Bulgaristanda Okumayı Düşünüyorum
-
anneannemin dedesi osmanlıda paşa olunca oraya göç etmişler.Sonra geri gelmiş anneannemler zulüm sırasında.Şimdi orda emrikan üniverstesi var oraya gitmeyi düşünüyorum.Siyasal bilgiler var oraya.
Üniverstede yazıyordu batı düşüncesi verilcek şu bu..Benim amacım (yök tanıyorsa) ünviersteye gidicem daha sonra (ingilizce eğitimi var ünvierstenin) orda yaşarken bulgarca öğrenicem.İngilizce olcak.MAster gibi birşeyi rusyada yaparım yada almanya gibi bir yerde 3-4 dilim olmuş olur.
Hemde esas istediğim bölüm olan siyasal bilgileri bitimiş olurum.Avrupa birliğine üye olduğundan avrupada iş bulma imkanım fazlalaşacak.Fakat ben avrupada değil Türkiye de yaşamayı düşünüyorum.Tabi ki gereken değeri vermeyecekler fakat amaç Türkiye yi kurtarabilmek.
Bulgaristanda okuyanınız varmı ?NE düşünüyorsunuz ?Bu sene üniversteye gidecekler ne düşünüyor ??
-
hoca 3-4 dil diyosun fakat bulgarcanın bi işine yarayacağını sanmıyorum onun dışında bn olsam snein yerinde giderdim ynai =)
-
Öss tercihi ile gittiğin sürece yök diplomanı tanıyor.Öss ile tercih etmezsen kafana göre de okuyabilirsin tabi ancak denklik sınavına gitmen gerek.."emrikan üniverstesi va" demişsin hiç duymadım böyle bi üni.Nerdeymiş burası..ilk gittiğin sen hazırlık olması lazım bulgarca sonra yakın olan ruscaya da kayarsın..Bide sormak içmden geldi nie siyasal bilgiler ? Özellikle bu alanda okuyacaksan İlerisi için Ankara sbf ye benzemeyeceği kesin.İleride sana katkısı olmayabilir..
-
ZyreX bunu yazdı:
-----------------------------Öss tercihi ile gittiğin sürece yök diplomanı tanıyor.Öss ile tercih etmezsen kafana göre de okuyabilirsin tabi ancak denklik sınavına gitmen gerek.."emrikan üniverstesi va" demişsin hiç duymadım böyle bi üni.Nerdeymiş burası..ilk gittiğin sen hazırlık olması lazım bulgarca sonra yakın olan ruscaya da kayarsın..Bide sormak içmden geldi nie siyasal bilgiler ? Özellikle bu alanda okuyacaksan İlerisi için Ankara sbf ye benzemeyeceği kesin.İleride sana katkısı olmayabilir..
-----------------------------abi çok seviyorum sürekli psikolojik savaştır, devletseldir şudur budur kitaplar okuyorum.Cidden siyasal bilgiler istiyorum.İlerde amacım diplomat, ateşe şubu olmak.Zaten bitireyim mite başvurcam alırsa alır.Kürtçe ilerletirim doğuda kalıp daha sorna arapça şubuda öğrenirsem ciddi anlamda hem batı hem ortadoğuda rahat ederim.
Yani diplomat, ateşe gibi birşey kesinlikle tercihim.Bilirsiniz çok sık fikir değiştiririm ama bu 4 senedir saplantı halinde devam etti.Tek sorun sayısal çıkışlı olmamdı.Fakat barajı geçmem yeterli.Geçerim sözelden barajı bu sene.165
ayrıca üniverste : http://www.aubg.bg/
-
Ben bulgaristanda okuyorum.Bulgaristanda okumak biraz zor hele varna gibi bi yerde istiyorsan,karı kıza dikkat etmen gerekir.Yoksa okul mokul yalan olur;)
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------anneannemin dedesi osmanlıda paşa olunca oraya göç etmişler.Sonra geri gelmiş anneannemler zulüm sırasında.
-----------------------------
bizde 78 göçmeniyiz. sizinkiler ne zaman göçmüş ? hangi köy yada şehirden göçmüşler :) -
About 45% of our faculty members are Bulgarian, 35% are from the US and Canada, and the rest are from Europe and Asia.Kadro sağlam olur dünyanın her yerinden insan var..
Blagoevgrad 2700, Bulgaria diyor Sofyaya yakın sayılır..Senin bu ilgi alanından sonra doktor olman beklenemez :P O halde tercih yapmadan önce Öss klavuzunda bu üniversiteyi yazabiliyor musun ona bak.Yazamıorsan gitmemelisin zaten tanımayacak Tr.Tercih yapmadan kontrol et hayal kırıklığına uğramayasın..BG güzel yer gidecek herkese tavsiye ederim.Burdan daha yaşanılası olduğu kesin..
Müridler Bg de çoğalsın Bg de de bir buluşma yaparıs :P
-
Stifler bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------anneannemin dedesi osmanlıda paşa olunca oraya göç etmişler.Sonra geri gelmiş anneannemler zulüm sırasında.
bizde 78 göçmeniyiz. sizinkiler ne zaman göçmüş ? hangi köy yada şehirden göçmüşler :)
-----------------------------76 rusçuk!
& Diffstorm hayat Türkiye den zormu yoksa kolaymı?Atıyoru 100 ilyonu levaya çevirdik snaıyorum 100 leva yapıyor.
Gittim oraya 100 milyonla ordamı daha rahat yaşarım burdamı?Zorlukları, kolaylıkları vamrı?Bulgar mafyası nasıl, Türkler çokmu şimdi?
Blagoevgrad nasıl misal orada?Üniverste blagoevgrad tada.
-
zumsuk bunu yazdı:
& Diffstorm hayat Türkiye den zormu yoksa kolaymı?Atıyoru 100 ilyonu levaya çevirdik snaıyorum 100 leva yapıyor.
Gittim oraya 100 milyonla ordamı daha rahat yaşarım burdamı?Zorlukları, kolaylıkları vamrı?Bulgar mafyası nasıl, Türkler çokmu şimdi?
-----------------------------artık euro kullanıyorlar, ab üyesi oldukları için. Benim hala akrabalarım var hatta üni okuyan kuzenim var. sorup soruşturayım. mafya haddinden fazla diye biliyorum. hırsızlık falan eskisine nazaran azalmış ama küçümsenmeyecek kadar çok diye biliyorum.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Stifler bunu yazdı:
bizde 78 göçmeniyiz. sizinkiler ne zaman göçmüş ? hangi köy yada şehirden göçmüşler :)
-----------------------------Benim okuduğum şehirde yani Varnada hayat biraz pahalı.100 lv ya ance 1 hafta geçinirsin.Zorluk olan kısmı hocalar parayı seviyor biraz:)Bulgar mafyasına gelince var fakat kimse kimseye durup dururken bişey yapmaz/yapamaz.Kentin yarısı türk zaten:)Blagoevgrad'a gelince orası hakkında hiç bi bilgim yok.
-
Stifler bunu yazdı:
-----------------------------artık euro kullanıyorlar, ab üyesi oldukları için. Benim hala akrabalarım var hatta üni okuyan kuzenim var. sorup soruşturayım. mafya haddinden fazla diye biliyorum. hırsızlık falan eskisine nazaran azalmış ama küçümsenmeyecek kadar çok diye biliyorum.
-----------------------------doğru ya euro fakat misal 100 ytl 70-60 euro etse orda nasıl yaşanır ki.Yani 100 euro dsiyelim ordamı daha rahat yaşarsın burda mı.
Ayrıca parama talip olan kızlar konusunda çok uyardılar beni :D..