. Hangi karakolun duvar üstlerinde dikenli tel olur. Duvarın en önemli iki amacı vardır;

-Caydırıcı olmak. Aşamayız lan bu yüksekliği diye düşünmeli hainler ama hem yükseklikleri hemde üzerindeki tellerin varlığı demekki aşılma ihtimali varki konulmuş bu teller izlenimi vererek caydırıcılık faktörünü engelliyor.

- Duvarlar beton destekli taş duvarlar olmalı. Kalın olmalıdır. İlk rokette duvara delik açıp 2. rokette içerideki binalara bu delikten roket atmamalı şerefsiler. Başka değişle insanın yanda taşınabilir silahlara karşı dayanıklı olmalıdır. Tank atışına dayanıklı olmasını beklemiyorum, sonuçta tankla gezmiyor hainler. Kaldı ki tank atışına dayanan duvarlarda yapılabiliyor.

-Duvarlar birçok durumda en önemli savunma noktalarıdır. Bu nedenlede insan faktörü ile desteklenirler. Bunun  için bilim adamı olmaya gerek yok, tarihi eserlere bakmanız yeterli. Her ne kadar kamera vb. ler olabilsede kameralar arıza yaptığında servis çağırma durumunuz yok. Dağın tepesi orası. Duvarın dibindeki kişiyi nasıl göreceksiniz? Göremeyeceksiniz. duvarlar üzerinde yürünebilir olmalı, kalelerdekine benzer ama sürekli burçlar ile desteklenmeli, ilk atışta personeli koruyacak piyade silahı atışlarına dayanıklı camlar olmalı. Hiçbiri yok. 

-Bu gibi yerlerin duvarlarında dışa dönük köşe yapılmaz. Dairesel dönülür ki köşeye saklanan pkk lı olmasın. Bizde ise köşeden bol birşey yok.

-Tek kule yapılmış. Sanki yangın kulesi. Resme dikkat ederseniz o kulenin güvenliği sağlamaktan çok kulemi kule alın size kule mantığı ile yapıldığını görürsünüz. Duvarların üzerlerinde de gezilemediği için 360 derecelik çevrenin en fazla 100 derecesinde "o da duvara çok yakın olanları göremeyeceğiniz bir 100 dereceden bahsediyorum" etkili olabilir.

-Duvarın dışında doğaya şekil verilmemiş. Başka değişle biri mayın döşeyip gitse emeline ulaşır. Nasıl olsa askerin biri mutlaka etrafında gezinecektir.

endişe ettiğin herşeyi senden önce düşündüler kardeş dert etme sen,

duvarın kalınlıkları roketlere vs. hepsine dayanıklı :)

Kim düşünmüş? Duvarların kalınlığı nekadarmış? hangi roketlere dayanıklıymış merak ettim bende :)

hocam yazıyı okumadan yorum yapıyorsunuz :)

Karakollar özellikle bölgeye en hakim tepe noktalarına yapılıyor. 80 santim kalınlığındaki dış duvarlar havan ve roket saldırılarına karşı güçlendirilmiş malzemeyle inşa ediliyor. Binaların çatısı havan toplarına karşı dayanıklı, dış kapıların tamamı çelik, pencereler de kurşun geçirmez camla kaplı. Karakolun dışı da üç aşamalı özel betonarme duvarlarla çevriliyor. Yatakhane ve yemekhane gibi askerlerin toplu olarak bulunduğu bölümler karakolun tam ortasında yeralıyor. Depolarda bir hafta yetecek kadar yiyecek-içecek ve cephane mevcut.

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

nolanded bunu yazdı:

Oskar bunu yazdı:

nolanded bunu yazdı:

Olgunisik bunu yazdı:

-Resme dikkat ettim ve karakol binalarının çatısı duvardan yüksek. Başka değişle pkk şerefsizinin en çok zayiat verdirdiği an olan ilk ateşte hiçbir faydası olmayacak o duvarların zira hem çatıdaki hemde binanın 1. katındaki askeri koruyamaz, alçak kalır.

