Bu Nasıl Aptalca Bir TV Programıdır ?
-
zumsuk, senin bir kaygın olmayabilir türk neslinin geleceği için ama benim var. ben bu ülkenin insanıyım, birilerinin kuklası olacak tek tip birey
yetiştirmek isteyen sisteme karşıyım. yazımda belirttiğim gibi tv izlemem pek. bu yarışmaya bi kaç kere denk geldim, ama internette haber okurken
sürekli haberleri çıkıyor mecburen bakıyorum, yabancı kalamam ülkede olup biten bir şeye. bu sadece bireysel bir şey değil ki sessiz kalayım.
toplumun genelini ilgilendiriyor. 1000 küsür yıllık bir türk geleneği var ama bu gençlik bozdu. hep diyorum 200 kelimeyle hayatlarını yaşayan, saçma
sapan jargonlarla konuşan bir sürü insan türedi. bir ülkenin kültürünü yozlaştırırsan arada bağ kalmaz, bunlar hiç şüphe yok ki planlı eylemlerdir.
bu planı hazırlayan bizi bunları izletmeye sevk eden zihniyete aman yaa bana ne ben izlemiyorum diyip geçmek ne kadar doğru, bizim kitlemizi
hedef almışken.. senin yaşam tarzın da böyledir ya da değildir bilmem ve beni ilgilendirmiyor. Problem bu yaşam tarzını çağdaşlık adına aman yaa
adamın karısı böyle diyor bak ideal aile, mutlu aile budur gibi bir şekil çiziliyorsa ve bunu toplumun alt bilincine sokuyorlarsa tv kullanarak ben de
gereken tepkimi ortaya koyarım. rtük e şikayetimi yaptım zaten ve tahribatta da bazı duyarlı arkadaşların olacağını düşündüğüm için en azından
biraz tepkiselliği arttırmak adına konuyu açtım ve şahsi görüşlerimi ifade ettim, çünkü milletim adına rahatsız olduğum şeyler vardı ve kültür
yozlaşması bana göre çok büyük sorun sana göre olmasa da ..
-
HorbaDor bunu yazdı
"Ar damarı çatlamak" deyimi bu durum için biçilmiş kaftan
ayrıca bazı kesimlerin amaçlarını da görebilmek mümkün
Aynen, biz büyüklerimizden edep gördük de yetiştik. Bizden sonraki nesilin durumu fena
-
unbalanced bunu yazdı
zumsuk, senin bir kaygın olmayabilir türk neslinin geleceği için ama benim var. ben bu ülkenin insanıyım, birilerinin kuklası olacak tek tip birey
yetiştirmek isteyen sisteme karşıyım. yazımda belirttiğim gibi tv izlemem pek. bu yarışmaya bi kaç kere denk geldim, ama internette haber okurken
sürekli haberleri çıkıyor mecburen bakıyorum, yabancı kalamam ülkede olup biten bir şeye. bu sadece bireysel bir şey değil ki sessiz kalayım.
toplumun genelini ilgilendiriyor. 1000 küsür yıllık bir türk geleneği var ama bu gençlik bozdu. hep diyorum 200 kelimeyle hayatlarını yaşayan, saçma
sapan jargonlarla konuşan bir sürü insan türedi. bir ülkenin kültürünü yozlaştırırsan arada bağ kalmaz, bunlar hiç şüphe yok ki planlı eylemlerdir.
bu planı hazırlayan bizi bunları izletmeye sevk eden zihniyete aman yaa bana ne ben izlemiyorum diyip geçmek ne kadar doğru, bizim kitlemizi
hedef almışken.. senin yaşam tarzın da böyledir ya da değildir bilmem ve beni ilgilendirmiyor. Problem bu yaşam tarzını çağdaşlık adına aman yaa
adamın karısı böyle diyor bak ideal aile, mutlu aile budur gibi bir şekil çiziliyorsa ve bunu toplumun alt bilincine sokuyorlarsa tv kullanarak ben de
gereken tepkimi ortaya koyarım. rtük e şikayetimi yaptım zaten ve tahribatta da bazı duyarlı arkadaşların olacağını düşündüğüm için en azından
biraz tepkiselliği arttırmak adına konuyu açtım ve şahsi görüşlerimi ifade ettim, çünkü milletim adına rahatsız olduğum şeyler vardı ve kültür
yozlaşması bana göre çok büyük sorun sana göre olmasa da ..
