Cafer Tayyar Çağlayan (Bok Yediren Komutan)
-
Cafer Tayyar Çağlayan. Türkiye bu adı 1989'da duydu. Şırnak'ın Cizre ilçesinin Yeşilyurt köylülerine Binbaşı Cafer Tayyar Çağlayan ve askerleri dışkı yedirmişlerdi. 14 Ocak gece yarısı gerçekleşen olayda dışkı yedirilenler arasında köy muhtarı da vardı. Binbaşının dışkı yedirdiği köylüler zor zahmet dava açmışlardı. Dava köylülerin lehine sonuçlanmayınca bu defa soluğu AİHM'de aldılar. Türkiye, Çağlayan yüzünden 1994'te mahkûm oldu ve dışkı yedirilen her bir kişiye 300 bin Fransız Frangı ödemek zorunda kaldı. Bu arada Cafer Tayyar Çağlayan da yargılandı. Bu yargılama sonucunda 10 ay hapis ve üç ay da memuriyetten men cezasına çarptırıldı. Hapis cezası para cezasına çevrildi. Üç aylık memuriyetten men cezasını tamamlayınca terfi ettirildi.
Olayın açığa çıkıp tartışıldığı dönemde ANAP hükümetinin İçişleri Bakanlığı’nı yapan Abdulkadir Aksu, dışkı yedirilmesini “Olacak o kadar” sözleriyle değerlendirmişti.” :)http://www.uludagsozluk.com/k/cafer-tayyar-caglayan/
http://www.itusozluk.com/goster.php/cafer+tayyar+%E7a%F0layanhttp://www.birebir.net/goster.asp?d=cafer+tayyar+caglayan
Aslına bakarsanız insalık dışı olaygibi görülüyor ama Pkk yandaşlığı yapan insalara bok yedirmeye değil kanalizyonda boğacaksın hakediyor hepsini birileri insan hakları cartcurt diyor ne insanı yaa pkklı insanmıdır 4 köylüye yedirmiş ne köylüsü bee pkk yandaşlığı yaptığı için yedirildiği bilinir o adamlarahemkend bokları yedirilmiştir köyde okula girip sıralara sıçmışlardır buna sinirlenilmesi sonucu böyle bir olay gerçekleşmiştir aihme para ödememiz kötübir şey ama nebiliyim pkk yandaşları hakediyor
-
iyi yapmış a.q pkk lılarına .. yavşaklara kanalizasyon yedirsek az.
-
Cok iyi yapmis...
-
direk ağızlarına sıçsaymış
-
agızlarıyla foseptik çukuru boşaltsalar yeridir.Aşşalık Hainler! ahh ahh ulan insan olduklarına şükretsinler yoksa çok güzel hayallerim var onlar üzerinde..
-
Bunların Azınada Sıçsam Suratlarınada tükürsem lime lime kessemde ÖFKEM DİNMEZ! Yine az yapmış komutan..!
-
ömrümde güneydoğu veya doğu anadolu bölgelerine gitmedim.ailem karadenizli ve ben doğma büyüme istanbuldayım.
ama güneydoğu ve doğu anadolu bölgesinde yaşanan olaylar kitaplarda okuduğum kadarıyla, dışardan gözüktüğü kadar basit değil.adam pkk'yı destekliyordu askerde ona bok yedirdi helal olsun tarzında yaklaşmak, gerçekleri gözardı etmek olur.
gündüz köylere asker geliyor.ya geceleri ? amerikan menşeili silahlarla donatılmış pkk'lı teroristlere karşı köylü ne yapabilir ? bunun cevabın verebilecek olan varmı bana ? oğlunu dağa kaçırıyorlar.karısını, kızını kaçırıyorlar veya öldürüyorlar.yardım ve yataklık denilen şeyi köylü nasıl yapmasın sorarım size ? davulun sesi uzaktan hoş gelir derler ya.bu bok yedirme mevzusunu takdir edenlerinde buna alet olduğunu düşünüyorum. -
gerekirse karısını kızını feda edicek ama yinede köpeklere yardım etmicek... ederse bok yemeye mahkumdur.. madem bu vatanın ewladı, o zaman ailenide kendinide feda ediceksin vatan için
-
th317 bunu yazdı:
-----------------------------
gerekirse karısını kızını feda edicek ama yinede köpeklere yardım etmicek... ederse bok yemeye mahkumdur.. madem bu vatanın ewladı, o zaman ailenide kendinide feda ediceksin vatan için
-----------------------------İşte herkes senin gibi vatanperver olamıyor :) Helal sana, çok yaşa sen!
-
th317 bunu yazdı:
karını kızını aileni feda edince ne olacak ? sadece sen eksileceksin.onlardan hiç kimse eksilmeyecek.ve hiç bir komutanda, bu adamın ailesini katlettiler, kendisini öldürdüler biz gecede köylerde kalalım demiyecek.yanlış anlaşılmasın burda askeri suçlamıyorum, sonuçta askerinde kapasitesi bellidir.
sonuç olarak yanlış konuşuyorsun.sıcacık evinde, klavyenin başından bunları yazmak kolay.annenin, bacının veya eşinin dağa kaldırılma tehlikesi olduğunu düşün.birazcık empati kurun zor birşey değil. -
fatihack bunu yazdı:
th317 bunu yazdı:
karını kızını aileni feda edince ne olacak ? sadece sen eksileceksin.onlardan hiç kimse eksilmeyecek.ve hiç bir komutanda, bu adamın ailesini katlettiler, kendisini öldürdüler biz gecede köylerde kalalım demiyecek.yanlış anlaşılmasın burda askeri suçlamıyorum, sonuçta askerinde kapasitesi bellidir.
sonuç olarak yanlış konuşuyorsun.sıcacık evinde, klavyenin başından bunları yazmak kolay.annenin, bacının veya eşinin dağa kaldırılma tehlikesi olduğunu düşün.birazcık empati kurun zor birşey değil.
Bunlari zamaninda dusuneceklerdi..Zamaninda tarladaki mahsulun yarisini pkk'ya ayiriyolardi.Ates onlarada sicrayinca mi akillari baslarina geldi :) Gececen bos laflari..