-Aslında ben hatayım diye bağırıyor bu tesis. Karakol değilde cezaevi yapmışlar sanki. Hangi karakolun duvar üstlerinde dikenli tel olur. Duvarın en önemli iki amacı vardır;

-Caydırıcı olmak. Aşamayız lan bu yüksekliği diye düşünmeli hainler ama hem yükseklikleri hemde üzerindeki tellerin varlığı demekki aşılma ihtimali varki konulmuş bu teller izlenimi vererek caydırıcılık faktörünü engelliyor.

- Duvarlar beton destekli taş duvarlar olmalı. Kalın olmalıdır. İlk rokette duvara delik açıp 2. rokette içerideki binalara bu delikten roket atmamalı şerefsiler. Başka değişle insanın yanda taşınabilir silahlara karşı dayanıklı olmalıdır. Tank atışına dayanıklı olmasını beklemiyorum, sonuçta tankla gezmiyor hainler. Kaldı ki tank atışına dayanan duvarlarda yapılabiliyor.

-Duvarlar birçok durumda en önemli savunma noktalarıdır. Bu nedenlede insan faktörü ile desteklenirler. Bunun  için bilim adamı olmaya gerek yok, tarihi eserlere bakmanız yeterli. Her ne kadar kamera vb. ler olabilsede kameralar arıza yaptığında servis çağırma durumunuz yok. Dağın tepesi orası. Duvarın dibindeki kişiyi nasıl göreceksiniz? Göremeyeceksiniz. duvarlar üzerinde yürünebilir olmalı, kalelerdekine benzer ama sürekli burçlar ile desteklenmeli, ilk atışta personeli koruyacak piyade silahı atışlarına dayanıklı camlar olmalı. Hiçbiri yok. 

-Bu gibi yerlerin duvarlarında dışa dönük köşe yapılmaz. Dairesel dönülür ki köşeye saklanan pkk lı olmasın. Bizde ise köşeden bol birşey yok.

-Tek kule yapılmış. Sanki yangın kulesi. Resme dikkat ederseniz o kulenin güvenliği sağlamaktan çok kulemi kule alın size kule mantığı ile yapıldığını görürsünüz. Duvarların üzerlerinde de gezilemediği için 360 derecelik çevrenin en fazla 100 derecesinde "o da duvara çok yakın olanları göremeyeceğiniz bir 100 dereceden bahsediyorum" etkili olabilir.

-Duvarın dışında doğaya şekil verilmemiş. Başka değişle biri mayın döşeyip gitse emeline ulaşır. Nasıl olsa askerin biri mutlaka etrafında gezinecektir.

endişe ettiğin herşeyi senden önce düşündüler kardeş dert etme sen,

duvarın kalınlıkları roketlere vs. hepsine dayanıklı :)

Kim düşünmüş? Duvarların kalınlığı nekadarmış? hangi roketlere dayanıklıymış merak ettim bende :)

hocam yazıyı okumadan yorum yapıyorsunuz :)

Karakollar özellikle bölgeye en hakim tepe noktalarına yapılıyor. 80 santim kalınlığındaki dış duvarlar havan ve roket saldırılarına karşı güçlendirilmiş malzemeyle inşa ediliyor. Binaların çatısı havan toplarına karşı dayanıklı, dış kapıların tamamı çelik, pencereler de kurşun geçirmez camla kaplı. Karakolun dışı da üç aşamalı özel betonarme duvarlarla çevriliyor. Yatakhane ve yemekhane gibi askerlerin toplu olarak bulunduğu bölümler karakolun tam ortasında yeralıyor. Depolarda bir hafta yetecek kadar yiyecek-içecek ve cephane mevcut.

roketler için çatılar eğik yapılı ama dikkat et hepsi değil. Gözetleme kulesi düz mesela.