NEye göre kime göre ? Bana göre 1960'lardan önce olmayan türbanı takmak yozlaşmaktır. Sana göre bu yozlaşmak. NEyin doğru olduğuna kim nasıl karar verecek ???
Değişim kaçınılmazdır. Sen yönlendiremezsen, başkası yönlendirir. Türk devleti (başta Türk dil kurumu) , değişimi yönlendirmede başarısız kaldılar. Ameirkan kültürüyle büyüyoruz, kendi kültürümüzü kaybettik.
Son 40 yıldır, insanlar neye inanırsa inansın (Atatürkçü, milliyetçi, dindar); inandığı şeyler hakkında bilgi sahibi değil. Cahil kaldı. CAhil insanıda yönlendirmek kolaydır. Herkes herşeye karşı. Fakat kimse götünü kaldırıp birşey yapmıyor.
Amerikan şikayetçi, düzenden şikayetçi, akpden şikayetçi , askerden şikayetçi... Fakat ya alkol masasında ülke kurtarır, ya arkadaş arasında. Ertesi gün yine göt üstü oturup inandığı değerleri savunmak için hiç birşey yapmaz. E böyle insanların başınada başka birşey gelmez.
--
Neyse daha önce çağdaşlık, modernlik, laiklik gibi kelimelere alerjisi olan tiplerinde yaşam tarzlarını ve görüşlerini çooookkk duyduk ve gördük. Özgürlük önemli kavramdır. Öyle İzmir'de kordonda dolaşıp, gençlere kendi kıt akıllarınca doğruyu göstermek değildir. Dediğim gbii kime göre neye göre.
Milletin adına rahatsızlık duyamazsın. Sen kendi adına duyabilirsin. Millet güçtür, birliktir. Eğer bu program izleniyorsa; millet yeterince rahatsız duymuyor demektir.
Olayın özü şu : hareketi söndürmek istiyorsan dikkati daha önemli yere çekeceksin. Yaramaz çocukla başa çıkmaya başladığında daha iyi anlarsın.
Daha Türk gençliğine , Türk miletine karşı kaygım var diyorsun ; Türkçe'nin en önemli kurallarından biri olan özel isimler büyük yazılır olayını unutup "türkçe" yazıyorsun. Bıraksana. Serseri mayın gibi ortalıkta geziyorsunuz. Televizyonlardan, sizle aynı düşünmeyenlerden hıncınızı çıkartmaya çalışıyorsunuz.
Herkes sizin kültürünüze, inancınıza, uymak zorunda değil. Neyse yazacak çok şey varda, yıllar öncesinde çok tartıştık bunları. Hiçbirşey değişmediğinden daha fazla yazmıyorum.
Toplum yozlaşıyor, amerika bizle oynuyor, herşeyin ardında yahudiler var diyorsan kalkıp birşeyler yapacaksın. Bu kesinlikle tahribatta konu açmak değil. Seninle aynı yazan adamları görüp bir nevi ruhsal masturbasyn yapacaksın, seninle zıt görüşe sahip adamları tvdeki tipler gibi düşünüp birşeyler söyleyip rahatlaycaksın.
yarın kalkdığında hiçbirşey olmamış gibi devam edecek. Ne bir sosyal sorumluluk projesine katılacaksın nede başka bir adım atacaksın. Bıraksana hocam, 2006 yılından beri görüyoruz internet delikanlılarını.
-
zumsuk'un mesajları görünce direk ctrl+F = steve yaptım ama bişey çıkmadı, bu zumsuk gerçek olmayabilir :)
-
zumsuk bunu yazdı
NEye göre kime göre ? Bana göre 1960'lardan önce olmayan türbanı takmak yozlaşmaktır. Sana göre bu yozlaşmak. NEyin doğru olduğuna kim nasıl karar verecek ???
