Bulgaristanda Okumayı Düşünüyorum
-
napıcaksın olm orda
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
Stifler bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------76 rusçuk!
& Diffstorm hayat Türkiye den zormu yoksa kolaymı?Atıyoru 100 ilyonu levaya çevirdik snaıyorum 100 leva yapıyor.
Gittim oraya 100 milyonla ordamı daha rahat yaşarım burdamı?Zorlukları, kolaylıkları vamrı?Bulgar mafyası nasıl, Türkler çokmu şimdi?
Blagoevgrad nasıl misal orada?Üniverste blagoevgrad tada.
-----------------------------artık euro kullanıyorlar, ab üyesi oldukları için. Benim hala akrabalarım var hatta üni okuyan kuzenim var. sorup soruşturayım. mafya haddinden fazla diye biliyorum. hırsızlık falan eskisine nazaran azalmış ama küçümsenmeyecek kadar çok diye biliyorum.
-----------------------------doğru ya euro fakat misal 100 ytl 70-60 euro etse orda nasıl yaşanır ki.Yani 100 euro dsiyelim ordamı daha rahat yaşarsın burda mı.
Ayrıca parama talip olan kızlar konusunda çok uyardılar beni :D..
---------------------------Daha para birimi Lv.Ben normal yaşayacağım karı kızı disko barı es geçecem dersen atıyorum 300 euro yani 600lv ya aylık rahat geçinirsin.
-
Diffstorm bunu yazdı:
-----------------------------Daha para birimi Lv.Ben normal yaşayacağım karı kızı disko barı es geçecem dersen atıyorum 300 euro yani 600lv ya aylık rahat geçinirsin.
-----------------------------anladım 500 euro benim için yeter :D:D
-
bizim arkadaş 2 sene okudu sonra ukraynaya geçti şimdi tıp okuyo :|
karı kız acayip bulgaristanda ortamlarda kaybolmazsın umarım zumsuk :B
-
pit10din bunu yazdı:
-----------------------------bizim arkadaş 2 sene okudu sonra ukraynaya geçti şimdi tıp okuyo :|
karı kız acayip bulgaristanda ortamlarda kaybolmazsın umarım zumsuk :B
-----------------------------abi sorma yaw...Abaza Türk bulgar kızlarını gördüğünde ne yapacak..:D zuhahahah olm pompadan okul okuyamam.Liseyi 5 senede bitirdim 3 sene idi olsun gecikmeli gidiyoruz ama sorun değil sindire sindire geliyorum lisede 3 sene laylay yapıp son 2 senede verdim..Atılıyordum az kaldı..
-
emrikan üniversitesini yök tanımayacaktır bu yüzden denklik sınavına girmen şart. ayrıca öss ye girdiysen bulgaristandaki türk konsolosluğunda öğrenci dosyası açtır. askerliğini yapmadınsa kaçak durumuna düşersin.
ayrıca orada bitirip gelsen bile asklerliği yök tanımadığı için uzun dönem yapıyorsun. tabi denklik sadece askerlik ve devlet kurumları için geçerli. alacağın diploma ile özel şirketlerde iş bulabilirsin.
-
NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------emrikan üniversitesini yök tanımayacaktır bu yüzden denklik sınavına girmen şart. ayrıca öss ye girdiysen bulgaristandaki türk konsolosluğunda öğrenci dosyası açtır. askerliğini yapmadınsa kaçak durumuna düşersin.
ayrıca orada bitirip gelsen bile asklerliği yök tanımadığı için uzun dönem yapıyorsun. tabi denklik sadece askerlik ve devlet kurumları için geçerli. alacağın diploma ile özel şirketlerde iş bulabilirsin.
-----------------------------olmasa rusyada giricem..Bakalım kurtuluş var
-
Arkadasim ben 5 senedir bulgaristanda okuyorum.Buradaki universteler para karsiligi heryerden yabanci ogrenci kabul ediyor.Notlarin hic onemli degil sinav minaf da yok.1 somestr icin 2500 EURO. 4 somestr icin 10.000 EURO yapar.
Ruse icin - http://foreign.ru.acad.bg/tr/default.aspx
varna- http://www.ue-varna.bg/bg/index.php?page=18&id=3
Zaten yabanci devletlerden gelen ogrenciler olmasa simdiye kadar buradaki uni ler batmisti.
-
eğer imkanın varsa moskova'da oku derim. hayat şartları istanbulla birebir. okul ücretleri yıllık 4000-6000 $ arasında değişiyor. moscov state university dünyada önemli bir statüye sahip bir üniversitedir. eğer imkanlarım kısıtlı dersen daha düşük bir fiyata örneğin yıllık 1500-2000 $ arasında üniversiteler bulabilrsin. ama eğitim kalitesi yüksek seviyede üniversiteler. voronez, belgorod, rostov şehirleri idealdir. Rusyadaki üniversiteler için de denklij sıkıntısı yaşarsın fakat avrupa rusyadaki üniversitelerin çoğuna denklik veriyor. bir tek bizim yök vermiyor. kendini ne sanıyorsa...
-
mxsimgr bunu yazdı:
-----------------------------Arkadasim ben 5 senedir bulgaristanda okuyorum.Buradaki universteler para karsiligi heryerden yabanci ogrenci kabul ediyor.Notlarin hic onemli degil sinav minaf da yok.1 somestr icin 2500 EURO. 4 somestr icin 10.000 EURO yapar.
Ruse icin - http://foreign.ru.acad.bg/tr/default.aspx
varna- http://www.ue-varna.bg/bg/index.php?page=18&id=3
Zaten yabanci devletlerden gelen ogrenciler olmasa simdiye kadar buradaki uni ler batmisti.
-----------------------------peki benim dediğim üniversteyi yök kabul ediyormu?Bir yazı okudum yok.gov.tr de pdf olarak hazırlığı geçtiğinizde her türlü bölüme gidebilirsiniz gibi birşey diyordu fakat amerika ünvierstesini kabule diyormu yazmıyor.Adamlar yökün tanıdığı sayfayı koymamış syfa yok bu akdar salak olmak zorundalar mı ??
ayrıca nowalgin zaten bulgaristandan sorna master rusyada olacak :)