Ayrıca köşeler yapılmış. resimde ben köşeyim diyor zaten. Diğer konu bahsettiğin şeyler gözetleme kulesi değil klasik nöbet yerleri. Camlar kurşun geçirmez ama havan ya da roket geçirmez değil. Çatıdan ise asla atış yapamassın, dışardan çok rahat vurulursun. Duvarlar alçak her şekilde alçak. Çatılar eğilen ya da çatıya dikey uzanmış kişileri koruyacak, ayağa kalktığında hedefleri vuracak şekildeki duvarlarla korunmalı.

1 hafta ne ki? en az 3 ay olmalı. Kışın helikopter dahil haftalarca ulaşamayacağın, zor durumda ancak yürüyerek ve yavaş tempoyla gidilecek çok fazla karakolumuz var.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

HeYeT bunu yazdı:
    Olgunisik bunu yazdı:

haci sen yorum yapma bence

Niyeki? Kötülemek başka, yapıcı eleştiri başkadır. Ben eleştiriyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Geenmeboo bunu yazdı:

dostum mühendislik açısından hesaplandıysa o duvarların yüksekliği yeter kanımca sonuçta silahların menzili var yakın menzilde o silahların 12 metrelik duvarı aşan mermiler atmasını istiyosan havaya dikmen anlamına geliyo bu açıdan düşün. 2.si "izci" sistemleri koyulacakmış sanırım yani o adam duvarın yanına gelene kadar muhtemelen ölü olur. 

diğer bir konu da duvarlar duvarlar taş duvar olmamalı sebebi şu patlama anında taş duvarlar arasında herhangi bir çözülme anında daha büyük parçalar halinde kopar ancak tahmin ettiğim türdeki beton ile yapıyolarsa sadece küçük bi çukur olacak delik bile açılmayacak bir duvar olacaktır.

ayrıca duvar üstünde yürütürsen adamı keklik gibi avlarlar. Biraz askeri sanayiye güvenin amerikanın en büyük kozu askeri elektronik. bunun için binlerce mühendis çalıştırıyorlar. Türkiye'de ise belki henüz o seviyeye çıkmadı ama başını Aselsan ın çektiği bu sanayi grubu şirketler emin olun çok iyi işler çıkarıyorlar.

tekrar söylüyorum eğer "izci" koyulacaksa pek fazla saklanabilecek yerleri yok zaten

doğanın orda bi şekli yok zaten dağ taş her yer ne şekli vericeksin?

edit: kule hakkında yazmayı unutmuşum: farkındaysan senin bahsettiğin kule elektronik gözetleme sistemleri için dikilmiş kule duvarların kenarlarına bakarsan nöbetçi kuleleri orda.

İzci dediğin  kamera destekli b ir yapı. Bırak doğuyu burada yani karadenizde bile kışın elektriği kesilen bölgeler var. Arızadan değil tedaş kesiyor zira atmosfer koşulları sağlıklı bir enerji iletimine imkan vermiyor zaten. Jeneratör vb. ile haftalarca enerji üretemezsiniz. Kameralar devredışı kaldığında ya da herhangi biri arıza yaptığında değiştirmeniz için baharı beklemek zorundasınız.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

olgunisik kardeş. hiç amerikan kule gördün mü?

(hani nato standartında üslerde olan nöbet ve gözlem kulelerinden)

o kulelere bi çık. bi nöbet tut. sonra bu yapılan kuleye bak. bence gayet yeterli kule

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

İran'da bir sınır karakolu

Naber la?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

amele_2 bunu yazdı:

olgunisik kardeş. hiç amerikan kule gördün mü?

(hani nato standartında üslerde olan nöbet ve gözlem kulelerinden)

o kulelere bi çık. bi nöbet tut. sonra bu yapılan kuleye bak. bence gayet yeterli kule

Sorun kuleden çok sayısı ile ilgili. Tek kule yetersiz kalır, onu diyorum. Çatısı vb. 2. planda.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

karakolun etkisi mutlaka var. ancak 2 aylık askeri alıp bir astsubayla gönderirsen dağdaki karakola. o karakol nasıl yapılırsa yapılsın işe yaramaz yine şehitler olur. 

Eğitim Şart !

imzayı bıraktım basıyorum artık
Toplam Hit: 9118 Toplam Mesaj: 38