Değişim kaçınılmazdır. Sen yönlendiremezsen, başkası yönlendirir. Türk devleti (başta Türk dil kurumu) , değişimi yönlendirmede başarısız kaldılar. Ameirkan kültürüyle büyüyoruz, kendi kültürümüzü kaybettik.
Son 40 yıldır, insanlar neye inanırsa inansın (Atatürkçü, milliyetçi, dindar); inandığı şeyler hakkında bilgi sahibi değil. Cahil kaldı. CAhil insanıda yönlendirmek kolaydır. Herkes herşeye karşı. Fakat kimse götünü kaldırıp birşey yapmıyor.
Amerikan şikayetçi, düzenden şikayetçi, akpden şikayetçi , askerden şikayetçi... Fakat ya alkol masasında ülke kurtarır, ya arkadaş arasında. Ertesi gün yine göt üstü oturup inandığı değerleri savunmak için hiç birşey yapmaz. E böyle insanların başınada başka birşey gelmez.
--
Neyse daha önce çağdaşlık, modernlik, laiklik gibi kelimelere alerjisi olan tiplerinde yaşam tarzlarını ve görüşlerini çooookkk duyduk ve gördük. Özgürlük önemli kavramdır. Öyle İzmir'de kordonda dolaşıp, gençlere kendi kıt akıllarınca doğruyu göstermek değildir. Dediğim gbii kime göre neye göre.
Milletin adına rahatsızlık duyamazsın. Sen kendi adına duyabilirsin. Millet güçtür, birliktir. Eğer bu program izleniyorsa; millet yeterince rahatsız duymuyor demektir.
Olayın özü şu : hareketi söndürmek istiyorsan dikkati daha önemli yere çekeceksin. Yaramaz çocukla başa çıkmaya başladığında daha iyi anlarsın.
Daha Türk gençliğine , Türk miletine karşı kaygım var diyorsun ; Türkçe'nin en önemli kurallarından biri olan özel isimler büyük yazılır olayını unutup "türkçe" yazıyorsun. Bıraksana. Serseri mayın gibi ortalıkta geziyorsunuz. Televizyonlardan, sizle aynı düşünmeyenlerden hıncınızı çıkartmaya çalışıyorsunuz.
Herkes sizin kültürünüze, inancınıza, uymak zorunda değil. Neyse yazacak çok şey varda, yıllar öncesinde çok tartıştık bunları. Hiçbirşey değişmediğinden daha fazla yazmıyorum.
Toplum yozlaşıyor, amerika bizle oynuyor, herşeyin ardında yahudiler var diyorsan kalkıp birşeyler yapacaksın. Bu kesinlikle tahribatta konu açmak değil. Seninle aynı yazan adamları görüp bir nevi ruhsal masturbasyn yapacaksın, seninle zıt görüşe sahip adamları tvdeki tipler gibi düşünüp birşeyler söyleyip rahatlaycaksın.
yarın kalkdığında hiçbirşey olmamış gibi devam edecek. Ne bir sosyal sorumluluk projesine katılacaksın nede başka bir adım atacaksın. Bıraksana hocam, 2006 yılından beri görüyoruz internet delikanlılarını.
öncelikle kültürün ne olduğunu bir öğren. bu 40 yılda oluşan ya da değişen bir şey değildir. çok uzun yıllar boyunca gerek komşularıyla gerek farklı ülkelerdeki
yakınlaşmalarıyla oluşmuş bir şeydir, on yıllarca değil yüzyıllarca geçmesi lazım kültürün oluşması için. çin kültürü denince ne geliyor aklına bilmem de bir
çinlinin aklına ataları geliyordur, birisi değiştirmeye cüret etsin ya da kültürlerini aşağılasın görelim bakalım nasıl tepki veriyorlar. çin alfabesinde 2500 civarı simge vardır ve bu alfabeye yüzyıllardır kullanılıyor ve bu adamların kültürünü teşkil eder, alfabedeki her simge bir anlamı yüklenmiştir, adamları köklerinden koparamazsın bu kadar kolay değil..
türkiyede etkin bir muhalefet yok. herkes bir şeylere karşı çıkıyor ama bu lafta kalıyor çünkü örgütlenme bilinci toplumumuzda yok... kültürel değişim farklı bir şeydir asimilasyn farklı bir şeydir. sen sanırım hala demek istediğimi anlamamışsın ne anlatayım şimdi bilemedim..
