Bulgaristanda Okumayı Düşünüyorum
-
Rusyada napacaksin gitme oraya Bulgaristanda bolca turk var zaten.Msl burdaki arkadaslar 200 -300 lira ile ayi cikariyolar fakat tabi herkezin bol parasi yok.Diyorum ya eger yabanci ogrenci olarak universteye girersen sinavlari kolaylikla alirsin daha dogrusu verirler.Yabancilari zorlamiyolar.Buranin kizlari azgindir surekli sex yaparlar acik acik gezerler hayatini yasarsin burda.
-
Tanıyıp tanımadığını öss tercih klavuzunda tercih edilebilecek kazak,azerbaycan,Bulgaristan üniversiteleri ve bölümleri(hepsi değil) var..senin üni ve bölüm öss klavuzunda geçiorsa sorun yok..Yoksa Tr tanımayacak okulu,çok net bakman gereken yer orası.
Türkler demişsin birde var mı die..Wikipedia da var ayrıntılı harita ama doğru değil tabi :) BG nin doğu tarafı heryerde çoğunluk olmasada türk çok(deliorman)..Güney doğusu Tr sınırına yakın bölgede çoğunluk halinde türkler..Sofya Batı taraflarına doğru azalıorlar.Bulgarlar özellikle büyük şehirlerde yaşıor ve para gani..Makedonya sınırında çok yoğunlar(senin üni burada) çünkü makedonya da çok bulgar yaşıyor..Yinde de yeri gelir Bulgarlar senin en iyi artkadaşın olabilir..Yaşlıları daha faşist yetiştiklerinden mi ne daha çok kalıpları var ama gençlik öyle değil tek düşündükleri uckurları :Pp dünya umurlarında değil..
-
abi aklıma tkaıldı denklik sınavı nasıl bişey
-
ben okuyorum bulgaristanda özelden ulaş bana :D
-
ZyreX bunu yazdı:
-----------------------------Öss tercihi ile gittiğin sürece yök diplomanı tanıyor.Öss ile tercih etmezsen kafana göre de okuyabilirsin tabi ancak denklik sınavına gitmen gerek.."emrikan üniverstesi va" demişsin hiç duymadım böyle bi üni.Nerdeymiş burası..ilk gittiğin sen hazırlık olması lazım bulgarca sonra yakın olan ruscaya da kayarsın..Bide sormak içmden geldi nie siyasal bilgiler ? Özellikle bu alanda okuyacaksan İlerisi için Ankara sbf ye benzemeyeceği kesin.İleride sana katkısı olmayabilir..
-----------------------------
öyle bişi yok ben össyle gitmedim benim diplomamı tanıyorlar -
Hoja herşey gittiğin ülke ya da okuyacağın bölüm değil. Önemli olan gittiğin yere adaptasyon sağlayabilmen. Bu yurtdışı ve yurtiçi için de geçerli, 1 yılın boşa gitmesin benim gibi.
-
varnada adaptasyon sorunu gibi bi sorun olmuyo ya direk adaptesin :d
-
yök tanımıyor bildiğim kadarıyla ama denklik sınavı var Türkiyeye gelince ona girersin olay biter ama rusya daha cazip geliyor bana eğitim ( --> O ) açısından
-
jandark06 bunu yazdı:
-----------------------------varnada adaptasyon sorunu gibi bi sorun olmuyo ya direk adaptesin :d
-----------------------------Sen Varnada hangi üniversitede okuyorsun?
-
varna teknikte