şahsi olarak kimsenin yaşam tarzına karışmam etmem beni ne ilgilendirir ancak tv güçlü bir iletişim aracı olduğu için insanları kolayca etkiliyor. ben mücadelemi zaten her yerde yapıyorum merak etme, yurtdışınayken bazı görevlerim vardı yani sadece forumda yazı yazmakla olmuyor bu iş ama tahribat.com da fikirlerimi paylaşamam mı? bu yanlıştır arkadaş diyemem mi? adamlar şu kızı nasıl tavlarım diyor problem olmuyor da benim cinsellik üzerine kurulu toplumun beynini yıkama faaliyeti yapılıyor demem mi yanlış?
kültür bireysel değil toplumsaldir, o yüzden benim kültürüm senin kültürün diye bir şey yoktur. o dediğin şey yaşam tarzıdır ve ben senin yaşam tarzına laf etmiyorum istediğini yap, istersen karını çırıl çıplak soy sokağa at bana ne ? ama tv ye çıkıp da ideal aile kavramını empoze etmeye çalışırsan ben de elimden geldiğince tepkimi gösteririm, ilgili yerlere şikayet ederim ve sosyal alanda yazdığım forumlarda bu durumu diğer arkadaşlarla paylaşırım tartışırım..
kendi egomu tatmin etme durumum yok öyle bir düşüncem de olmadı. herkes benimle aynı düşünmek zorunda değil ki sadece bir tepkimi gösterdim ve kendimce bir bilinç oluşturdum. genel olarak da benimle hem fikir.bu beni sevindirdi çünkü hala umudum var bizim insanımızdan, bilinçli bireylerin olması güzel. ama sen bozuk bir bakış açısıyla beni desteklediler diye seviniyorsan bilemem benim amacım o değil çünkü, herkes karşıdakini kendisi gibi biliyor sanırım..
türkçeye saygıya gelince, çok fazla kelime kullandığım için artık bazı şeyler oturmuş yani büyük yazamıyorum özel isimleri v.s. bunu saygısızlık olarak algılaman ilginç. bir kastım yok, yığınla özel isim var, zaman az olduğu için çok özenerek yazamıyorum. Ama yazdığım bilimsel makalelerde dil bilgisi kurallarına uyarak yazıyorum çünkü onların hitap ettiği kitle farklı ve resmi şeyler. ama şuan beni denetleyecek bir kurum yok. ama ben türkçe yerine yabancı kökenli kelime kullanıyorsam işte o zaman tepki gösterebilirdin...
neyse düşüncelerin için teşekkür ederim. bu konu benim için çok önemli. belki bu konuyu görüp de rtük e şikayet yazan bir insan vardır ne mutlu bana ..
-
Program iyidir/kötüdür/yararlıdır/zararlıdır kısmını ayrı tutarak söylüyorum, kimse kimseye bu ya da bunun gibi programları zorla izletmiyor, tek kanallı dönemde de yaşamıyoruz.
Kişi bunu izlemek istiyorsa, sana-bana ne oluyor ki yasaklansın, amanın ahlak elden gidiyor diye yakınıp sansür istiyoruz.
Konu içerisinde bi mürid iyi tespit yapmış, herkes kendisinden sorumlu, başkasından kime ne.
Kimse kusura bakmasın ama "Aytenler bin liraya yeni televizyon almış" annelerinin çocukları kendini hemen belli ediyor. Yok bilmem kim aldığı maaşa bakmadan kaç bin liralık telefon kullanıyormuş, yok öteki üç kuruş parasıyla son model araba almışmış, beriki ne biçim program izliyormuş.
Kendinizle ilgili hiç mi tasanız kalmadı, milletin derdine düştünüz?
Sen kendin için iyi olduğunu düşündüğün şeyi seçebilirsin, çoluğunu/çocuğunu bu yönde yetiştirebilirsin ama iş komşuya gelince, komşuda duracaksın aga, orası ayrı bi dünya.
@unbalanced
"...toplumu yozlaştırma çabası içine girmiş her şeye karşıyım. Benim elimde olsa tüm saçma sapan yarışmaları dizileri kaldırır, bilimsel buluş
yapan programlar, belgeseller ve yabancı dil öğreten şeyler koyardım ve bunu da zorla yapardım.."
Üstü çizili yerler haricine keşke diyorum fakat bu işler zorla olmuyor hocam. Birşeyleri sansürlemekle, yasaklamakla onların önüne geçmek malesef mümkün olmuyor. Önemli olan, bireylere kendisi için faydalı olanı seçebilecek eğitim, öğretimi verebilmek. Zaten bu dediğim olsaydı, bugün bu ülke çok farklı bir yerde olurdu ya o ap ayrı bir mesele :)Özetle: Yararlı ya da zararlı farketmeksizin, kimse senin/benimle aynı zevkleri, ahlak değerlerini paylaşmak, zorla bir kalıba oturtulmak zorunda değil. Herkesin kendine yetecek aklı var, bir çobana, yasağa, engele, onu ondan çok düşünene ihtiyacı yok.
-
Beni başkasıyla düşün, diyen bir karım olsaydı çok afedersiniz oracıkta siker atardım. Sonra da gider dağlara taşlara vururdum kafayı ben nasıl bir salağım da böyle bir kadını bulmuşum diye.
-
bitane kızda kocasına topları atamayınca hay sen nebiçim bi erkeksin diyor...!? milletin içinde çocukta yerken öyle demiyodun ama demiyor :) öyle lafa öyle denmesi lazım ama erkek adam efendi oluyor diyemiyor...
-
Mc_cO_By , hocam ben insanların neyi izleyip izlemdiğine karşı değilim sadece bu tarz tv programlarına karşıyım. sanki halk mı dedi ki bize bu programları verin? Eğer böyle aptal saptal programlar yerine bilimsel iş yapan yayınlar yapılsa ne olacaktı? Ama halka verdiler narkozu.. Hepimiz
komadan çıkmış gibiyiz hala.. Bizi uyuşturdular bir şekilde. Devlet yasaklayacak bu tarz programları ve caydırıcı olacak. Eğitim önemli bir şey tabii ve
bu çocukluktan başlar ama gençliğin halini görmüyor musun ? onlar herkesten daha berbt. öyle tiplerle karşılaşıyorum ki ben utanıyorum .. kaldır
bu yarışma programlarını kim ne yapabilir? mecburen izleyecekler adam gibi şeyler. avrupada türk dizileri dolaşıyor bir sürü ama bir çok ülke türk
dizilerine tepkili ya da yayından kaldırıyrlar/kısıtlıyorlar. çünkü bu tarz diziler toplumu ebleh bir şekle sokuyor. günde 8 saat tv izleyen biri yarım
saat kitap okuyamıyor, acizliğe bak.. kızıyorum böyle bir toplumda yaşadığım için, elimden henüz bir şey gelmiyor ama bu böyle olmaz. her geçen
gün daha kötüye götürüyorlar, her şeyi cinsel odaklı yapıyorlar ve topluma empoze ediyor. Ben de bunun için diyeceğim ki adamın tercihi bu!? İyi
de adam bunun arkaplanını göremiyor ki. Bilinçli bireylerin bunu engellemesi lazım. Bireylerin yargı-yasama-yürütme yetkisi olmadığı için bunu
devletten beklersin. Benim beklediğim de bu, devlet bunları kontrol etmek zorunda, ben bu yarışmayı engelleyemem ama devlet engeller.
-
konpi bunu yazdı
Beni başkasıyla düşün, diyen bir karım olsaydı çok afedersiniz oracıkta siker atardım. Sonra da gider dağlara taşlara vururdum kafayı ben nasıl bir salağım da böyle bir kadını bulmuşum diye.
haha :D